Atyaég! Jön a Last of Us sorozat – méghozzá a Chernobyl alkotójától, az HBO-n!

Hát hidegnek hideg van, de hogy idén ilyen korán jött a karácsony, azt még mindig nehezen hiszem el.
Szinte hihetetlennek tűnik, de lassan 7 éve jelent meg a Naughty Dog fejlesztőcsapatának korszakalkotó játéka, a The Last of Us, amely könyörtelenül beírta magát a játéktörténelem nagykönyvébe.

A játékban ugyanis minden benne volt, ami a sikerhez elengedhetetlen. Eszméletlenül jól megírt történet, fertőzés sújtotta posztapokalpitikus világ, egy főhős, aki egy lányt menekít át a fertőzött hordák uralta Egyesült Államokon, mindezt pedig olyan játékmenetbeli húzásokkal spékelte meg a fejlesztőcsapat, hogy azzal a Last of Us a Playstation koronájának ékkövévé vált.

A hype vonat pedig ismét robogásnak indult, hiszen már nincs messze a második rész megjelenése: majdnem a kerek hetedik évfordulón, 2020 május végén érkezik majd Playstation 4-re.

No de a játék az egy dolog, a tévé/mozi az pedig egy teljesen más tészta. Mert hogy láttunk már nem egy játékadaptációt, mégis… szinte mindegyik vége bukás lett. Vagy kritikai, vagy ha az éppen nem, akkor pénzügyi. (azt azért itt az igazságosság jegyében le kell írnom, hogy az esetek döntő részében az előbbi következett be)

Akkor mégis mire fel ez a határtalan lelkesedés részemről a hír hallatán?

Nos elsősorban az, hogy ezúttal minden esély megvan arra, hogy a Last of Us a televízió világát is meghódítja.

Nem csak arról van szó, hogy az HBO vette szárnyai alá a franchise-t, ez még csak a jó hír kisebbik fele. Amitől valóban érdekessé válik a dolog, az Craig Mazin, aki a tévésorozat atyja és szíve-lelke. Nem véletlen cseng ismerősen a név, ő a “felelős” a tavalyi év legnagyobb tévés szenzációjáért, a Chernobyl-ért.

Szóval… ti is látjátok magatok előtt azt a súlyos dollártízmilliókból készült darkos Last of Us-t, amit én, ugye?

Na ugye, hogy érthető a lelkesedésem. A sorozat elkészültében természetesen aktívan részt vesz Neil Druckmann, akinek az agyából kipattant az egész sztori és ha már a sztorinál tartunk, akkor annyit már most is tudni lehet, hogy az első rész eseményei alkotják majd a széria vázát, de szinte biztos, hogy a tavasz végén megjelenő folytatásból is kerül majd a forgatókönyvbe alapanyag.

Végül pedig jöjjön a legfontosabb és mindenkit leginkább érdeklő kérdés: szóval, hogy egész pontosan mikor is izgulhatjuk majd végig Joel és Ellie kalandjait. Nos erről egyenlőre csak tippeket találtam, mert az HBO nem foglalt állást…és hát ami tippeket találtam (pl. a Tom’s Guide oldalán), annak azért már annyira nem fogtok örülni: a dátum nagyságrendileg valamikor 2022 környéke.
Azonban akármennyit is kell várni, azt hiszem jó eséllyel megéri. Mert ilyen kezekben egy olyan adaptációt kaphatunk – végre -, amit hosszú időn keresztül megemlegetünk majd.
[fb_button]

2
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HoryBükkönyX Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BükkönyX
Vendég
BükkönyX

NNah. Újabb Mekkmester cégér, amelyet majd le lehet verni. Vagy nem. Sok, nagy várakozással övezett projekt lett már csúnya bukta (mármint nekem, legalább is. de én 1 pesszimista gyökér vagyok 🙂 )
HBO-nak pénze sok, esze nem feltétlenül. Mindenképp várjuk, de legújabban azért a Witcher is igen sok kívánnivalót hagyott maga után. Persze az egy könyvsorozat világa, ez meg csak egy játék. Minden előny-hátránnyal együtt.

Hory
Vendég
Hory

Basszus, már megörültem, hogy idén jön. 🙁