Bemutatkozott az új Nokia 3310-es

Nemrégiben írtunk róla, hogy a Nokai az új Androidos készülékei mellett tartogat egy igazi nagyágyút is, méghozzá a cég legnagyobb sikerét jelentő 3310-est támasztják fel, megragadva a nosztalgiafaktort és a retro őrületet. A maga korában a készülék maga volt a megtestesült csúcs, na de most 2017-et írunk kéremszépen.
A barcelonai mobilkongresszuson felfedték és kipróbálhatóvá tették a vadonatúj, felújított Nokai 3310-est, ami félig-meddig pontosan olyan készüléknek tűnik, mint amilyenre vártunk a bejelentést követően: némi ráncfelvarrás a kor követelményeinek, de összességében megpróbálták megőrizni azokat a dolgokat, amik anno naggyá tették ezt a típust.

A specifikáció és a kiszivárgott videók ismeretében majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy sokan elgondolkodnak majd a vételen – ráadásul van az a réteg, akik számára ez egy egész jó választás lehet. Egyetlen egy problémám van: nagyon hasonló butamobilja van (és mindig is volt) a Nokiának, nem is egy, ráadásul van amelyik még mindig kapható.

Igen, bár ezzel nem árulok el nagy titkot, de ezt a készüléket vagy a neve (és ez alatt nem csak a Nokia-t értem, hanem a számokat is) fogja eladni, vagy semmi. 50 eurós ára épp elfogadható ebben a kategóriában, hisz a Series 30+ nem épp a legfrissebb operációs rendszer, ahogy a 2.5G sem fog intenzív internetezésre sarkallni minket.

Cserébe az okostelefonokhoz szokott agyunk megdöbben az akkumulátoridőn (majd egy hónap készenléti idő és közel egy napos beszélgetési idő), a pletykák pedig még masszívabb készülékházról beszélnek, mint az előd esetében – bár ez szinte elképzelhetetlennek tűnik.

Kapunk egy kamerát is (ez az eredetiben ugye nem volt), bár csak 2 megapixeles felbontással, emlékfotók készítésére talán épp megfelelő lesz. Az azt hiszem teljesen egyértelmű, hogy a retrogeekek mellett az idősebb korosztály számára lehet alternatíva az új 3310-es.

Nokia 3310 bemutató videó (katt és lenyílik)

A forma a hőskort idézi, s bár ezúttal már színes kijelzőn kell irányítanunk gyermekkorunk kedvenc kígyóját, azt hiszem elégedettek lehetünk. Újra a nyomógomboké lehet a főszerep (hisz érintőképernyő az nincs), s aki egy kicsit is nosztalgikus, az most örülhet – a többiek szemében ez viszont nem lesz több egy ügyes marketingfogásnál, amivel egy butatelefont ad ki -és vélhetően elég nagy számban el- a feltámasztott Nokia.Kérdés, hogy az Androidos piacból képesek lesznek-e egy megfelelően nagy szeletet kihasítani maguknak, de ez még egyelőre a jövő kérdése, a bejelentett készülékek egyelőre biztatóak.

6
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Lengyel SándorZefrael RahlGéza Majoros#HesstegWinseven User Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Winseven User
Vendég
Winseven User

Istenem. Mekkora baj, hogy vírussal nem lesz támadható az op rendszere. Micsoda probléma, hogy megint egy kézzel használható lesz a telő, még csukott szemmel is. Katasztrófa, hogy nem lesz tapiképernyő, meg kimondottan internetezésre tervezték. Mindjárt a kardomba dőlök. 😛 Viszont teljesen jó lesz sportolás közben, amikor is a telefon funkció mellett a zenehallgatás a fő szempont, és a nyomógombok segítségével odanézés nélkül is lehet kezelni. Ha készülék teste erősebb lesz, mint az elődé, akkor meg nem is kell ennél jobb. Ha meg internetezni akarok, akkor ahogy most is teszem, leülők az erőművem elé, és kényelmesen bebillentyűzöm a gondolatomat. A tapiképernyőt… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Winseven User
Vendég
Winseven User

innen kimaradt a NEM szó: “meg kimondottan internetezésre tervezték”
vagyis így akartam írni: meg kimondottan nem internetezésre tervezték

Géza Majoros
Vendég
Géza Majoros

3210-nek jobban örültem volna!

Zefrael Rahl
Vendég
Zefrael Rahl

Én a mai napig a régi 6310i-est használom, 4 éve cseréltem benne aksit, simán viszi a 16-17 napot egy feltöltéssel, ha nagyon, ismétlem nagyon rám jönne a netezhetnék útközben (nem szokott, arra ott van a pc), magammal viszem a tabletem és kész. Mindamellett csak üdvözölni tudom a nokia lépését, hiszem nem minden fiatalt butítottak el a tucatgagyi okostelefonok, nekik és az idősebb korosztálynak megfelelő alternatíva lehet ez a telefon.