Gru 3 (2017) – kritika

A minap visszatért a világ legjószívűbb gonosza a mozivászonra, és természetesen magával hozta a már két rész óta jól összeszokott csapatot: Minyonok, Margo, Edit, Agnes, és az anya szerep szépreményű várományosa, Lucy. Mielőtt komolyabban belebonyolódnánk a történetbe, és a vélemény kinyilvánításba, nézzük pontosan honnan is indult az alapsztori.
Gru egy feltörekvő gonosztevő, akinek ugyan vannak jó elképzelései, ügyetlen kis segédeinek köszönhetően – a Minyonok és Dr. Senkiházi – valahogy sosem éri el a nagy áttörést, ami felemelhetné az igazi legendák közé.

A bizonyítási vágya erősen visszavezethető a gyerekkori traumára, miszerint az anyja erősen elhanyagolta, és finoman szólva is bugyutának tartotta.

A fő szál természetesen egy hatalmas gonosz tett kitervelése, és annak véghezvitele, amihez úgy alakul, hogy örökbe kell fogadni három kislányt. Margo, Edit és a legkisebb tündérbogár Agnes hamar a szívéhez nőnek, így várható a végkifejlet.

A második rész elején természetesen még mindig a gonosztetteké a főszerep, csakhogy képbe kerül a csinos és kirobbanó Lucy, aki hamar elrabolja Gru szívét, és aki nem mellesleg titkos ügynök.

Nem kevés bonyodalom uán, és csihi-puhit követően a két szerelmes egymásra lel, és immáron a jó oldalon harcol tovább.

Az első két epizód komikus részét határozottan a Minyonok vitték el, aminek köszönhetően meg is jelent egy külön adaptáció a saját történetükről. Azonban a kis kitérő nem sikerült olyan jól, mint azt elsőre sokan várták, mert bár aranyos egész estés mozit toltak a készítők a nézők arcába, valami nem stimmelt.

A gyerekek számára túl komoly vicceket tartogatott, míg a felnőttek számára kissé eklektikus sztorit hozott, így egyik célközönség sem érezte igazán magáénak.

A Minyonok tehát visszatértek az alapokhoz, és megint bizonyítottak a Gru 3-ban, ugyanis tagadhatatlanul övék volt újfent a legtöbb hasba maró poén, míg Agnes hozta a cukiság faktort, Gru és az újonnan felbukkant ikertestvére Dru pedig a komolyabb szálat.

A nagy egymásra találás természetesen most sem megy könnyedén, főként, hogy Gru igyekszik a jó oldalon maradni,

miközben testvére és a Minyonok a gonoszok közé szeretnék visszacsábítani. Eközben Lucy az anyává válással küszködik, és igyekszik megfelelni a három kislány elvárásainak.

Természetesen a szívet melengető részek főszereplője ismét Agnes, aki elhatározza, hogy keres magának egy igazi egyszarvút. Összességében a harmadik rész egy újabb szórakoztató, kedves film lett, a Minyonok különkiadását jóval meghaladva, azonban a sztori kezd már kissé vontatottá válni, így tényleg csak akkor javasolom a megtekintését, ha egy felszabadult, komolyabb mondanivalóval nem igazán átitatott mesére vágyunk.A nevetés ugyanis garantált, ráadásul a főellenség is most lett a legjobban eltalálva! Ahhoz pedig, hogy megtudhassátok, Gru jófiú tud-e maradni, a Minyonok mit keresnek a dutyiban, az ikrek kapcsolata miként alakul, és hogy Agnes talál-e egyszarvút, illetve Lucy megtalálja-e az összhangot, irány a mozi, ha az eddigi két kalandot szerettétek, most sem fogtok csalódni!

Értékelés:

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..