Veszélyes lehet, mikor olyan témához nyúlnak, aminek már előtte volt történelme. A Hannibál filmeket (Hannibál, Bárányok hallgatnak, Vörös sárkány, Hannibál ébredése, Az embervadász) senkinek nem kell bemutatni, és talán páran a film alapját képező regényeket is olvastátok. Higgyétek el, a sorozat épp ennyire ütősre sikeredett.
Sir Anthony Hopkins tökéletes választás volt anno ’91-ben, ezt pedig a szerepért járó Oscar-díj is bizonyítja. Véleményem szerint Hopkins tette ismerté a karaktert, hiszen a legelső ’86-os film, ami a Vörös Sárkány regény adaptációja volt, kevésbé ismert talán, a Hannibál ébredése pedig nem lett annyira ütős, mint az előtte lévő trilógia.

A sorozat főbb szerepeit Hugh Dancy (Will Graham), Lawrence Fishburn (Jack Crawford) és Mads Mikkelsen (Dr. Hannibal Lechter) alakítja, és meg kell mondjam, Mad Mikkelsen nem fog csalódást okozni senkinek Hannibalként. Remekül alakítja a pszichopata kannibál sorozatgyilkos szerepet. A színészi játéka, a megjelenése, és úgy az egész jelenléte végig a széria során tökéletesen megeleveníti a karaktert. Biztos vagyok benne, hogy számos más színész is esélyes volt a szerepre, de látva a végeredményt, a legjobbat választották.

A történet Will idegösszeomlása utáni időszakot öleli fel.

A rehabilitáció után az egyetemen kezd tanítani kriminálpszichológiát, amikor Crawford ügynök felkeresi, hogy segítséget kérjen egy sorozatban lévő nyomozás kapcsán. A tettes nőket gyilkol és trófeaként szarvasagancsra akasztja a testüket. Azért, hogy elkerüljék Will újabb idegösszeomlását, kezelőorvosa Dr. Alana Bloom (Caroline Dhavernas) egy külsős pszichiáter bevonását javasolja az ügyben, név szerint Dr. Hannibal Lechterét. A nyomok Garrett Jacob Hobbshoz vezetnek, aki egy különös telefonhívást kap mielőtt a rendőrök kiszállnának a házához.

A hívó csupán egyetlen szót közöl Hobbsal: “Tudják”. A menekülésre már nem jut idő és Willnek nem marad más választása, agyonlövi Hobbst. Halálával azonban nem maradnak abba a gyilkosságok. Nemsokára egy másoló tűnik fel a színen és Will rájön, hogy ez a személy, és az aki figyelmeztette Hobbst, ugyan az az ember. Megkezdődik a hajsza a titokzatos gyilkos után, aki talán nem is annyira ismeretlen, mint elsőre hinnénk.

Aki szereti az ilyen thriller/krimi sorozatokat, annak mindenképpen ajánlom megtekintésre. A történet egészen kitűnő, de aki látta a filmeket / olvasta a regényeket, annak nem is kell bemutatnom igazán. A jelmezek a legapróbb részletekig kidolgozottak, és a színészválasztásra sem lehet panaszunk.

Azt is csak pozitívumként tudom felhozni, hogy a készítők átemeltek egyes legendássá vált jeleneteket a trilógiából, mint például a vörös sárkány a vetítőgép előtt, vagy a parkolóházban egy irodai székhez kötözött lángoló riporter hullája.

A sorozat 3 évados és összesen 39 részből áll. Én egy hétvége alatt néztem végig, annyira lekötött. Akinek esetleg kicsit zavaros a trilógia időrendi felépítése, vagy felmerültek benne kérdések a filmekkel kapcsoltban, esetleg csak egy igazán ütős sorozatra vágyik, az ne habozzon, kezdje el bátran.A végére pedig egy pletykát is megosztanék veletek: A rendező eredetileg 4 évadosra tervezte a szériát, így mostanában felmerült, hogy lehet érkezik az újabb évad. A lezárás tekintetében egy kicsit érdekesnek ígérkezik a hír, de egyenlőre még nem lehet tudni semmi konkrétumot.

Értékelés:

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

Legyél te az első hozzászóló!

avatar