(vigyázz, spoileres!) Mikor először megláttam a tévében szó szerint ezt gondoltam magamban : “Úristen kik ezek a nyomik”? Milyen unszimpatikus karakterek. Aztán ahogy egyre felkapottabb sorozat lett, úgy éreztem most már muszáj adnom neki egy esélyt. Egymás után néztem a részeket és teljesen beleszerettem. Szinte mindenki találhat magának egy személyiséget, akivel azonosulhat: Leonard, aki a maga csajozós módján próbál kilépni a kocka szerepből vagy Howard, aki tárgyként kezeli a nőket, mégis minden álma hogy ne egyedül feküdjön le este. Ám ne feledkezzünk meg külföldi barátunkról, Rajról sem, kinek személyisége folyamatosan bontakozik ki a sorozat alatt. Sheldon a szabályaival próbálja kordában tartani saját és barátai életét, utánozhatatlan a maga valójában. Penny, aki felborítja a csapat addigi szűk látókörét a rózsaszín kis világával. Aztán ott van még a barátnője, Berny, akiben a cukorborsó külső mögött egy sárkány lakik, valamint Amy, a befásult anti-gyanta women, aki nem sok sikerrel próbálja bevezetni az öreganyám stílust.

"The Valentino Submergence" -- Sheldon (Jim Parsons, right) and Amy (Mayim Bialik, left) host a live Valentine's Day episode of Fun with Flag, on THE BIG BANG THEORY, Thursday, Feb. 11 (8:00-8:31 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Photo: Monty Brinton/CBS ©2016 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

 Photo: Monty Brinton/CBS©2016 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

A sorozat immár annyira kedvelt, hogy elérte a 9. évad végét. Az izgalmas évadkezdet azonban igen laposan zárult. Talán sokak nevében mondhatom többet: vártunk volna az évadzáró résztől. Hiszen emlékezzünk csak vissza mivel is ért véget a 8 évad?! A Drágasággal. Amy kidobja Sheldont aki szomorúságában megmutatja a nézőknek élete egyik legnagyobb döntését, hogy megszerette volna kérni Amy kezét. A 9 évad első felében azért izgulhatunk, hogy vajon frissen szakított szereplőink élete újra össze kapcsolódik e. Amy aki addig teljesen elfogadta szerelme minden rigolyáját, hirtelen besokall, úgy érzi nincs megbecsülve. Döntése jogos, de úgy érzem, s ezt sokak nevében mondhatom: a lehető legrosszabbkor időzített. Megismerhetjük Sheldon érzelmes oldalát. Látszik a szenvedése és a maga kis fura módján próbálja visszaszerezni élete nőjét.

Amy meglepetésünkre randizni kezd másokkal, de a többszöri próbálkozásból látszik, hogy neki valami mégis hiányzik. Vagy Valaki? Na de most lelövöm a sztorit, hát az a rész, amikor újra össze jönnek az valami zseniális. A sorozat leghosszabb csók jelentét láthatjuk. Igen Sheldon Cooper és Amy Farrah Fowler között. Na de azért nézzük meg mi is történt a többiekkel. Szép jelenet volt többek közt, mikor Bernytől megtudjuk, hogy terhes. Atya ég, Howard apuka lesz, hihetetlen, de igaz! Többször is szóba kerül, hogy mennyire szeretne már gyermeket, mégis ő pánikol be a hírtől a legjobban. Ekkor Sheldon emberi oldala újra meg mutatkozik, a lehető legváratlanabbul reagálja le. Rajes élete is új fordulatot vesz. Az indiai fiú élete nagy részében meg sem mer szólalni a nők társaságában, de most egyszerre több vasat is tart a tűzben.

Leonard és Penny megismerik a házas élet szépségeit. Minden szép és jó, míg meg nem érkezik Hofstadter zseni, nemrég elvált édesanyja. Pennynek minden erőfeszítésére szüksége van, hogy belopja magát anyósa szívébe, de sajnos barátnőin kívül neki nincs sok esélye. Természetesen tudományból sincs mindeközben hiány: Megnézhetjük a fiúk új találmányát, ami az eladási jogot illetően sok fejfájást okoz nekik. De minden spoilert nem szeretnék lelőni. Az egyszer biztos, hogy Amy élete legszebb szülinapi ajándékát kapja meg. Azt a részt egymás után kétszer is megnéztem. Egy szó, mint száz, az évad maga jól sikerült, ez nem is kérdés, de valahogy az utolsó résszel mégsem vagyok kibékülve, hiszen számos csavart bele lehetett volna tenni. Évad záró rész előtt találgathattunk: talán Amy terhes? Sheldon két új barátja képzeletbeli vagy igazi?

Esetleg Sheldon beteg? Az egyik részben elájul mikor forgó találmányukat nézik barátaival. Valamint elég különös, hogy addig új barátokról szó sem esett. Hiszen Sheldon külön listát tart ahol még fontossági sorrendet is kapnak barátai. Engedjétek meg, hogy említsek egy példát. Dr Csont nevű sorozat főszereplőjénél Booths ügynöknél is így derült ki, hogy agy daganata van. Vajon egy vígjáték sorozat keretein belül bele férne egy ilyen súlyos eset az egyik kulcsfiguránál? Rajes vajon megtalálja az igazit? Vagy hol marad az újabb szexuális viszony a két újra össze jött pár között?! Maradtak elvarratlan szálak az igaz, de ezek korántsem olyan izgalmasak, mint az előző évadzáró részek. Hiszen az egyetlen kirívó dolog a Sheldon anyukája és a Leonard apukája között fellobbanó szikra.


Aki még nem látta mindenképp nézze meg. Minden esetre szerfelett várjuk a következő évadot! Addig is mindenkinek élményekben gazdag Agymenőzést kívánok!
-Jessy-

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

4 hozzászólás : "Agymenők: vége a 9. évadnak"

avatar
ulti72
Vendég
ulti72

Hááát,én sajnos sosem tudtam annyi esélyt adni ennek a gügyeségnek,fogalmam nincs,mi a titka,hogy ilyen sikeres.Sokszor próbálkoztam,néztem hosszú percekig,és …….semmi,egy nagy semmmmi.Legalábbis nekem.Nekem nagyon nem jön be ez a fajta erőltetett,alánevetős humor.Hiába vártam,nem jött a humor,persze másoknak tetszhet.Borzasztóan sajnálom 🙂

fefe85
Vendég
fefe85

Kockákról szól kockáknak csomo elrejtett tudományos elmélettel

csoli1138
Vendég
csoli1138

Mi nagyon szeretjük! A 9. évad zárásától sokkal többet vártam, egyetértek veled.
Amúgy szerintem semmi negatívum, vagy komolyabb hangvétel nem tenne jót.
A Howard édesanyjával történtek volt a maximum. De azt jól is oldották meg. Egy főszereplővel ne történjen ilyen.
Öszintén szólva eszembe sem jutott. Az “így jártam anyátokkal”-nak sem tett jót a dolog. Nem kérek ilyesmit ettől a szériától.
Ami engem illet egy ütős záróévadot szeretnék star wars és képregényjemezes kisbabákkal minden fronton és sok-sok poént!

huber66
Vendég
huber66

Én egyszerűen imádom

wpDiscuz