Forza Horizon 3 – A legjobb OpenWorld?

A legjobb OpenWorld játék a piacon? – Meglehet, ugyanis a Playground Games és a Turn 10 Studios (továbbiakban PG és T10S) 2016 szeptemberében kiadta a Forza Horizon 3-at, ami az egyik legjobbra sikerült autós OpenWorld játék jelenleg a piacon.

A Microsoft zászlóshajója cross platformos játék, ami röviden azt jelenti, hogy amit PC-n csinálsz, azt menti, és akár Xbox One-on is tudod tovább folytatja, ahol abbahagytad, persze nem egyszerre.
[Helyszín]

A Horizon sorozat egy autós fesztivál köré épül, ami a jelenlegi 3-ik részben Ausztráliában játszódik. Maga a terep és a térkép nem fedi le a valóságot 100%-ban, mivel Ausztráliában eléggé ritka az esőerdő, ezért a Yara Valley fesztivál helyszín sem valós, de viszont a hatalmas felhőkarcolókkal tűzdelt és villamos pályával is felszerelt Surfers Paradise és a teljesen sivár sivatag az Outback fesztivál helyszínek teljesen beleillenek Ausztrália környezetébe. A 4db fesztivál helyszín közül már csak a Byron Bay maradt, ami a legelső fesztivál helyszín amit a játék elején automatikusan kinyitunk. A fesztivál helyszíneket ugyanis felkell oldani. Mégpedig egy bizonyos szurkolótábor után válaszhatunk 2 fesztivál helyszín közül és kiválaszthatjuk, hogy melyik szimpatikus.

[Főnökség]

Ezeknek a fesztiváloknak teljes mértékben te vagy a főnöke. Mielőtt bárki megijedne, hogy menedzsment is került be a játékba megnyugtatom, hogy nem. A főnökségünk annyiból áll, hogy a hivatalos rádió csatornákat mi szerződtetjük, persze tetszőleges sorrendben. A zene pedig a széria erőssége volt, ez pedig most sem változott.

A PG és a T10S nem állt meg a tuc-tuc zenénél, hanem tovább bővítette komoly zenei rádióval, rock csatornával és a sorozat életében először még hip-hop rádiót is kapunk.

[OpenWorld, szabadság]

A játéknak a legnagyobb előnye a szabadságérzet, miután kinyitottál egy adott területet szabadon dönthetünk arról, hogy hogyan tovább. Van lehetőségünk bajnokságokban részt venni, normál versenyekben részt venni, vagy éppen a fesztivál által megszabott kihívásokat teljesíteni. De ez még nem minden, ugyanis mint a fesztivál főnöke te magad is kreálhatsz versenyek, kihívásokat ahol megszabhatod a napszakot, az időjárást, a távot és az autókategóriát is avagy a kihívásoknál egy bizonyos autót a saját garázsodból.

Ezeken kívül még lehetőségünk van a jól megszokott kampány versenyekre is, ahol érdekesebbnél érdekesebb járművek ellen kell megmutatnunk a tudásunk. Versenyezhetünk hajók, hőlégballon, helikopter, vonat és akár vadászgép ellen is. Ezeket megnyerve már teljesítettük a játék kampány részét, de még rengeteg teendőnk van, ha teljesen ki akarjuk maxolni a játékot.

A Bucket List sem maradt el ebben a részben sem, de viszont már mi is készíthetünk saját és egyedi Bucket Listet. Úgy ahogy több kihívást is. Ebben a részben már drift kihívás is fellelhető. Természetesen még a veszélyes helyekről való ugrálás sem maradhat el. Ezek által bőven van lehetőségünk a szórakozásra és ez még nem minden. Megmaradtak a Barn Find-ok amelyek régi verdákat rejtenek magukban, amit Warren restaurál majd megkapjuk az autót.

[Időutazás]

Az idő csak úgy repül, amikor játszol a játékkal. Észre sem veszed, hogy már 3-4 órája nyomod, amikor te csak egynek érzed.

Magába szippant a gyönyörű grafikájával és a száguldás élményével.

Az alap játékban kb. 200 versenyt kapunk és kb. 300 kihívást. Emellé az alap játékban közel 400 autó található meg. A versenyeket akár haverokkal is játszhatjátok kooperatív módban. Ebben a módban egyszerre 4-en csapathatjuk. Rengeteg multiplayer lobby van, ahova mi is becsatlakozhatunk és játszhatunk az idegenekkel is.

A Forza sorozataiban Drivatar rendszer biztosítja az ellenfeleket. A Drivatar rendszer egy valós ember által játszott legenerált vezetési mód. Tehát, ha valaki versenyez és ott lökdös és a hátsódban lohol, akkor a versenyekben is ilyen viselkedést fog mutatni, még akkor is ha ő éppen nem elérhető.

Ebbe a játékba alaphangon 90-100 órát kell beletenni ahhoz, hogy teljesen kimaxoljunk mindent a játékban. Eléggé soknak hangzik, de nem az, mert nagyon is élvezet játszani vele.

Még rengeteg extrája van a játéknak ilyen például a klub rendszer, amikhez csatlakozhatunk is, vagy a szerencsekerék, amivel pénzt vagy verdát is nyerhetünk, vagy az aukciós házban üthetjük még el az időnket.

A játék harmadik része nagyon remekelt és egy majdnem tökéletes játékot adott ki a kezéből a PG és a T10S. A grafikája kitűnő és a jelenleg sokoldalú fotómód is remek, ami viszont már újonnan került be a játékba. Vannak persze a játéknak apróbb hibái, de ezek elhagyhatók.
[Összesítés]

Egy közel tökéletes játékot kaptunk, ami eddig is megszokott volt a PG-től, ugyan vannak hibái. Az egyetlen számomra nagy részt képező hiba az pedig a szuper kocsik. Már 2-3 óra játék után már a legmenőbb sport kocsikban villoghatunk. Nem beszélve arról, hogy legelsőre is választhatunk akár egy 2014-es Ford Mustangot. Ez az egyetlen hibája a játéknak számomra, de ezt leszámítva egy tökéletes játékot adott ki a PG és a T10S a kezei közül, követve a jól megszokott receptet.

Értékelés:

 

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..