A héten debütált a Netflix szuperhős csapata, a The Defenders. A mindössze 8 részes sorozat igazi felüdülés lesz azoknak, akik eddig is nyomon követték a webes videotéka Marveles sorozatait. 
A történet nem fog nagy meglepetést okozni, a kvartett összefog, hogy legyőzze a “Hand ” nevű titkos társaságot.

Az első két rész amolyan kis felvezető, összeverbuválódik a nagy csapat. Minden kezdet nehéz, így itt is akadnak természetesen apró összetűzések a tagok között, de hála a Netflix előrelátásának, a mellékszereplők (Claire Temple vagy éppen Foggy Nelson) finoman simítják el ezeket a kis döccenőket.

A harmadik résztől kezdve aztán beindulnak a dolgok.

Találkozik egymással a négyes minden tagja és szép lassan összekovácsolódnak a közös hadjárathoz. Innentől aztán nincs hiány akció jelenetekben. Majd minden epizódban részesei lehetünk valami csetepaténak a Defenders és a Hand tagjai között.

Ahogy halad a történet, úgy tudunk meg egyre többet a titkos társaságról, végül pedig egy remek lezárással ér véget a széria, ami érdekes folytatással kecsegtet majd az egyik szuperhős önálló sorozatához.

Személy szerint nekem a Daredevil sorozat nyerte el legjobban a tetszésem az eddigiek közül, így annak  mércéjéhez hasonlítom mindig a többit is.

Az utóbbi kettő (Luke Cage, Iron Fist) talán nem volt annyira erős, a Defenders viszont egész jól karcolgatja azt a bizonyos rudat. Az introra megint nem lehet panasz, zseniálisan tudja a Netflix a képeket összevágni és egy zenét komponálni alá. A történet megint csak tetszetős. Velős, nincs elnyújtva, nekem pont annyit adott, mint amennyire számítottam. A karakterek is hozzák a kötelezőt. Megvannak az apró szurkálódások, egymás méregetése, és azt is kifejezetten szerettem, hogy Stick és Elektra is tetemes részt kapott a történetben.

Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni, hogy csak 8 részre sikeredett az első évad. Jól építkezik alapvetően, de valahogy mégis hiányoltam azt a +5 részt ami alapvetően jellemzi a Netflix sorozatait.
Mindent egybevetve, akinek esetleg eddig alább hagyott volna a lelkesedése, ez biztos meghozza a kedvét még az idén debütáló Punisher sorozathoz (szerk: 81 nap még a megjelenéséig ha minden igaz), valamint a jövőre érkező önálló szériák folytatásaihoz.

Értékelés:

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.