Fatman (2020) – villámkritika

User Rating: 7

Mel Gibson, mint a Mikulás az év (papíron) legelborultabb történetében?
Bizonyám!

Kövezzetek meg, de ahogy Schwarzi is nagyon hiányzott a politikai karrierjére pazarolt években a filmvászonról, úgy Mel Gibson is nagy űrt hagyott maga után, amikor egy “picit” visszavonult Hollywoodtól. Na persze nem önkéntesen, de ezt a sztorit szerintem mindenki ismeri, nem mennék bele újra.

Hogy az “álomgyár” (húha, azt se tudom hogy hova ne tegyek macskakörmöt) végül megbocsátott és visszaengedte soraiba Mel-t, az nem volt egyszerű kör (innen is köszi Jodie Fosternek), de az biztos, hogy megérte.

Azóta színészként is letett pár jó kis mozit, rendezőként meg… hát még mindig kőkeményen toplistás.

Szóval örülök hogy újra itt vagy Mel, és bizony a Fatman se lenne az igazi nélküled.

Merthogy a kezdő mondatom nem túlzás: papíron tényleg az év legőrültebb ötlete, aminél igen nehéz elhinni, hogy végül jól sül majd el… aztán… mégis.

Szóval a helyzet az, hogy a Mikulás igenis létezik, a neve Chris (Gibson) és történetesen kanadai.

Teszi a dolgát, ám a hócipője kezd tele lenni, egyre nehezebb a Mikulás dolga. Pláne amikor az egyik hálátlan gyerkőc – miután amerikai virgácsot, azaz szenet kapott karácsonyra – bosszúból bérgyilkost fogad, hogy vadássza le őt… na attól aztán pláne elgondolkodik azon, hogy érdemes-e kínlódnia a kis manókkal, meg a hadsereggel, akiknek bérbe kellett adni az apró munkaerőt. Igen, jól olvastad. Nem, ez sem lóg ki a filmből. Kicsit én sem értem, de ez van.

Mert a Fatman működik.

Kellően át van itatva humorral – de nem estek túlzásba -, feszült, lendületes és egy pillanatra sem gagyi. Sikerült úgy összerakni ezt a forgatókönyvet, hogy meglepő módon ugyan, de minden kis fogaskerék a helyére került, Gibson-tól kezdve Goggins-on át az akciójelenetekig bezárólag.

Tudom, hogy első pillantásra sokan csak legyintetek, de higgyétek el nekem, az év egyik legkellemesebb meglepetése a Fatman, ami remek szórakozást nyújt bő másfél óra erejéig. Kell ennél több?

Nem hiszem.

Szóval mindenképpen adjatok neki egy próbát, mert jó eséllyel nem fogtok csalódni.
Én pedig várom Gibson következő mozijait, de elsősorban a The Wild Bunch-ot: egy kőkemény westernt, aminél újra beül a direktori székbe.

Összegzés
Ne szórakozz a Mikulással!
7
Nagyon Jó

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .