Ezeket a filmeket kell látnod még 2019-ben

Véget ért a kánikula – sajnos -, szép lassan beköszönt az ősz és a hideg. Azonban van ennek egy jó oldala: érkeznek a jobbnál jobb filmek, mi pedig most górcső alá vesszük, hogy melyek azok az alkotások, amiket vétek lenne kihagynod az év hátralévő hónapjaiban.




Legyünk őszinték: nem volt valami erős nyarunk, már ami a filmes felhozatalt illeti. Persze a nyár az mindig uborkaszezon, de nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem már nagyon hiányzik, hogy valami lehengerlő moziélményben legyen részem.

A jó hír az, hogy az előttünk álló hónapokban nem szenvedünk majd hiányt premierekben.

Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere, a gyerkőcöktől a horrorrajongókon át mindenki találhat magának valami ínyencséget, ránézésre ugyanis rettentő erősnek tűnik 2019 hajrája.

No de nem is húzom az időt, lássuk, hogy mik várnak ránk, mely filmeket várjuk mi tűkön ülve. A lista időrendi sorrendben van, noha a megjelenést mindig feltüntetjük.

Joker (október 4)

A világ talán legismertebb “gonosza” ezúttal egy eredettörténettel tér vissza, amely teljesen más hangulatot ígér, mint az eddigi Joker feltűnések. Egy kőkemény pszichodrámára van kilátás, ami nagyon jónak tűnik, az igazán örömteli azonban az, hogy szinte borítékolható, hogy Joaquin Phoenix alakítása egyszer és mindenkorra elfelejteti velünk Jared Leto Joker látványát.

Ami egy picit árnyékot vet az örömünkre, az egyrészt az, hogy a kritika nem fogadta akkora lelkesedéssel, mint amekkorára számítani lehetett – de kit érdekelnek a kritikusok -, a másik pedig ebből következik: én csípem Todd Philips filmjeit, de egy tucatnyi (nagyjából egy kaptafára készült) vígjáték után elég nagy fába vágta a fejszéjét. Remélem, hogy nem túl nagyba, mert a Joker egyike azon filmeknek, amiket már nagyon, de nagyon várok.

Joker - előzetes (katt ide és lenyílik a videó)

Gemini Man (október 10)

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor Will Smith szállította a jó mozikat? Már én se nagyon.

Jó, nem szép dolog gonoszkodni, de vitathatatlan, hogy az öreg William legyen bármekkora név és sztár, valahogy nagyon leadta az elmúlt években. A Föld utánig még úgy tűnt, hogy nagyjából minden oké, de az a családi szörnyűség rendesen megtorpantotta a karriert, nagy bánatomra teszem azt hozzá, mert én imádom a csókát.

Alig pár hét múlva újrapróbálkozhat: jön ugye a Gemini Man, aminél hatalmas pozitívum, hogy Ang Lee ül a rendezői székben, aki azért csak összekapart két Oscar-t, a rossz hír meg hogy David Benioff írta a forgatókönyvet, ha ez a név esetleg nem mond semmit, akkor boldog ember vagy.

A sztori egy Looper koppintás: a zseniális zsoldos/bérgyilkos után küldik a fiatal énjét, mert csak ő tudja megölni nyilván (csak ezúttal nem időutazásos a sztori), hogy aztán gondolom némi csetepaté után a fiatal meg az idős végül összeálljanak, hogy együtt győzzék le a nagy és gonosz vállalatot.

Gemini Man - előzetes (katt ide és lenyílik a videó)

Ettől függetlenül persze lehet ez egy feszes akciófilm, sőt, legyen is, de az már a trailerből kiderül, hogy ismert színészek visszafiatalítása CGI-vel csak addig szipiszupi, amíg a karakternek nem kell beszélnie. Onnan már creepy, elég erősen.




Egy (talán túlságosan is) régóta várt folytatással jövünk a következő oldalon, úgyhogy maradjatok velünk, nézzük mi vár még ránk októberben.

Ez még korántsem a vége, kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .