Godzilla: King of the Monsters előzetes érkezett

Szemernyi kétség sincs bennem, hogy Godzilla valóban a szörnyek királya. Annak, hogy Michael Dougherty filmjét mégsem várom, mint a Messiást egészen más okai vannak, olyan okai, amelyek idestova 20 évre nyúlnak vissza.
1998-at írtunk. Két évvel A függetlenség napja után Roland Emmerich egyike volt a legnagyobb sztárrendezőknek, bizonyította, hogy ért ahhoz a fajta hősies hatásvadászathoz, amitől libabőrös leszel, akármennyire is szégyenled. Úgy tűnt, hogy a lehető legjobb kézbe került a Godzilla projekt.

Nem, szerintem az 1998-as Godzilla nem volt jó. Guilty pleasure-nek sem. Nem.

Meggyőzhető vagyok, de eddig még senkinek sem sikerült megváltoztatni a véleményem, noha -és ezen őszintén meg vagy lepődve-, jó pár ismerősöm kifejezetten szereti a Matthew Broderick nevével fémjelzett katasztrófát.

A potenciál azonban ott van, mindig is ott volt, nem véletlen a japán popkultúra egyik oszlopos tagja ez a kaidzsú. Ezért még inkább sajnálatos, hogy nem kapott olyan filmet, amilyet megérdemelt volna és mielőtt még félreértenétek: én szerettem a Tűzgyűrűt, simán elkap a hév, ha hős amerikaiak megmentik a világot, akár szörnyek ellen harcolva, akár egy aszteroidába fúrva, de még akkor is, ha buta Hasbro játékot játszanak a tenger közepén.

Nem ezzel van a baj. A Godzilla filmek (’98-tól) egyszerűen rosszak.

Igen, a 2014-es is. Én örülök neki, ha van aki szerette, nálam az év egyik legnagyobb csalódása volt négy évvel ezelőtt a maga darabos, sehová sem tartó, ötlettelen forgatókönyvével.

A Warner azonban üti a vasat amíg meleg, hisz az univerzumban játszódó tavalyi Kong: Koponya-sziget nem teljesített rosszul (olyannyira nem, hogy bő 30 millióval többet hozott, mint a 2014-es film), úgyhogy jövő májusban érkezik is a Godzilla: King of the Monsters, aminek most megérkezett a trailere.

Kattintsatok a lenyílóra és nézzétek meg az előzetest.

Godzilla: King of the Monsters - előzetes (katt és lenyílik)

Messzemenő következtetéseket nem szeretnék levonni a látottakból. A tapasztalataim alapján túlságosan bizakodó nem merek lenni, noha mind a színészgárda, mind a kaidzsúgárda meglehetősen impozáns, ehhez nem fér kétségem.

Ugyanakkor első blikkre nem feltétlen örülök Millie Bobby Brown (fő)szerepeltetésének, sem annak, hogy a traileren erőteljesen átüt a drámai szál. Ettől függetlenül persze simán sülhet el jól ez a próbálkozás és megkaphatom végre azt a Godzilla filmet, amire 20 éve várok.
Nektek mi a véleményetek a látottak alapján? Ígéretesnek tűnik a Godzilla: King of the Monsters?

7
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AbdulYukihiraHápéZoooMatyi Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Zsolti
Vendég
Zsolti

Millie Bobby Brown,szerintem igen is jó választás,az már más tészta,hogy a fílm,igen csak…… nos ömm nem jó,ugyan az kb,mint a 2014-es.

Matyi
Vendég
Matyi

Nekem tetszett a 2014 es Godzilla.
Teljesen jól elhúzta a mézes madzagot a rejtélyes, japán ősi legendával ötvözött, szörnyekről, a maga nukleáris , fizikus kutató, zöld US navy-s kabátos BreakingBad-es bácsival.
Mellesleg a karakterformálásokra is szépen odafigyeltek, és nem utolsó sorban az vizuális hatás is jó volt.
A trailer alapján ez is atom lesz 🙂

Zooo
Vendég
Zooo

Még ki se jött a film, de már előítélettel áll hozzá a kritikus. És ezt mire alapozza? Arra, hogy 98-tól nem jött ki (szerinte) jó Godzilla film. Ennyi. Innentől kezdve már megbélyegzi a még be se mutatott filmet. Úgy látszik, manapság elég, ha megnézel egy előzetest ahhoz, hogy véleményt nyilváníts egy filmről. Hogy lehet ezek után majd elfogulatlanul megnézni a teljes filmet? Hogy lehet majd ezek után objektív kritikát írni róla? Hessteg légyszi ne csináljátok már ezt!

Yukihira
Vendég
Yukihira

Én csak azt nem értem, hogy miért kell mindig a Godzillából egy dagadt szörnyet csinálni? Godzilla egy gyík. Látott már valaki dagadt gyíkot? Anno volt egy anime belőle. Na ott tök jól megrajzolták. Normálisan nézet ki. Nem volt dagadt, nagyon jól megvolt rajzolva. Ott hasonlított egy gyíkhoz. Még az izomzata is jól meg volt rajzolva. Tudom, hogy filmben nehezebb megoldani, de olyan durva grafikájú filmeket csináltak már és a mai technológia lenyűgöző. Szóval nem értem miért kell minidig ilyen ocsmány dagadt malac Godzillákat csinálni. Szerintem a 98-as Godzilla volt eddig a legjobb. ott nagyon jól megcsinálták a grafikát. Egy olyan… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Abdul
Vendég
Abdul

Biztos, hogy sztárokat rendez a rendező? 🙂 Nekem ezek a nevek nem sokat mondanak. Hogy Michael Dougherty sztárrendező lenne? Na, az megint egy másik kérdés.

Basszus, ebben a rövid “kedvcsinálóban” odafigyelhetnétek azért, nem kell ehhez 3 diploma…