BRÉKING! Itt a Trónok harca 8. évadának előzetese!

Alaposan megvárattak minket, de van pár dolog az életben, amire bizony megéri türelemmel várni.
A Trónok harca pontosan ilyen. Egy olyan monumentális, minden képzeletet felülmúló kalandban volt részünk az elmúlt 7 évad során, amire – és ezt teljes lelki nyugalommal le merem írni – a televíziózás történetében még nem volt példa. S hogy egy picit el is szomorodjak saját dicsérő szavaim láttán, hozzá is teszem gyorsan, hogy félek: egyhamar nem is lesz szerencsénk hasonszőrű minőségre.

Mert vannak ugyan kiváló szériák, volt nekünk egy True Detective (első és harmadik évad), volt egy Stranger Things, (és meg persze sorolhatnám), de Trónok harcából csak egy van.

Hogy mi a titok? Nincs titok, titkok vannak. Martin zsenije, aki egy nyers, bűzlő, de mégis emberi világot hozott össze, mindehhez azonban kellett az HBO, a csatorna, ami bevállalta, hogy nagyon súlyos dollármilliókat öl egy tévésorozatba.

Csak viszonyításképpen: míg az első évad nagyjából 60 millió dollárba került, addig a záró, hat epizódos nyolcadik büdzséje valahol 90 millió környékén lesz. Nem állok neki matekozni, ráadásul pontos számokat nagyjából sosem fogunk megtudni, de alsó hangon félmilliárd dollárt kóstált az egész sorozat. Iszonyatos szám.

De a Trónok harca világa ezt megkívánta. Enélkül közel sem lenne és lehetne ekkora siker.

Azonban ahogy a jó öreg Orákulum is megmondta Neo-nak: mindennek aminek kezdete van, véget is ér. A dolog pedig úgy alakult, hogy a Trónok harca 2019-ben véget ér, egy hat epizódos, az ígéretek szerint brutális lezárással.

Gyorsan-frissen háromszor egymás után megnéztem a most érkezett – végre valahára igazi, teljes, álleejtős – előzetest, és őszintén mondom, hogy nem nagyon találom a szavakat.

Ahogy látom igyekeztek nem túlspoilerezni ezt a két percet, persze érdekes apróságokat azért ki lehet szúrni (Cersei a végén remélem okkal könnyezik), de összességében csak…. úristen. Ez egyszerűen brutális lesz.

Hogy végül ki ül a trónra? Megtippelni sem tudnám.

De talán nem is igazán érdekel. Mert az most már a napnál is tisztább, hogy ez az évad nem igazán erről fog szólni. Sokkal inkább a fennmaradásról. Nem hatalmi játszma következik a lezárásban, hanem egy élet-halál harc.

Rengeteg áldozattal. Senkiért nem tenném tűzbe a kezem, hogy megéri az utolsó epizódot. De te jó ég… mekkora űrt hagy majd maga után a Trónok harca… hatalmasat. Sokáig betölthetetlent. Árpilis 15… gyere már.
Addig is átadom a terepet, beszéljenek helyettem a képsorok.
Lessétek meg a most érkezett előzetest a lenyílóra kattintva, a szokásos módon.

Trónok harca - 8. évad - előzetes (katt ide és lenyílik a videó)
[fb_button]

5
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Közöd? :DMongooseKovács BélaRobespierreteak85 Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

teak85
Vendég
teak85

Nagyon várjuk … Ok hogy nagy hype van körülötte önmagában fogalommá magasodott a név és reméljük nem csak egy jó nagy lufi lett fújva. A történetet már jobban hollywood írja mint RRMartin. Nem biztos, hogy ez baj, csak nehogy a
brutális látvány mellet elnagyolt legyen a történet.
“Mindenki meghal, a többiek megsebesülnek”

Robespierre
Vendég
Robespierre

Hmm na nézzük. Megnéztem a trailert. (Egy évadot sem láttam. Az első évadból láttam kb 2 részt, de annyira unalmas volt, hogy kaszáltam.) Nézem ezt a trailert, mert érdekel a körülötte kialakult hype, nameg mire költöttek el fmrd dollárt.
Ami lejött a trailerből: CGI sárkányok, szőkített zsidó nő még mindig benne van. Egy híres szinésznő borozgat, néger csókol négert (végre! +1), CGI sárkányok röpködnek, tüzet fujnak, fehér fa piros levelekkel. CGI hadsereg. mechanikus lóláb a végén, valami iyesmi.
Konklúzió: továbbra sem vett meg :DDD

Közöd? :D
Vendég
Közöd? :D

Együtt ülünk a trónon viszont mindenkinek jár egy pár legalább 😀