Szemernyi kétség sincs bennem, hogy Godzilla valóban a szörnyek királya. Annak, hogy Michael Dougherty filmjét mégsem várom, mint a Messiást egészen más okai vannak, olyan okai, amelyek idestova 20 évre nyúlnak vissza.
1998-at írtunk. Két évvel A függetlenség napja után Roland Emmerich egyike volt a legnagyobb sztár rendezőknek, bizonyította, hogy ért ahhoz a fajta hősies hatásvadászathoz, amitől libabőrös leszel, akármennyire is szégyenled. Úgy tűnt, hogy a lehető legjobb kézbe került a Godzilla projekt.

Nem, szerintem az 1998-as Godzilla nem volt jó. Guilty pleasure-nek sem. Nem.

Meggyőzhető vagyok, de eddig még senkinek sem sikerült megváltoztatni a véleményem, noha -és ezen őszintén meg vagy lepődve-, jó pár ismerősöm kifejezetten szereti a Matthew Broderick nevével fémjelzett katasztrófát.

A potenciál azonban ott van, mindig is ott volt, nem véletlen a japán popkultúra egyik oszlopos tagja ez a kaidzsú. Ezért még inkább sajnálatos, hogy nem kapott olyan filmet, amilyet megérdemelt volna és mielőtt még félreértenétek: én szerettem a Tűzgyűrűt, simán elkap a hév, ha hős amerikaiak megmentik a világot, akár szörnyek ellen harcolva, akár egy aszteroidába fúrva, de még akkor is, ha buta Hasbro játékot játszanak a tenger közepén.

Nem ezzel van a baj. A Godzilla filmek (’98-tól) egyszerűen rosszak.

Igen, a 2014-es is. Én örülök neki, ha van aki szerette, nálam az év egyik legnagyobb csalódása volt négy évvel ezelőtt a maga darabos, sehová sem tartó, ötlettelen forgatókönyvével.

A Warner azonban üti a vasat amíg meleg, hisz az univerzumban játszódó tavalyi Kong: Koponya-sziget nem teljesített rosszul (olyannyira nem, hogy bő 30 millióval többet hozott, mint a 2014-es film), úgyhogy jövő májusban érkezik is a Godzilla: King of the Monsters, aminek most megérkezett a trailere.

Kattintsatok a lenyílóra és nézzétek meg az előzetest.

Godzilla: King of the Monsters - előzetes (katt és lenyílik)

Messzemenő következtetéseket nem szeretnék levonni a látottakból. A tapasztalataim alapján túlságosan bizakodó nem merek lenni, noha mind a színészgárda, mind a kaidzsúgárda meglehetősen impozáns, ehhez nem fér kétségem.

Ugyanakkor első blikkre nem feltétlen örülök Millie Bobby Brown (fő)szerepeltetésének, sem annak, hogy a traileren erőteljesen átüt a drámai szál. Ettől függetlenül persze simán sülhet el jól ez a próbálkozás és megkaphatom végre azt a Godzilla filmet, amire 20 éve várok.
Nektek mi a véleményetek a látottak alapján? Ígéretesnek tűnik a Godzilla: King of the Monsters?

sav5-01

4
Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
HápéZoooMatyiZsolti Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Zsolti
Vendég
Zsolti

Millie Bobby Brown,szerintem igen is jó választás,az már más tészta,hogy a fílm,igen csak…… nos ömm nem jó,ugyan az kb,mint a 2014-es.

Matyi
Vendég
Matyi

Nekem tetszett a 2014 es Godzilla.
Teljesen jól elhúzta a mézes madzagot a rejtélyes, japán ősi legendával ötvözött, szörnyekről, a maga nukleáris , fizikus kutató, zöld US navy-s kabátos BreakingBad-es bácsival.
Mellesleg a karakterformálásokra is szépen odafigyeltek, és nem utolsó sorban az vizuális hatás is jó volt.
A trailer alapján ez is atom lesz 🙂

Zooo
Vendég
Zooo

Még ki se jött a film, de már előítélettel áll hozzá a kritikus. És ezt mire alapozza? Arra, hogy 98-tól nem jött ki (szerinte) jó Godzilla film. Ennyi. Innentől kezdve már megbélyegzi a még be se mutatott filmet. Úgy látszik, manapság elég, ha megnézel egy előzetest ahhoz, hogy véleményt nyilváníts egy filmről. Hogy lehet ezek után majd elfogulatlanul megnézni a teljes filmet? Hogy lehet majd ezek után objektív kritikát írni róla? Hessteg légyszi ne csináljátok már ezt!