6 filmhős, akiknek előbb volt okosórájuk, mint neked

Az okosórák koránt sem épültek még be annyira a mindennapjainkba, mint a mobiltelefonok, azonban érezhetően egyre nagyobb teret hódítanak maguknak.
Egyre több hasznos funkcióval rendelkeznek és egyes modellekhez már kifejezetten kedvező áron juthatsz hozzá.

Abban azonban megegyezhetünk, hogy se az Apple, sem pedig a Samsung nem tud olyan menő cuccokat a piacra dobni, mint amikkel az alábbi filmek hősei büszkélkedhettek.

Dick Tracy (1990)

A képregény alapján készült Dick Tracey film sajátos hangulatvilággal rendelkezett, amiből természetesen nem maradhatott ki a detektív órája sem. Ezt a kütyüt egyébként akár meg is vásárolhatod. A készülék Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonodhoz, így aztán könnyedén intézheted rajta szuper titkos hívásaidat.

James Bond: Aranyszem (1995)

Az ikonikus filmben Mr. Bond egy Omega karórát visel, ami jóval többet tud, mint amit elsőre gondolnánk. Többek között beépített lézerrel és távirányítós detonátorral rendelkezik, amik az Apple okosóráiban valószínűleg nem alaptartozékok. Az óra fontos szerepet kapott az azonos nevű videojátékban is, ott azonban eltérő külsővel rendelkezett.

Sötét zsaruk (1997)

A humoros és sokak által kedvelt sci-fi film egyik főszereplője a tekintélyt parancsoló Kay (K ügynök), aki futurisztikus kinézetű és hasonló funkciókkal bíró órát viselt a karján. Ebben a filmben semmilyen csili-vili technológián nem lepődünk meg, de azért biztos vagyok benne, hogy tartogat az az óra pár váratlan trükköt.

Knight Rider (1982-1986)

Gyerekkorunk kultikus sorozata volt ez, ahol David Hasselhoff és társa K.I.T.T. bűnözők és gazfickók baját látják el. Miután az egyik főszereplő egy beszélő, önműködő és mesterséges intelligenciával rendelkező kocsi volt, ezért talán kevésbé voltak feltűnőek az egyéb kütyük, amiket Michael használt. A kommunikációra használt órája azonban már akkor előre vetítette a mai okosórák megjelenését.

Star Trek (1966-1969)

Mindannyiunk kedvenc kapitánya, a legendás James Kirk Tiberius sem maradhatott okosóra nélkül. A csuklóján hordott kütyüvel képes volt kommunikálni a hajó legénységével.

Kém kölykök (2001)

Ez sem az a film, amiben fennakadnánk bármilyen szuper kütyün. Érdemes azonban megemlíteni a kölykök óráját, ami telefonként is működött, de képes volt elérni az internetet, sőt akár filmet is nézhettek rajta. Ismerősen hangzik?

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..