Élő legenda. Keveseknek adatik meg, hogy még életük során megkapják a legenda titulust, de azt hiszem, bátran állíthatom, hogy David Hasselhoff egyike ezen maroknyi embernek. Hoff nem (csak) kultikus szerepei miatt érdemelte ki ezt. Hoff ugyanis megkerülhetetlen. Elpusztíthatatlan. Ő az alfa és omega.
Ő Michael Knight, ő Mitch Buchannon. De akik egy picit is követik a pályafutását, azok tudják, hogy ő nem csak színész, nem csak énekes… ő elsősorban Hoff. A jelenség.

A Knight Rider pedig sokunk fiatal és gyerekkorának egy kitörölhetetlen része, akkoriban ki gondolta volna, hogy mindössze 90 epizód készült Michael Knight és K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand) főszereplésével – érzésre olyan volt, mintha százával okádták volna magukból a részeket a készítők.

Mégis, a széria hatalmas siker volt. Hoff és a Molekuláris Kötésű Héjba csomagolt négykerekű társa minden akadályt legyőzve igázták le a gonoszt és mentették meg a jót, hogy végül mindig győztesként térjenek vissza a lenyugvó nap fényében a kamion hátuljába – amiről azóta sem tudjuk, hogy hová tartott.

Hogy mi volt ennek a sikernek az oka? Én azt mondom, hogy elsősorban a páros, másodsorban, hogy jókor voltak jó helyen.

A mindössze 4 évadot megélt széria 1982 és 86 között került adásba, ezek pedig pont azok az idők voltak, amikor egy magányos hős és a futurisztikus autócsodája kellően nagy érdeklődést tudtak kiváltani a nézőkből.

Később ez már nem ment, a 2008-ban újraindított sorozat hamar meg is bukott – persze magam sem tudom hogy képzelték, hogy Hoff nélkül forgatnak Knight Rider-t… most azonban mindez megváltozhat.

Hasselhoff ugyanis ki akarja rángatni a sírból Knight karakterét, méghozzá az eredeti szériához képest meglepő köntösben. Ő ugyanis azt nyilatkozta, hogy egy sötét, véres mozit szeretne, épp, mint amilyen a Farkas számára volt a Logan. S hogy ki rendezné ezt a csodát?

Nos első körben James Gunn volt a kiszemelt, mára azonban már új jelölt akad, aki valljuk be, sokkal inkább beleillik ebbe a képbe. Hoff ugyanis nem mást szeretne direktornak, mint Robert Rodriguez-t, akiről sok minden elmondható, de az nem, hogy ne venné kellően sötétre a figurát, ha a történet épp azt kívánja.
Persze hogy lesz-e az egészből valami, azt még nagyon korai megjósolni. Abban sem vagyok biztos, hogy a sötét és véres Knight Rider olyan nagyon jó ötlet lenne, a szériát nem ez tette naggyá. De előre ne temessünk semmit, várjuk ki, hogy kisül-e ebből egyáltalán valami.

sav5-01

4
Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AxeleroAdamRazideZek Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zek
Vendég
Zek

Én simán megnéznék egy ilyen “darkos” KN-rt.

Razide
Vendég
Razide

A Kung Furyban is feltámadt a Knight Rider szelleme

Adam
Vendég
Adam

Nagyon remélem, hogy lesz belőle valami, imádtam a sorozatot.
Kis korunkban hányan beszéltünk az óránkhoz :D:)
A legviccesebb az, hogy az elmúlt évekre szinte minden valóssággá vált abból a sorozatból..
(beszélhetek az órámhoz, a legmodernebb kocsik maguktól is mennek, van amelyik a vízen is, golyóállóak is.. Talán egyedül a helyből 10-20 méteres ugrások nem valósultak még meg..) 🙂

Axelero
Vendég
Axelero

Hagyjad má’ a pics*ba, két forgatás közt nem tudna kijózanodni. Hát folyton részeg ez a barom. Biztos mikor ezt nyilatkozta akkor is be volt b*szva/szívva.