The End of the F***ing World (2018) – sorozatajánló

Napjaink egyik legnagyobb sorozat- és filmgyártója, a Netflix, idén januárban egy elképesztően izgalmas, mindössze 8 epizódos sorozattal rukkolt elő, ami az emberi élet legmeghatározóbb időszakát mutatja be… a kamaszkori lázadást.
Ha tinédzser vagy, akkor számodra bizony kötelező ez a darab, ha viszont valaki már rég elhagyta életének ezt a fázisát, akkor sem kell visszafognia magát, mert közel 3 órára visszakaphatja az ember lázadó korszakának pillanatait egy kis fekete humorral fűszerezve.

Folyamatos harc, értetlenség, keresés az új után, baráti és társas kapcsolatok kialakítása, elfogadtatás, önmagunk megismerése – csak néhány fogalom, ami a tinédzserek számára bizonyára eléggé ismerős.

Csak néhány olyan tényező, amivel a drága fiataloknak naponta szembe kell nézniük annak érdekében, hogy esténként azzal a tudattal feküdjenek le, hogy: Igen, ez a nap nem is volt olyan pocsék! 🙂 17 éves főszereplőink, Alyssa (Jessica Barden) és James (Alex Lawther) egy ilyen világban élnek és próbálnak nap, mint nap túlélni.

James, párosunk első tagja, egy eléggé furcsa, elvont személyiség, aki egy pszichopatának hiszi magát.

Ezt nem csak az tanúsítja, hogy nem érez sem fájdalmat, sem boldogságot, hanem az is, hogy kiskorától kezdve szabadidejében állatokat gyilkol. Alyssa, a női tag, belül nagyon érzékeny, értetlen és törékeny, de ezt próbálja kívülről árnyalni kemény viselkedés mutatásával és rengeteg káromkodással. Nem szereti a családját, pláne amióta édesanyja megtalálta új, bunkó élettársát, és szült neki egy ikerpárt.

„Történetünket pedig az fogja útjára indítani, hogy James már nem elégedik meg az állatok életének kioltásával, hanem valami sokkal nagyobbra vágyik, egy hús-vér emberre. Itt jön a képbe Alyssa, aki hirtelen elkezd érzelmeket táplálni James iránt.”

Egynapnyi ismerkedés után, a két bátor, ámbár értetlen tini, pedig elhatározza, hogy világgá indul annak érdekében, hogy még csak a szemük elé se kerüljön picinyke, unalmas városkájuk, és szemét családjaik.

Az igazat megvallva ez az ötlet inkább az Alyssaé, aki szeretne elmenekülni valódi édesapjához, mert úgy érzi, már csak ő foglalkozik vele, annak ellenére, hogy már évek óta nem látta. James, mivel nem egy határozott személyiség, vele tart, mert szeretné végrehajtani tervét.

Mindenképp külön kiemelném a sorozatból Alyssa (Jessica Barden) remek akcentusát, amivel senki sem vitatkozik bárhol is olvastam róla. Sőt, James (Alex Lawther) karakterének jellembeli változását is nagyon jól kihangsúlyozták a történetben, amivel még szerethetőbbé tették a karaktert a közönség számára, még hogyha az elején egy „kissé” furának is tűnik.

Mint azt említettem csupán 8 epizódról van szó, de a néző úgy érezheti a sorozat közben magát mintha egy hosszabb filmet nézne meg. A készítők bizony elérték a jól kiválasztott szereplőgárdával, a fantasztikus zenei háttérrel (ami tökéletesen illeszkedik a jelenetekhez), a szövegek megírásával és a történetszál kialakításával, hogy a The End of the F***ing World egy felejthetetlen élmény legyen az idősebb korosztály számára.

Aki esetleg az ajánló után szívesen belenézne, hogy mi is található ebben a szériában, az alábbi trailer válaszolhat kérdéseire.
A sorozatot csak ANGOLUL lehet megtekinteni és úgy vélem, hogy 16 éves kor fölött érdemes egy próbát tenni vele. Aki belevág, annak jó szórakozást, garantáltan nem fog csalódni! 😉

Értékelés:

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..