Fejvesztve (2019) – kritika

User Rating: 2

Számtalan alkalommal előkerült már szegény Nic Cage és az a mélyrepülés, amit ő a pályafutásával az utóbbi másfél évtizedben bemutatott.
Ám van még egy szuperhős Hollywoodban, aki legalább ilyen zuhanásban van: Bruce Willis.

Tulajdonképpen ha jobban belegondolok, akkor Nic Cage legalább néha bevállal valami ütős kis költségvetésű “spéci” mozit, mint amilyen például a Pig, vagy a Joe.

Ellenben Willis mintha csak azokat az alkotásokat vállalná, ahol direkt ki meg van szabva, hogy egy pillanatig sem kell megerőltetnie magát, nincs igazán karakter, amit el kell játszania, csak hozza a John McClane mosolyt és a többit a marketing megoldja.

Hozzáteszem ez egy darabig úgy-ahogy működött is, de ma már nem: ha valaki meglátja a hevenyészett módon összefirkantott plakátot, amin Bruce kopasz kobakja virít, ott szerintem pavlovi reflexként tör fel a gondolat: már megint valami szörnyűség érkezik.

Ezt a metódust pedig tökéletesre csiszolta Bruce: a hírek szerint a Fejvesztve az egyik olyan film, ahol napi 1 millió dollárt kért, így hát a rendező Brian A. Miller (aki 2018-ban már szállított egy csapnivaló filmet Willis-szel, a Megtorlást) annyi jelenetet forgatott 2 nap alatt, amennyit csak bírt, hogy legyen elég anyag az egész filmre.

Gondolhatjátok milyen minőségi munka ez. Na, hát pontosan olyan.

Még akkor is, ha Bruce csak mellékszereplő: a főszerepet itt Michael Chiklis kapta, ő alakítja Frank-et, a profi rablót, akit (és akinek a csapatát) Rex (Bruce Willis) felbérli, hogy lopjanak el valami nagyon fontosat egy bankból.

Ám az akció balul sül el, Frank testvérét lelövik, ő maga pedig megsérül és 10 perc kiesik a memóriájából, így azt sem tudja, hogy ki húzta keresztül a számításait, ki árulta el. Ezt az infót viszont muszáj kiderítenie, mielőtt Rex elteszi láb alól, hogy elvarrja a szálakat. Megindul hát az agyalás-nyomozás-versenyfutás az idővel.

Mi pedig végigkínlódhatjuk a 2019-es év egyik legpocsékabb filmjét, amiben minden kritikán aluli: Chiklis is, Bruce annál is jobban, a történet egy szalvéta sarkán elfér, a dialógusok bénák, az akció még bénább. Igazi trash film, de nem abból a kategóriából, ami annyira rossz, hogy már jó, nem-nem.

Ez annyira rossz, hogy nagyon rossz.
Kerüljétek el messzire, mert nem létezik ok, hogy ezt megnézzétek. Ennél bármi tartalmasabb szórakozás, még az is, ha egy sötét szobában 89 percig bámuljátok az egyik sarkot.
Összegzés
Celulloidhulladék, Bruce Willis módra.
2
Szörnyű

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .