BREAKING: Elhalasztják a tokiói olimpiát

76 év után először fordul elő a nyári olimpiák történetében, hogy nem rendezik meg időben a játékokat. Szerencsére ezúttal nem marad el, ahogy történt az 1944-ben, de elhalasztják a nyári játékokat.
Miután az UEFA A labdarúgó-Európa-bajnokságot már a múlt héten elhalasztotta 2021-re, várható volt, hogy az idei nyári olimpiai játékok megrendezése is kérdésessé válik.

A helyzet nem volt annyira egyértelmű, mint a foci EB esetében, elsősorban azért, mert Japánban a koronavírusjárvány a szigorú intézkedéseknek és a gyors reagálásnak hála rendkívül kordában van tartva, nagyjából ezer fertőzöttről tudnak, ami nagyon alacsony szám, pláne ha hozzávesszük, hogy egy közel 130 milliós országról beszélünk.

Ezáltal a helyzet az, hogy Japán felől meg lehetne tartani a játékokat, azonban a többi országban korántsem ilyen rózsás a helyzet.

A mai adatok szerint (forrás: worldometers) az olaszoknál több, mint 60 ezer megbetegedésnél járnak, Spanyolország lassan eléri a negyvenezret, és az USA is emelkedő számokat produkál, azaz hiába adott a helyszín és az infrastruktúra, a résztvevő országok helyzete nem olyan jó, mint Japáné.

Erre jön rá az, hogy az olimpiai helyeknek még a 60 százaléka sem telítődött be és a kvalifikációs események megtartása jelen körülmények között nem megoldható és nincs rá garancia, hogy ez a játékok tervezett kezdetéig változni fog.

A kialakult helyzet miatt március 22-én rendkívüli ülést tartott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, miután több ország atlétái is azt kérték a szervezettől, hogy halasszák el ez olimpiát.

Ekkor már sejteni lehetett, hogy a NOB végül így dönt, ám biztossá csak akkor vált a halasztás, amikor az ülést követő napon Ausztrália mellett Kanada is bejelentette, hogy a járványügyi helyzetre val tekintettel nem küldenek sportolókat az olimpiára. Végül a mai napon Japán miniszterelnöke Abe Sindzó bejelentette, hogy elhalasztják a XXXII. nyári olimpiai játékokat.

Emellett Sindzó azt is elmondta, hogy az olimpiát legkésőbb 2021 nyaráig mindenképpen meg akarják tartani, ami azért is szükségszerű, mert a jelen állás szerint rengeteg sportesemény torlódik fel: jövő nyáron ugye ott az EB, 2022-ben a téli olimpia, illetve a labdarúgó világbajnokság is.
Azért ha minden jól megy, nem maradunk teljesen sport nélkül idén nyáron, remélhetőleg beláthat időn belül újraindulhatnak majd a futball bajnokságok, illetve a Bajnokok Ligája is.
[fb_button]

5
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
munyóBelaTommyHápéTuco Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tuco
Vendég
Tuco

Tapsvihar.
Ez kb. olyan lassan esett le nekik mint Orbánéknak az iskolabezárás.

Tommy
Vendég
Tommy

Ha nem lesz, az sem érdekel…

munyó
Vendég
munyó

Én nagyon sajnálom, de teljesen érthető. Nem csak a sportolók, hanem a szurkolók számára is veszélyes. Szurkolók nélkül pusztán kizárólag tévén keresztül közvetítve pedig elvész a hangulat, és elvész a versenyzési kedv.