Charlie angyalai (2019) – villámkritika

User Rating: 3.5

Elsőre talán jó ötletnek tűnhetett a Charlie angyalai reboot… bár ezt azért nehéz elképzelni.
Most komolyan… szóval néha megállok és elmélázok, hogy a stúdiókban amúgy mennyire lehetnek bemindenezve a fejesek. Mert értem én hogy női egyenjogúság, emancipáció meg minden egyéb, de amikor dollár tíz és százmilliók forognak kockán, akkor mégis milyen megfontolásból dönt úgy egy stúdió feje, hogy zöld utat ad egy olyan filmnek, ami egy középszerű filmsorozat rebootja, aminek az eredetijére amúgy valószínűleg 2019-ben amúgy se lett volna kíváncsi senki?

Ráadásul teljesen szabad kezet adtak Elizabeth Banks-nek, aki producerként, íróként (muhaha), rendezőként és főszereplőként is jegyzi a mozit. A mozit, amire zokszó nélkül eltapsolt 50 millió dollárt.

Ha van az “ablakon kidobott pénz” kifejezésnek méltó helye, akkor az a Charlie angyalai egysoros jellemzése.

Nehéz lesz összeszedett bekezdéseket írnom, mert ezúttal egy olyan filmről beszélünk, aminek egyetlen eleme sem működik. Tulajdonképpen a varázsa épp abban rejlik, hogy elképesztően működésképtelen az egész.

Mert ha valamit, akkor a női felsőbbrendűséget azt kőkeményen beleveri a nézőbe, mind poénos, mind komoly, mind karikatúraszerű módokon, ez itt kérem egy olyan akciófilm (muhaha), ahol a negyven kilós csajok úgy dobják arrébb az (2)ajtósszekrény gorillákat, mint a tollpárnát párnacsata után.

Szóval… adott egy nagyon gonosz… férfi, meg még sok-sok béna, csúnya, balga, életképtelen férfi, de szerencsére itt vannak nekünk az angyalok,  akik tökéletesek, kőkemények, gyönyörűek. És persze bejárják a világot, csodaszép rucikban feszítenek és közben még a gonosz rossz pasikat is jól lerendezik.

Ennyi. Mindezt képzeljétek magatok elé – mert hogy ezt a filmet meg ne nézzétek – irtózatosan kínos párbeszédekkel, brutál gagyi akciójelenetekkel, és összehajtott szalvétára felférő forgatókönyvvel.

Félre értés ne essék: az ég világon semmi baj azzal, ha csajok csinálnak csajoknak csajokról egy akciómozit. Bírtam én Carrie Bradshaw, meg a csajok sztorijait is. De amikor egy teljesen inkompetens (igen, Elizabeth Banks) készít el egy ilyen agymenést, akkor megérdemli a hidegzuhanyt.

Egy szó, mint száz, mert erről tényleg nem érdemes tovább beszélni: kerüld el jó messzire ezt a filmet, mert bármi mást is csinálnál ebben a két órában, hidd el, jobban jársz.
Ha pedig mindenképpen Charlie angyalai élményre vágysz, akkor vedd elő a 2003-as filmet, mert az egy ezerszer minőségibb alkotás.

Összegzés
Remélem Elizabeth Banks-et nem mostanában engedik kamera közelébe. Se elé, se mögé.
Ezért szerettük
  • Kristen Stewart karaktere és egysorosai
Ezért nem
  • minden más.
3.5
Rossz

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..