Trónok harca teóriák – hogy ér véget a sorozat?

Kevesebb, mint 3 hónap van hátra és elkezdődik a televíziózás történetének egyik, ha nem a legfontosabb évada.
Április 14-én (nálunk 15-én) érkezik ugyanis a Trónok harca 8. és egyben utolsó évadának első epizódja. Azt már most tudjuk, hogy mindössze hat rész vár ránk (szerencsére a hírek szerint ezek szakítanak az eddigi bevált 60 perc körüli játékidővel és sokkal inkább egy mozifilm hosszúságot képzeljünk el), de hogy pontosan hogyan záródik majd a széria és mi lesz kedvenc, vagy épp gyűlölt karaktereinkkel, azt egyelőre csak sejteni lehet.

Vajon végül ki ül majd a Vastrónon?

Győzedelmeskedik észak? Netán a dél ármánykodása vezet eredményre?

Ne adj Isten, a falon túli sereg leigáz végül mindent?

Ne felejtsük el, a Trónok harcáról beszélünk. S noha túlhaladtuk a könyveket és már javarészt Hollywood írja a forgatókönyvet, azért abban egyetérthetünk, hogy ebben a sorozatban még így is bármi megtörténhet. Ha valamire, akkor erre megtanított minket az előző hét évad.

Ennek tükrében pedig nem csoda, hogy vadabbnál vadabb elképzelések látnak és láttak napvilágot a záróévad történéseit tekintve, s mivel a hype már érezhetően megindult, itt az idő, hogy egy hosszú kibeszélő keretében szemezgessünk ezekből.

Sajnos az, hogy bizonyos sarkalatos pontokat érintsünk, az elkerülhetetlen, így aki még nem látta mind a hét évadot, az innentől óvatosan olvasson tovább, mert fájdalmas spoilerekbe botolhat.

Lássuk, milyen teóriák láttak napvilágot a sorozat végkifejletét illetően. Természetesen nem veszünk sorra minden egyes elméletet, így ha esetleg kimaradt az a verzió, amire te számítasz, akkor írd meg hozzászólásban hogy te mit vársz a nyolcadik évadtól.

No de elég a szócséplésből, lássunk neki, nézzük milyen forgatókönyv ötletek és elképzelések, vágyak bukkantak fel internet szerte.

(1.) Végül Cersei visz mindent

Noha rajongói szemmel nézve nem a legkellemesebb végkifejlet, a sorozatra való tekintettel simán előfordulhat, hogy végül az anyakirálynő diadalmaskodik. Hogy ez hogy fordulhat elő (a legegyszerűbben?).

Nagyon egyszerűen: Cersei kivár és hagyja, hogy az északi seregek és a holtak közt dúló háború megritkítsa az északiakat, majd a meggyengült maradék sereg ellen háborút vezetve leigázza a megmaradt ellenségeket. Így már nem lesz, aki totális hatalma útjába álljon.
Ehhez persze nem árt, ha a falat áttörő Éjkirályt legyőzi az északi csapat és Cersei-nek már csak a Deny-Jon szövetség megmaradt katonáival kell felvenni a kesztyűt. Egy biztos: hadügyileg ez egy teljesen logikus és indokolt lépés lenne – igaz a happy end így elmaradna.

Na de őszintén: várhatunk valódi happy endet a Trónok harcától? Félve írom le, de nem hinném.

A lehetséges forgatókönyvek sora még korántsem ért véget!
Kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..