Jeff VanderMeer 2014-es trilógiája igazi könyves bestseller. Nem is csoda: egy igazán olvasmányos remekműről van szó, amelynek mindhárom része (Annihilation, Authority, Acceptance) kiválóan sikerült, szerencsére az összes epizód elérhető magyar nyelven is.
Most pedig vászonra költözik a történet, méghozzá az első epizódot, az Annihilation-t adaptálják.

A 2018-ban megjelenő filmben olyan színészek alakítják majd a főszerepeket, mint Natalie Portman, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh és Oscar Isaac.

Őszinte leszek: rendesen felültetett a hype vonatra a most kiadott szűk két perces anyag, és nem csak Portman kisasszony miatt (bár újfent elismerően kell csettintenem és meg kell állapítanom, hogy nemigen létezik olyan szerep és karakter, amivel ő ne boldogulna el).

Egész egyszerűen azért kapott el a lelkesedés, mert ez a 107 másodperc iszonyatosan jól fest. Persze ettől még simán elszúrhatják, de bízom benne, hogy nem okoznak csalódást.

A sztori alapvetően egyszerű. Az Egyesült Államokban van egy terület – ez az Area X -, ahol fura dolgok történnek. Persze az embereknek se kell több, egymás után küldik be az expedíciókat, hogy fényt derítsenek arra, hogy mi folyik odabent.

A gond csak annyi, hogy senki sem tér vissza élve, mígnem a 12. csapatot is útnak engedik és itt kapcsolódunk be mi a történetbe.

Amennyire ezt egy rövidke előzetesből le lehet szűrni, a hangulat rendben lesz, feszültségből nem lesz hiány, a látvány pedig pazar. Az Expedíció rendezői székébe az az Alex Garland ült, akinek az Ex Machina-t is köszönhetjük és valljuk be, ez egyáltalán nem egy rossz ajánlólevél, pláne hogy ismételten csak egy sci-fi történetről van szó. No de eleget téptem a szám, beszéljen helyettem a videó, íme a trailer, lenyílóban megtaláljátok.

Expedíció előzetes (katt és lenyílik)

Azt hiszem ez a teaser magáért beszél, további ajánlásra nemigen lesz itt szükség. A végére pedig még egy örömteli hír: az Expedícióra nem is kell már túlságosan sokat várni.
Hiszen a bemutató dátuma kevesebb, mint öt hónap múlva már itt is van: egész pontosan 2018 február 22. a nap, amit várunk. Neked mi a véleményed a látottak alapján? Ütős sci-fi kerekedhet ki ebből?

 

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

6 hozzászólás : "Annihilation előzetes érkezett: a természet az úr?"

avatar
Lidy
Vendég
Lidy

Az Ex Machina egy ritka rossz film, remélem ez jobb lesz, engem annyira nem nyűgözött le a bemutató.

golyo:)
Vendég
golyo:)

Elsőre?
Odabasz! 🙂

Kroonos
Vendég
Kroonos

Igen jónak ígérkezik 🙂

Bazsi
Vendég
Bazsi

Hát nem tudom! Remélem nem valami gagyi szörnyek,ürlények ellen rohangálós bugyutaságot kapunk!

waithEard
Vendég
waithEard

Ezen ajánló alapján elolvastam a három “kötetet”. Bár ne tettem volna. “Olvasmányos remekmű”? WTF?
Az első rész sok szódával még elment, de ami utána következik, azt jó ízlésű embernek nem ajánlom.
Stalker, A kárhozott város, Solaris, Eden. Volt honnan koppintani, de a mesterekhez felnőni nem sikerült.
Jó film ebből csak akkor lehet, ha alaposan elrugaszkodnak az eredetitől.

Avsk
Vendég
Avsk

Mondjuk nekem rögtön a Piknik az árokparton c. könyv jutott az eszembe. ha már itt tartunk. A metro 2033-at mikor akarják megfilmesíteni? Az is egy remekmű, egy kicsit hasonló témával ( ha már a területek eltorzulását nézzük ) 🙂