Ambrus Attila neve minden honfitársunk számára ismert. Ha a tisztes polgári nevéről esetleg nem is ugrana be első blikkre, hogy kiről van szó, akkor ‘Viszkis rabló’ néven bizonyára mindenkinek, beugrik az arc, no és persze a nem mindennapi történet.
Egy bankrabló története, aki hat éven keresztül, 1993 és 1999 között rámolt ki 30 postát, bankot, takarékszövetkezetet. Eleinte egyedül követte el a bűncselekményeket, majd több társ is csatlakozott hozzá az évek során. 1999 október 27-én fogták el, 2002-ben 17 év börtönre ítélték, de példás magaviselete miatt 2012-ben szabadult.

Nevét azóta is ügyesen kamatoztatja, bizonyára sokan hallottatok a kerámiás munkáiról, én láttam élőben, ügyes, meg kell hagyni.

Na de mégis mi olyan eget verően különleges egy bűnözőben? Mitől speciális egy bankrabló? Miért alakult ki kultusz a Viszkis körül?

Erre nem egyszerű válaszolni. Persze stílusos ahogy mindig felhajtott pár pohár whiskey-t a rablások előtt, és dicséretes, hogy a lehető leginkább erőszakmentesen próbálta végrehajtani az akciókat, de ez csak a marketing. Ha e mögé nézünk -és valljuk be ez azért nem olyan nehéz-, akkor végeredményben csak egy bűnözőt látunk. Aki ugyan a börtönben leérettségizett, szakmát tanult, és új életet kezdett, de ez a lényegen azt hiszem nem sokat változtat.

Az emberek mégis rokonszenveznek és rokonszenveztek vele. Én is.

Hogy pontosan miért… nem tudnám megmondani. De talán épp ezért a különös kapcsolatért -ami az embereket a Viszkishez köti- volt jó ötlet a film elkészítése. Ki ne akarná végigizgulni a legendás hat év kalandjait a vásznon?

Így gondolta Antal Nimród is, akit én személy szerint nagyon csípek. Nem csak a Kontroll miatt, szerintem a Predators-ból is kihozta, amit a forgatókönyv engedett, és az Elhagyott szoba se volt épp rossz, a Metallica filmről nem is beszélve.

Neki egy kicsit ott folyik Hollywood az ereiben és véleményem szerint ez csak jót tehet a Viszkis sztorinak. Lessétek meg a trailert és utána folytatjuk.

Viszkis trailer (katt és lenyílik)

Szóval vitathatatlan, hogy elamerikaiskodta a sztorit (de ez is volt a cél), az egyetlen ami miatt egy picit aggódok, hogy mennyire tolta tele felesleges akciójelenetekkel, az összkép azonban több, mint tetszetős. Egy milliárd forintból persze nem lehet csodát csinálni, 3 millió dollárból nem lehet hollywoodi szuperprodukciót forgatni, de ha a magyar virtus megfelelően keveredik a nyugati szemléletű akciómozi felfogással, akkor a Viszkis nagy siker lehet – és nem csak hazánkban.
Antal Nimród filmje november 23-án debütál majd a mozikban, mi pedig első kézből számolunk majd be arról, hogy mennyire volt élvezetes a bankrablós história.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

3 hozzászólás : "Befutott a Viszkis előzetese – Antal Nimródban nem lehet csalódni?"

avatar
Makker
Vendég
Makker

hát nem tudom elsőre nem teljesen áll össze
jobbnak tűnik egy átlag magyar filmnél lehet mozi lesz belőle de ez a főszereplő csóka szvsz nem volt a legjobb választás

fater
Vendég
fater
Gyerekkorom fiatalkorom volt Ambrus bankrablásai, és volt egy misztikum körülötte amit gyerekként egy igazi szuperhőssé vált! Igaz mai fejjel egy lecsúszott volt sportoló aki a börtönbe felismerte, hogy a körülötte az évek évtizedek óta tartó médiafelhajtást meg lehet lovagolni, és többet lehet keresni mint bankrablással! No meg persze ehez az is kellett hogy a börtön évei alatt se feledjék el és ha volt alkalma valmi miatt nyilatkozni hangját hallattni meg is tette! Antal Nimród kontroll filmje kult film! Nemzetközi szinten is megállná a helyét! Aki a viszkist alakítja az inkább hasonlít egy elfuserált torrentére mint a 15-20 évvel ezelőttiu Ambrusra!… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
slx
Vendég
slx

A magyar filmgyártás újabb hulladéka, amit szokás szerint túl fognak értékelni…