Szégyenlem, de elfogult vagyok. No nem azért, mert netán a Bilincsben lenne a kedvenc King regényem (most, hogy jobban belegondoltam, nem is tudnék egyet választani, ha kellene), hanem azért, mert imádom Carla Gugino.
Nem olyan régi, de annál mélyebb a szerelmünk: nagyjából 10 évvel kezdődött, amikor Amanda Daniels-ként belépett az életembe. S bár a Törtetők nem egy emlékezetes szépséget felvonultatott, nekem akkor is ő maradt a kedvencem. Ha pedig ehhez hozzáadjunk, hogy 46 évesen is milyen elragadóan néz ki, nem csoda, ha fellelkesültem.

Ennek ellenére talán egy picit túltoltam a cikk címét, mert ha őszinte akarok lenni, még így is erős kétségeim vannak afelől, hogy ezúttal (véletlenül) tényleg kapunk majd egy jó, egy igazán jó King adaptációt. A Bilincsben ugyanis egy nehéz cucc.

No nem könyvben, úgy csak simán iszonyatosan jó, egyike azon regényeknek, ahol a leginkább megmutatkozik King atmoszférateremtő képessége – az, amire rajta kívül talán senki sem képes. Viszont ezt filmre vinni nem egyszerű mutatvány. Ami reménysugár a sötétségben, az a rendező, Mike Flanagan személye, akinek a kisujjában van a feszültségkeltés és a horror.

Az elmúlt években ugyanis olyan filmeket tett le az asztalra, mint az Oculus, az Ouija, vagy a Mielőtt felébredek. Impozáns lista, na.

A történet egyszerű és nagyszerű. Egy házaspár leruccan a Kashwakamak-tóhoz egy kis magánéletet élni. Aztán amikor odajutnak, hogy Jessie-t hozzábilincselik az ágyhoz, az asszonynak elmegy a kedve az egésztől – sajnos azonban közben a férje szívrohamot kap.

Így a nő ott marad az Isten háta mögött odabilincselve az ágyhoz és nagyon hamar leesik neki a tantusz, hogy ha valahogy nem szabadul ki, akkor csúfos véget ér az ő földi pályafutása is.

Ráadásul nem elég a baja, megjelenik egy kutya, ami éhes, no és persze a saját baljós gondolatai sem hagyják nyugton egy percig sem – arról nem is beszélve, hogy nagyon úgy fest, nincs is annyira egyedül, mint ahogy azt ő képzelte.

Bilincsben előzetes (katt és lenyílik)

Na most már nagyjából azt hiszem kapiskáljátok, hogy miért is olyan kemény dió ezt jól megcsinálni. Ez bizony -kis túlzással- egy egyszemélyes horror, ahol javarészt Gugino-n múlik majd a siker. Ha az ő játéka hiteles lesz és emellett Flanagan képes megteremteni a könyvhöz legalább egy picit is hasonlító szorongó hangulatot, akkor rendben lehet a mozi.A Bilincsben (avagy eredeti címén a Gerald’s Game) szeptember 29-én érkezik majd a Netflixre. Én mindenképpen benevezek rá, aztán jövök az élménybeszámolóval.

sav5-01

2
Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GrizzLeePanzerWaffe88 Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PanzerWaffe88
Vendég
PanzerWaffe88

A trailer alapján egy tipikus 90Ft-os zs kategóriás filmnek tűnik. Nézzük másfél órán keresztül h h kínlódik miközben képzelődik agyatlan zöldségeket a nő? Hát nem is tudom kaptunk az utóbbi pár évben egyfolytában elég vacak filmet ezt valahogy köszönöm de ki hagyom.

GrizzLee
Vendég
GrizzLee

pont a te túlhypeolt látványfilmen nevelkedett böffentésed hiányzott ide 😀