Tavaly emelkedett fel először a levegőbe a Facebook ,,Aquila’’ nevezetű drónja, azzal a céllal, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az internet, akkor azonban a teszt kudarccal ért véget és a repülő jelentős sérüléseket szenvedett.
 Az újabb sérülés elkerülése érdekében a tervezők újra asztalhoz ültek és nem egészen egy évvel később jelentős módosításokkal engedték második útjára az Aquilát.

A gépbe továbbá több száz szenzort építettek be, amely a repülés minden mozzanatát képes rögzíteni. Az újabb tesztre május 22-én került sor az arizonai Yumában.

A Facebook információi szerint a drón 1 óra 46 percet töltött a levegőben és tökéletes landolt a számára kijelölt zónában. A Facebook célja, hogy a repülő által olyan helyekre is eljuttassa az ingyen internetet, ahol erre jelen pillanatban nem adottak a feltételek.

Az Aquila teljes egészében napenergiával működik.

A gép fesztávolsága nagyobb, mint egy Boeing 737-esé, azonban a szénszálas anyagfelhasználásnak köszönhetően az energiafogyasztása mindössze 3 hajszárítóéval egyenértékű.

A drón messze az utasszállító gépek felett képes körözni, mintegy 20-27 km magasságban és műholdak segítsége nélkül lézerrel  továbbítja az internetet a földre egy nagyjából 100 km átmérőjű területen.

Úgy tűnik Mark Zuckerberg folytatja világmentő misszióját, amely során nem csak szavakkal, de tettekkel is bizonyítja eltökéltségét a témában.

Akár elismerjük akár nem tény, hogy pár év alatt a Facebook jelentős befolyást gyakorolt az életünkre. A Twitter a Youtube a Microsoft és a Facebook megállapodást írt alá a tartalmak jóval hatékonyabb ellenőrzése, annak érdekében, hogy visszaszorítsák a terrorista és a különböző szélsőséges nézetek rohamos online terjeszkedését.

Erre óriási szükség is van, hiszen tech cég a napokban jelentették be, hogy az aktív felhasználók aránya átlépte a 2 milliárdot, ami lássuk be döbbenetes szám. Ennek köszönhetően az információ sosem látott sebességgel tud áramolni a világ két legtávolabb pontján elő ember számára is.

Hamarosan érkeznek a Facebook sorozatok is, amiknek a célja, hogy még több embert bírjanak rá a használatára. Ki tudja talán pár év múlva egyetlen Facebook fiókkal már nem lesz az életünknek olyan aspektusa, amelyre ne tudnánk használni.Hogy ez jó-e vagy sem azt mindenki döntse el magának. Mindenesetre egyvalami vitán felül áll, mégpedig, hogy ez a Mark srác igenis nagyon tud valamit és akik éles kritikákkal illetik, mindössze annyit mondanék, hogy ezt csinálják utána!

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.