Arról már bizonyára hallottatok hogy nemsokára érkezik a Sony konzoljának továbbfejleszett változata, amely végül a Playstation 4 Pro (PS4 Pro) nevet kapta. Ugyan túl vagyunk egy lagymatag bemutatón, és azt is tudjuk, hogy a Pro jóval erősebb hardvert (CPU/GPU fronton) kapott elődjénél, nem árt összefoglalni azokat a kérdéseket, amelyek a legtöbb konzoljátékosban szinte azonnal felmerülnek. Lássuk, mire érdemes odafigyelni, ha PS4 tulajok, vagy leendő tulajok vagyunk.

Kezdjük a legfontosabbal, ami már a hivatalos bejelentés előtt is sok PS4 tulajnál kiverte a biztosítékot: Nem, azaz nem készülnek Ps4 Pro exkluzív játékok. Nem lesz tehát olyan gém, amiről azért kell lemondanunk, mert még régebben vásároltuk a “hagyományos” konzolunkat.

Amennyiben a készítők a megjelenő játékukat optimalizálják Pro-ra, akkor élvezhetjük az új hardver nyújtotta előnyöket, nevezetesen a nagyobb felbontást, magasabb képfrissítést, részletesebb grafikát. A videók, filmek lejátszására ez nem vonatkozik: csupán 4K-ra történő felskálázásról beszélhetünk Blu-ray filmek esetében, natív 4K-ról nem.

Hogy a megnövekedett teljesítmény mennyiben okoz majd problémát, az egyelőre még kérdéses, hiszen a Playstation tulajok közt nem tesznek különbséget e téren: multiplayer játékoknál együtt nyomhatja a sima és a Pro tulaj, azt pedig nem kell ecsetelnünk, hogy nem ugyanolyan esélyekkel indul az, akinél 30 fps van, mint az, akinél mondjuk 60.

Apropó játékok: az eddig megjelent programoknak menniük kell a Pro változaton is, azonban minőségbeli különbséget csak akkor fogunk tapasztalni, ha a fejlesztők elkészítik az ehhez szükséges patch-eket – játékonként. Aggódni nem érdemes, a nagy címek (Uncharted 4, Infamous, Deus Ex, és így tovább) szinte biztosan megkapják a javítást. A jövőben megjelenő címek esetében sem kötelező a Pro-sítás, ez teljes mértékben a készítőkön múlik (de borítékolható, hogy minden szinte minden játék megkapja ezt a lehetőséget). A Pro gépekre optimalizált játékok egy részénél megjelennek a grafikai beállítások lehetőségei (nagyjából úgy, mint PC esetében, csak jóval kevesebb beállítási lehetőséggel). Hogy inkább a részletességet, a felbontást, vagy a sebességet helyezzük előtérbe, az már csak rajtunk, játékosokon múlik majd.


A PS4 Pro november 10-től lesz kapható, nagyjából 135 ezer forintos áron, ami nem tűnik rossz ajánlatnak, főleg annak tükrében, hogy mennyit erősödött a gép az alap verzióhoz képest.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

17 hozzászólás : "Ezt kell tudnod a PS4 Pro-ról"

avatar
GrizzLee
Tag

Hát sok értelme akkor ennek a “ráncfelvarrásnak” sincs … :S

én
Vendég
én

Ennek semmi értelme, az emberi szem úgysem lát többet 24 fps-nél.

syntox_corrupted
Vendég
syntox_corrupted

Azért játsz egy CoD2-őt XBOX360-on 30FPS-el, utána ülj be egy gép elé és próbáld ki 250FPS-el…

Nem akarom részletezni, de ég és föld. Aki azt mondja, hogy értelmetlen az FPS, az egy hülye.

Pont ezért játszok számítógépen már évek óta, mivel a konzolok produkálta FPS korlát siralmassá tesz egy két játékot, olyan akadás érzetű a dolog ( egy nagyobb füst, vagy effektnél ).

Ha most tesztek alapján majd hozza a PS4 Pro azt a megváltást, hogy ne 30FPS-el lötyögjek egy játékban, lehet beruházok.

Dr. Zapó András
Vendég
Dr. Zapó András

Hát ezt meg hol hallotta ? Az emberi szem jóval több “fps”-t is lát mint 24-25 (24.95) fps ami jelenleg a sima filmeknél standard, illetve már inkább 30-ra egyéb 3D-s és iMax-es sztoriknál pedig 30-60fps. Az emberi agy képes feldolgozni akár a másodperc ezredrésze alatt történő behatásokat is, de azt nem fps-ben mérik. Erre van is egy elmélet, keressen rá Max Planck munkásságára.

asd
Vendég
asd

hát igen , én is látom a külömbséget a 30 és a 60 között 🙂 #pcmasterrace

Fizikus.
Vendég
Fizikus.

