A napokban ízelítőt kaphattunk a Metro játéksorozat legújabb, remekbeszabott részéből, mely talán az idei E3 eddigi legnagyobb dobása volt. Az Exodus névre keresztelt kiadás már most izgalmas fejleményekkel kecsegtet.
A jó öreg Artyom visszatér, hogy 2036-ban végre élhető környezetbe vezethesse a megmaradt túlélőket. Persze, mint azt a Metro sorozatban megszokhattuk, a küldetés útjába most is rengeteg ismert és új mutáns áll majd, nem beszélve a többi nehézségről, melyekkel hősünknek szembe kell néznie.

Azok számára, akik eddig nem találkoztak a Metro világával, íme, egy tömör összefoglalás: posztapokaliptikus világ, egy orosz főhőssel, a moszkvai metró végeláthatatlan rendszerében, ellenségeskedéssel, mutánsokkal és természetesen egy félreértett, új faj megmentési kísérletével.

Végeredmény? Végigjátszást igényel!

Ám a helyszín ezúttal a címtől eltérően nem a sötét, útvesztőkkel tarkított metróalagút lesz, hanem a jó öreg Oroszország teljes dicsfényében.

Már amennyi megmaradt belőle a mérgező környezetben, az állandó harcokat, és a mutánsok amortizálását követően. A cselekmény hozzávetőlegesen egy évet ölel fel, mely során bepillantást nyerhetünk a városok és különböző tájak alakulásába, a túlélők küzdelmeibe és természetesen a főhősünk eddig talán ismeretlen személyiségjegyeibe. Az Aurora utasainak – a vonat, amit egy jelentősen módosított gőzmozdony vonszol maga után – egy minden eddiginél lebilincselőbb kalandban lesz részük, a lélegzetelállító tájakon átívelő, dinamikus időjárási és napciklusokkal tűzdelt, egyedi fegyvereket felsorakoztató történet során.A játékmenettel kapcsolatos legizgalmasabb újdonság, hogy az eddigiektől eltérően nyílt világgal találkozhatnak majd a vállalkozó szellemű játékosok. Bár a projekt csak jövőre lát napvilágot teljes egészében, a készítőknek máris sikerült olyan ízelítőt odavágni az ínyencségre éhező gamerek képébe, hogy a megjelenésig biztosan tövig rágjuk majd a körmeinket. De mindenesetre az első két rész újra játszása rajta lesz a 2017/18-as tennivalók listánkon.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

Legyél te az első hozzászóló!

avatar