Tetszett a Minecraft, de túl kevés volt benne az akció? Szereted a sandbox játékokat? Vagy ha egy könnyed kis lövöldét kerestek a haverokkal, akkor is nyugodt szívvel merem ajánlani a Blockstormot.


Építs, rombolj a győzelemért!

Ez lehetne akár a Blockstorm szlogenje is, ugyanis itt minden átszabható a játékosok igényei szerint (és a rossz helyre dobott gránátok szerint).
A teljes pálya porig rombolható, majd újjáépíthető.

Felhúzhatsz bárhová egy fedezéket, beáshatod magad vagy akár a teljes pálya alatt áshatsz alagutat, így kerülve meg az ellenfeled. A pálya rombolhatósága szinte végtelen lehetőséget teremt a játékosok számára, mivel itt nem kell attól tartani, hogy valaki spawn campelni kezd egy háztetőről, hiszen C4 segítségével könnyen felrobbanthatod az alatta lévő épületet, vagy egy szorult helyzetben fedezéket építhetsz. Bárhol állíthatsz csapdát az ellenfelednek, hiszen egy csapattársad pont olyan könnyedén elrejthető az építőkockák segítségével, mint a C4-esed.

Mi a cél?

A játék a mindenki által ismert Deathmatch, Team Deathmatch, Capture The Flag játékmód mellett három másik játékmódot tartalmaz, az Assaultot a Castle Battle-t és a Huntot.

Assault:

Az egyik csapat támad, a másik csapat védekezik. A feladat egyszerű, a támadó csapatnak el kell foglalni a védekező csapat pontját és megtartani azt egy bizonyos ideig.

Castle Battle:

Ez egy két körös játékmód, szintén egyik csapat védekezik a másik támad, majd fordítva. A feladat az ellenfél várába való bejutás és kincsének megszerzése. Amelyik csapat több kincset szerez, az győz.

Hunt:

Itt zombik (természetesen személyre szabhatók) és automata lövőállások (szintén szabadon átszabható) nehezítik az amúgy sem könnyű dolgunkat. A feladat a lehető legtöbb Blocktanium gyűjtése és a kezdőpontra szállítása. A Blocktaniumot bányászhatod, vagy akár el is veheted ellenfeledtől, ha sikerül lelőnöd.

A kevesebb néha több

A játék nem tartogat ugyan nagy fegyverarzenált, de garantálom, hogy nem is lesz szükség többre, mint ami a rendelkezésünkre áll, mivel azzal a kevés fegyverrel is hatalmas pusztítást tudtok véghez vinni csapatoddal. Szám szerint nem több, mint hat elsődleges fegyver használható a játékban. Emellett három másodlagos és négy kiegészítő, amik nem másra, mint a pálya minél gyorsabb elpusztítására valók, mivel ezekkel tudtok robbantani (Gránát, RPG, C4, Lézeres Akna).

Bízd a képzeletedre

A játékban helyt kapott egy nagyon fontos funkció, ami lehetővé teszi, hogy a Blockstorm ennyire szabad legyen, és ez az „Editor”.

Nemcsak a pályáknak szabhat határt képzeletünk, hanem a fegyvereinknek, karaktereinknek, de még az NPC-ket is magunk formálhatjuk,

illetve az egyes pályákon elérhető, úgy nevezett MECHA, ami egy nagy robot, melyet irányíthatunk és természetesen testre szabhatunk. Ha még ez sem lenne elég, akkor a Steam Workshopon keresztül válogathatunk játékostársaink kollekcióiból, vagy akár mi is megoszthatjuk alkotásunkat a közösség többi tagjával. A kollekciók között eléggé elterjedtek a CS:GO-s skinek, szóval ha nincs pénzed, netán elég szerencséd egy AWP Asiimovot venni, vagy nyitni, akkor itt a lehetőség, hogy megszerezd ingyen.

Összegezve

Mindenkinek bátran merem ajánlani a Blockstormot, akik szeretik igényeik szerint átszabni a világot, amiben játszanak, akik szeretik a könnyed játékokat, akik ki szeretnék élni pusztítás vagy alkotás iránt érzett vágyaikat. Amit eddig nem említettem, hogy a játék gépigénye alacsony, így akár egy gyengébb laptop is elég hozzá, és nem kell egy gamer erőmű. Nem mellesleg nagyon olcsón hozzájuthattok a Steamen keresztül, s ha még hívsz három barátot is, akkor a 4-pack-ben is elérhető.A játék teljes ára a Steamen: € 2,99
A 4-pack teljes ára: € 9,99

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.