Szerintem Max Planckot ne keverjük bele. Egy kiemelkedő fizikus munkássága egy videó játék képi megjelenítésével,bár összeköthető,de kicsit távol vannak egymástól.

jacksony
Vendég
jacksony

Nem a f*szt ….Néz meg egy 24 fps után egy 60 vagy 120 fpst 🙂

playstation
Vendég
playstation
60 fps elég, mivel a legtöbb monitor, kijelző is 60hz, folyékonyabb a játékmenet magasabb fps nél , de ahhoz már 120, 144, 160,200 hz monitor kell, és a kill-to-death arány, azaz az adott gamer eredményessége így sem javul! Online ba válaszidő számit(input lag) meg a hekkerek ami rengeteg van pc szervereken, ezért jobb játékra a játékra tervezett pc azaz playstation, ,(nincs online hack) mellesleg a pc watzabáló is 200-400w bezabál, ps4 80-120watt időtálób is 10+ évig fogsz full hd ba játszani ps en! pc videokárttyát meg 2 -3 évente cserélheted 50-100 ezer ért, ja és mégmielöt karral nem lehet célozni,… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Random
Vendég
Random

10+ évig full hd? Lehet, de milyen áron? 10 év múlva a játékok PS4-en olyan csúnyák lesznek PC-hez képest, hogy kiszúrnád a szemed legszívesebben (Például Battlefield 4 PS3-on..) PC-ben videókártyát cserélni 2-3 évente? Ne röhögtess. 3 éve használom ugyan azt a kártyát és még 3 év múlva is elviszi az új játékokat 1080p-ben, High-Ultra beállitások mellett 50-60 FPS között.

wasd
Vendég
wasd

A konzolok sose fogják verni a pc-ket 😉

Chris97
Vendég
Chris97

Mégis fele annyi pénzből mostanság már majdnem ugyan olyan látványt kapsz cserébe konzolon.
Szóvaé fuckd up PC.

GrizzLee
Vendég
GrizzLee

😉

Yogo
Vendég
Yogo

De szarok a játékok PS-en…

Szakértő
Vendég
Szakértő

Hát a pc-hez sem kell 2-3 évente új kártyát venni, csak nem fogsz ultra/high beállításon játszani. A konzolon sem lesz soha jobb grafika, mint azon a videokártyán amin most jobb mint a konzolon.
Ha mégis új kártyát vennél, ami most 100e azt eladod 50-60-ért, rápótolsz kb. 40-et, korszerűsíted a gépedet és annyival szebb lesz a látvány.
Nem azt mondom hogy ne vegyél konzolt, mert megéri, de a pc amennyivel drágább annyival jobb, sokoldalúbb. Tegyük fel veszek konzolt 100-140e-ért és gépet netezésre, filmezésre stb. 100-120e -ért. Akkor szerintem mindegy hogy pc-n játszok vagy konzolon.

reggi
Vendég
reggi

Hát nekem mindkettő van, PC es PS4 is, de sajna nem is lehet össze hasonlítani a kettőt. PC-n ezerszer szebb minden, ez van sajna. Exkluzívok miatt éri meg a PS…

James
Vendég
James

Én is pc párti vagyok de azért egy jó pc-t összerakni olyan 500-600 – ezer monitor nélkül.
Egy videókártya árából lehet venni egy komplett konzolt manapság.
Lehet,hogy millió állítási lehetőség van pc-n és szebbek is a játékok,de ennek az árát mocskosul meg kell fizetni.
3x-4x-5x áron.
Megfizethetetlen a magyar népnek ez,mármint jó részének.
Ha egy álom pc nem 1 millából jönne ki hanem 300 ezerből ,akkor azt mondom ,hogy a pc a nyerőbb.
Ettől függetlenül maradok a pc mellett.

Funthomas
Vendég
Funthomas

Nem értem ezt az állandó fikázást pc-s és konzolok között?! Nekem van Pc Gtx1070 -nel X-box 360 X-one És PS4pro-m. Én mindegyikkel elvagyok a szórakozás a lényeg. Próbálj meg Pc-vel otthoni társaságban játszani, ugye nem fog menni!!! Konzolokkal igen. Próbálj meg egy komoly szimulátort konzolon játszani, ugye nem fog menni. Na ez a lényeg!!! Használd arra amire való. Ha kompromisszum kell akkor meg fogad el hogy egyik sem jó önmagában mindenre. És ne fikázd a mások választását, mert nem tudhatod hogy mire kötött kompromisszumot. 🙂 Na ennyi és nem több. Használd az energiádat inkább játékra!!!!

wpDiscuz