Befutott a Marvel Kapitány első előzetese

Ha a Skrullok akarják leigázni a bolygót, akkor fel kell venni a kesztyűt és a leghősiesebb hőssel kell rendet tenni. Na most ha ez esetleg elsőre zagyvaságnak tűnik, akkor a hiba nem a te készülékedben van, de hidd el, a Marvelnél tudják, hogy mitől döglik a légy.
Eszemben sincs belemenni sem egy Marvel vs. DC cicaharcba, se abba, hogy a Marvel filmek mennyire egy kaptafára készülnek, sablonosak, na meg persze a szuperhősfilmeknek már rég leáldozóban van.Tekintve, hogy az Infinity War nyögvenyelősen épphogy át tudta lépni a kétmilliárd dolláros bevételt, ebben valóban lehet valami.

Ettől függetlenül és komolyra fordítva a szót, nemegyszer elgondolkodtam már rajta, hogy vajon mitől ennyire sikeresek még mindig ezek a mozik. No a Szent Grált jómagam sem leltem meg, de a tippem az, hogy a titok egyszerűen a szórakoztatásban rejlik.

Általában egy-egy Marvel mozi nem akar túl nagyot markolni, ennélfogva pont megfelelő méretűt fog, legyen szó eredettörténetről, vagy épp össznépi kalamajkákról.

Oké, ízlések és pofonok. Értem én persze.

Jómagamnak, aki elfogultság nélkül, pusztán azért ülök be egy-egy Marvel filmre, hogy szórakozzak is megvan a maga véleménye és érzem én is, hogy néha egy kicsit gyengébbre sikeredik egynémely mutatvány (rád nézek most, Fekete Párduc), mindazonáltal a stúdió gyorsan kiköszörüli a csorbát, lásd Infinity Wars.

A Végtelen háború végébe nem mennék bele, mind tudjuk mi történt – most pedig érkezik a megmentő története, noha ezúttal az ígéretek szerint nem eredettörténetet kapunk.

Nos én ezt értem, nevezhetjük máshogy is, de a most befutott szűk két perces előzetes azért egész mást sugall.

No de nem húzom tovább az időt, lessétek meg az előzetest, a lenyílóra kattintva megtaláljátok.

Marvel Kapitány - előzetes (katt és lenyílik)

Miután kétszer megnéztem a trailert, egyből az ugrott be, hogy erről hideget-meleget egyaránt bőven tudnék írni. Egyfelől a főszereplőt alakító Brie Larson rendkívül szimpatikus-szerethető, élettel teli, bájos… sorolhatnám, de a lényeg, hogy számomra a casting csillagos ötös.

Aztán ott van a kilencvenes évek hangulata, ami azonnal magával ragad. Hatalmas piros pont érte.

A látványra sem lesz panaszunk, noha ez az előzetes még szűkmarkúan mérte a történéseket, azért ez is jól látszik. Ugyanakkor. Ez is “csak” egy eredettörténetnek tűnik, női Superman a Marvel köreiből, aki gyönyörű mosolyával úgy tesz rendet a Skrullok között, hogy egyetlen pillanatig sem lesz kétségünk a sikeressége felől. Szóval értitek mire gondolok…

De nyilván messzemenő következtetéseket nem kell levonni két percből. No meg aztán nem árt nem elfeledkezni arról, hogy a Marvel filmjei tényleg csak szórakoztatni akarnak, nem világot megváltani és Trónok harca mélységű karakteráldozatokkal sokkolni.
Így nézve pedig első blikkre a Marvel Kapitány tökéletesen illik az eddigi sormintába. Márciusban minden kiderül, csak győzzük kivárni.

28
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
5 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
ArtoMégVanReményMégVanReményVakolatVakolat Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Jericho
Vendég
Jericho

nagy “szuperhősfilm” rajongóként el sem tudtam képzelni, hova érkezik majd Marvel kapitány egy olyan világba, ahol az Infinity War-ban már csordultig voltunk karakterekkel…hát pofonegyszerű a válasz: térben ugyanoda, időben máshová … és valóban eredetfilm, ráadásul talán egy kicsit Fury és Coulson eredettörténet is lesz egyben 🙂 hihetetlen érzékkel tudják adagolni a hozzávalókat a Marvelnél s bár én úgy képzeltem Marvel kapitány belépőjét a Végtelen Háborúba, mint egy omnipotens, senkihez sem hasonlítható entitás (ha már le kell győzni Thanost és a végtelen kesztyűt) … erre a trailerben megint látok egy kislányt, a maga démonjaival és bizonytalanságaival…no meglátjuk mi kerekedik ki belőle…nyilván… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Sly
Vendég
Sly

Marvel Kapitány az nem férfi nemű???

MégVanRemény
Vendég
MégVanRemény

Azért ne magasztaljátok már a magasba a dolgot, a készítők ugyanis a képregényeket veszik elő, egyáltalán nem légből kapott ötletekkel dolgoznak, és az adagolásról annyit, hogy folyamatosan veszik elő a karaktereket, amihez nem kell sok ész. Megnézik mekkora a nézettsége a pókembernek pl, és ha csökken akkor előveszik a venomot és társait, ugyanez a helyzet az X-ekre és a bosszúállókra stb. Annyira egyszerű, Sőtt a film kialakítása nagyon gyerekeknek való. A látványvilág jó lenne, de a túlzott kamerakapokodás miatt, egy jelenet sincs benne, csak rakás snitt. és sok sok motion blur, hogy ne lássátok az elhanyagolt grafikát. Nincsenek fix kameraállások,… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Sly
Vendég
Sly

Hát pedig Marvel Kapitány férfi(!!) és nem Marvel, hanem DC karakter, egy Supermanhez hasonló, magas, szélesvállú, kigyúrt izomagy, majdnem olyan erős mint Superman maga, kisfiúból változik át szuperhőssé amikor hangosan kiabálja hogy “Shazam!”.

Ő Marvel Kapitány:

comment image/revision/latest?cb=20180708124210

Tessék egy videó amiben Supermanel összecsap egy gigászi harcban az Igazság ligája című animációs sorozat egyik részében:

Captain Marvel Vs. Superman:

https://www.youtube.com/watch?v=6BJ1-trrgqc

Állat
Vendég
Állat

Hát valahogy nem sokkolt le, olyan semmilyen volt. De jó lett volna, ha egy szép nőt választanak a szerepre, nem ezt a konyhás néni külsejűt.