Feel-good ajánló – 2. oldal

A feel-good vonaton nincsen fék, folytassuk is lendületből a listát, méghozzá egy újabb kedvencemmel, egy olyan sorozattal, ami mindig, minden körülmények között, minden mennyiségben jöhet.

Sorozat – a legszebb bromance a világon: Scrubs – Dokik (2001-2010)
Akinek megadatott, az talán nem is tudja, hogy milyen szerencsés, akinek viszont hiányzik az életéből, az sok mindent megadna érte: kiváltságos emberek azok, akik megtalálják a legjobb barátjukat.

Azt, akit ha felhívsz az éjszaka közepén, hogy megöltél valakit, csak annyit kérdez: hány ásót vigyek?

Akivel – teljesen hetero módon – úgy vagytok, mint a borsó meg a héja.

Ez a csodálatos kapcsolat adatott meg két frissen végzett orvosgyakornoknak, John Dorian-nek és Chris Turk-nek és kettejük 8 évnyi varázslatos kalandja megalkotta az egyik legintelligensebb dramedy-t, ami fanyar és intelligens humorával hol fültől-fülig érő mosolyt csal az arcodra, hol könnycseppet a szemed sarkába, de az biztos, hogy az évad végére örökre beleszeretsz ebbe a páratlan sorozatba.

Már itt is látszott, hogy Zach Braff egy zseniális koponya, és ezt a későbbiekben nem egyszer újfent bizonyította. Egy szó, mint száz: egy jó Scrubs darálás belefér az idődbe, nem?

Feel-good faktor: 9/10

Ennyi ideig darálhatod megállás nélkül: 3 nap 19 óra

Film – A zseniális Zach Braff: Garden State – A régi környék (2004)

Szóval már a Scrubs kezdetén látszott, hogy Braff nem csak vicces, de intelligens figura is, aztán ezt be is bizonyította amikor 2004-ben előállt a Grarden State-tel, aminek nem csak a főszereplője, de az írója és rendezője is volt egyben. Magam sem tudom hogyan, de erre a kis parányi független filmre sikerült megnyernie az akkor azért már nagy névnek számító Natalie Portman-t, és hát barátaim… kettejük párosa bemászik a szívetekbe, megtelepszik ott és jóleső melegséggel tölti meg.

Egy kissé elveszett ifjú története ez, akinek nem igazán jött be az élet: elnyomó apjától menekülve már majd egy évtizede nem találja a helyét a nagyvárosban, nyugtatókon, antidepresszánsokon él, elbújva a saját tompa, ingerszegény világában, tulajdonképpen modern zombiként. Aztán az édesanyja meghal, ő pedig útra kel, hogy haza térjen: a csendes kisvárosba, ahol szinte semmi sem változott, ami az igazi régi környék. Hazatérve aztán újjáértékelődik a kapcsolata az apjával és megismerkedik egy lánnyal, aki az ő szöges ellentéte: Sam életvidám, örökmozgó és egy két lábon járó angyal.

 

 

Andrew pedig szép lassan ráébred, hogy igenis van miért élni, és bár a jövő mindig bizonytalan, ha nem lép ki a világából, akkor sose tapasztalja meg a valódi életet.

A Garden State egy abszolút kedvencem, egy igazi érzelmi hullámvasút, amiben a végére amolyan életszagúan azért minden szépen a helyére kerül.

Feel-good faktor: 8/10

Ennyi ideig darálhatod megállás nélkül: 1 óra 40 perc

Film – Mert Tom Hanks mindig jó: Segítség, felnőttem! (1988)

Nem volt könnyű dolgom, mert Tom Hanks-ből indultam ki – nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom a fószert, szinte bármiben látom, attól jobb kedvem lesz -.

Szóval az én választásom most a az egyik legnagyobb fiatalkori klasszikusára esett, de ugyanilyen nyugodt szívvel ajánlhattam volna helyette akár a Pénznyelőt, vagy a Legénybúcsút, igazándiból ez inkább egy Hanks ajánló… szóval nézzetek régi Tom Hanks filmeket, mert olyan mozik már nem igazán készülnek.

Könnyed, mégis azért mindegyikben ott van a mondanivaló, amit nem akar letuszkolni a torkodon és hát persze az egésznek a kulcsa a jó öreg Tom, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Az új szerepeivel is ki vagyok békülve, de számomra ez volt az igazi aranykora, ’88-ban a Big!, aztán rá egy évre jött a kutyás filmek legjobbika, az Egyik kopó másik eb, ha igazán bátor vagy, és egy-egy könnycsepp belefér, akkor azt se hagyd ki az újranézések sorából.

Feel-good faktor: 8/10 

Ennyi ideig darálhatod megállás nélkül:  2 óra
Egy merőben más stílusú sorozattal és a legszívmelengetőbb filmmel folytatom a következő oldalon, úgyhogy ne feledd,

Ez még korántsem a vége, vár a 3. oldal, kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .