Apatigris (2020-) – 1. rész

User Rating: 7

Hát hogy is lehetne rossz egy kimondottan Scherer Péterre írt vígjátéksorozat, aminek már az első percében kimondják a címét?
Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy Kapa és Pepe az egész ország kedvence, és a Scherer – Mucsi páros olyan szinten működik-működött, hogy az évek múlásával mindketten önállóan is simán elvisznek bármit a hátukon.

Mucsi ugye rég megkapta már a maga sorozatát, hát épp itt volt az ideje, hogy Scherer is beálljon a sorba. Az RTL fogta magát és írt kimondottan rá egy szériát, ami így a pilot alapján abszolút fogyasztható, viszont nem azt a Pepét kapjuk, akit az elmúlt években megismerhettünk.

Főszereplőnk Labanc Péter (Scherer), aki rég elvált, három nagylány édesapja. A legnagyobb csemete, Vivien már komoly hölgy, egy kávézóban dolgozik, s mint a nagytestvérek általában, próbál bábáskodó anyapótlék lenni. A középső Laura a jogi egyetemet tapossa, bár titkon inkább színésznő szeretne lenni, egyelőre azonban a bulik jelentik a legfontosabb programokat. A legkisebb Szandra egy igazi lázadó, aki tipikus kamasz, ő évekig az anyjával élt.

Péter a válás után csak a lányainak élt, azonban szép lassan elérkezik az az idő, amikor (végre) mindhárom csaj kirepül a szülői házból és főhősünk végre egy kicsit magának is élhet, azaz csajozhat.

A ház már megvan, kocsi van, meló is van – mondjuk nem a legizgalmasabb: egy újépítésű lakóház belső medencéjét felügyeli.

Nem is tétlenkedik, már a hatodik-hetedik perc környékén felszedi az új lakót, akinek úszni támad kedve: Kurucz Dorka (Gryllus Dorka) gyönyörű és életvidám, azonban az első randi során kiderül, hogy van egy “szenvedélye”, ami sok mindent megnehezít.

Aztán az idillinek tűnő helyzet szép lassan elkezd bonyolódni: a jókislánynak tűnő Laurát egy fiúval találja reggel, Vivien pedig próbál helyt állni otthon és a munkában, ám a pasija csak otthon játszik és nem csinál semmit, majd amikor ettől a lány besokall, hazacuccol pár napra. Aztán a legkisebb is betoppan, csak hogy ne legyen olyan egyszerű az elvált ötvenesek életét élni…

Szóval első olvasatra is úgy tűnhet, hogy egy kellemes kis vígjátékocskát kapunk (sajnos csak 12-es karikával) és ez valóban így van: Scherer láthatóan jól érzi magát a karakterben, hozza a szokásos kissé szerencsétlen figurát (mindennemű Pepés káromkodós tartalom nélkül), a lányok pedig nagyon jól lettek összeválogatva, mind szimpatikusak így elsőre (Schmidt Sára pedig egyszerűen gyönyörű).

Elsőre talán Gryllus Dorka az, akit a legmegosztóbbnak tartanék, mert őt vagy szereti valaki, vagy nagyon nem, én az előbbiek közé tartozom, bevallom, szerintem Dorka egy csodaszép nő, így még a kényszeredett nevetéseit is lazán elnézem, de akit ő irritál, az itt sem fogja szeretni.

Én szinte biztos, hogy maradok a továbbiakra, mert bár egyelőre még túl sok minden nem történt és műfajából adódóan nem is az Apatigris fogja megváltani a televíziózást, egy nagyon szerethető, emberközeli limonádénak tűnik, aminek már csak a szereplőgárda miatt is meglesznek a maga pillanatai.
Neked hogy tetszett az első rész? Elégedett vagy Scherer sorozatával, vagy valami egészen más stílusú szériát írtál volna a színész számára?
[fb_button]

Összegzés
Kellemes kis vasárnap esti kikapcsolódás, emberközeli karakterekkel - én vevő vagyok a folytatásra.
Ezért szerettük
  • Aranyos történet, jól elkapott karakterek
Ezért nem
  • "csak" egy limonádénak ígérkezik
7
Nagyon Jó

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .