Ha még nem ismered az Essential telefont – Ismerd meg! Andy Rubin, aki kitalálta az Androidot, most megálmodta ezt a telefont. Lehet ekkor gondolkodik el az olvasó, hogy van-e alapja a címnek, hogy ez a telefon valóban más-e, vagy ez csak újabb reklámszöveg.
Na ezt döntse el mindenki magában. Én most segítségül hat pontban elmondom, mivel is kecsegtetnek bennünket.

(1) A készülékek mindenki magántulajdona. Nem kényszerítenek senkit, hogy a telefonjaikon bármi is legyen, amit nem szeretnének.
(2) A zárt rendszer már elavult és a múlté.
(3) A kiváló minőségű agyagok és a makulátlan kivitelezés mindenkit megillet.
(4) Az eszközöknek nem kellene elavlulniuk évről évre. A felhasználóval együtt kell fejlődniük.
(5) A technológia a segítségünkre kell váljon nap mint nap, hogy élvezhessük az élet minden pillanatát.
(6) Az egyszerűbb mindig jobb.

Andy Rubinról és az Essential csapat filozófiájáról bővebben errefelé olvashattok. Még mielőtt rátérnék arra, hogy a különleges bánásmódnak mellyel kecsegtetnek, ára is van, fussunk át a specifikáción, hisz minden készüléknél ez az egyik legfontosabb.

Az újdonság egy 5.7 colos, QHD felbontású kijelzőt kapott, ami szinte az egész előlapot elfoglalja, hiszen csak alul van számottevő kerete, illetve a kütyü felső részébe belóg egy szelfikamera. Személy szerint, nekem ez utóbbi nem tetszik, sokkal jobban bejön például az Mi MIX megoldása, hogy a telefon alján helyezkedik el a lencse. De természetesen meg tudják magyarázni, és meg is magyarázzák az ésszerűségét ennek a megoldásnak, mégpedig azzal, hogy az értesítési sáv közepén szinte sosem jelenik meg semmi.

Az Essential Phone igen masszív lett: a kerete titánból van, a hátlap pedig kerámiából készült.

Ez sokkal strapabíróbbnak ígérkezik mint a konkurens anyaghasználata.

Hardveres téren is hozza a kötelezőt – természetesen. Az idei év legerősebb lapkája dübörög a kütyü belsejében, a Snapdraogn 835. Ehhez 4 GB RAM és 128 GB belső tárhely jár.
A hátlapra az ujjlenyomatolvasón kívül még egy hibrid autofókusszal ellátott duál kamera is került. Ez két darab 13 megapixeles, f/1.85-ös szenzorból áll. Az előlapi egység pedig 8 megapixeles, és mindkettő képes 4K felbontású videók rögzítésére.

Az akkumulátor 3040 mAh-s, és jó hír, hogy USB-C porton keresztül tölthető, a 3.5 mm-es jack csatlakozó viszont lemaradt a mobilról. A szoftverről annyit árult el a gyártó, hogy Android 7.1-re épül.

És van még egy különlegessége az Essential Phone-nak, a hátlapján találunk két mágneses csatlakozót, ami kompatibilis a telefon mellett bemutatott 360 fokos kamerával. Eddig erről az egy kiegészítő modulról lehetett hallani, de a jövőben ez még bővülhet.Hogy pontot rakjak a témára, az ára a számtalan különleges, és már-már “elit” újítás ellenére nem szökik az égbe, hisz még csak nem is 700, csupán 699 dollárért rendelhető elő. Ha szükségünk van a kiegészítő 360 fokos kamerára is, akkor még 50 dollárral kell megtoldanunk az alapösszeget.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

4 hozzászólás : "Essential Phone – a telefon, ami 6 dolog miatt más, mint a többi"

avatar
Kovács Péter
Vendég
Kovács Péter

Zárt rendszer és nem lesz rajta amit nem akarsz? De Androidos lesz… Együtt fejlődik a felhasználóval? Talán bővíthető lesz a memória és upgrdelhető a processzor? Hátlapon lévő ujjlenyomatolvasó??? Ne röhögtessenek. Egy újabb Android a szokásos cuccokkal, maximum a titánburkolat és a kerámia hátlap ami eltér a megszokottól. Hol van itt a számtalan és különleges újítás?

Párducpiskóta
Vendég
Párducpiskóta

Ez a baj, hogy Androidos, vagy afféle. Ez akkor lenne szép, ha telepíthetnénk rá akármilyen mobil oprendszerből akármilyen verziót. Én iOS 9-et tennék rá iOS 6 kinézettel 🙂
Gáz a zárt rendszer, viszont azért a felhasználói élményért, amit az iOS nyújt, lenyelem. Viszont az Android felhasználói rémálmát semmilyen plusz extrával nem választanám.

Name No
Vendég
Name No

Nem hozott lázba. 4GB rammal elfog avulni, 6 sőt 8GB ram kellene bele, ha már annyira az elavulás ellen vannak. “A zárt rendszer már elavult és a múlté.” Vagyis gyárilag rootolva lesz és nyitva lesz a bootloader? Mert ezek nélkül aligha nevezhető nyíltnak…

Henny
Vendég
Henny

Nem értem ezt a jack nélküli mániát…miért jó ez, értem én tuti vmi wireless megoldású fülhallgató lesz hozzá, de sokszor örültem annak, h zsinórral voltam összeköttetésben a telefonommal, párszor akár egy zsebből kiesésnél is megmentette a telefont…vagy a bkv járművein való lopástól, mert szerintem kevésbé fognak egy olyantól telefont lopni aki közben zenét hallgat rajta, mert nem elég, h ki kell csempésznie a zsebedből, de még a fülest is ki kell húzni…