Trónok harca – 8. évad – 6. rész – The Iron Throne – kritika – Itt a vége!

Nos hát ez a pillanat is elérkezett, lement a Trónok harca utolsó epizódja, elértünk egy hosszú út végére. Egy olyan út végére, aminek az célegyenese meglehetősen rögösre sikeredett.
Noha eddig is spoileresen írtam a szériáról, most külön kiemelném, hogy egy 101%-ig szubjektív véleményt olvashattok lentebb. Ez különösen fontos infó annak tükrében, hogy a záróepizódról beszélünk, azaz itt bejátszik nem csak a megvalósítás, vagy a forgatókönyvírói következetesség, hanem az is, hogy én személy szerint mennyire vagyok elégedett a végkifejlettel. Ennyit elöljáróban, nem húzom az időt, vágjunk is bele.

A fonalat ugye ott vesszük fel, hogy Királyvár és lakossága porrá és hamuvá lesz Dany sárkányos kalandját követően. Ez a kissé túlzónak ható akció egy-két embernél kiveri a biztosítékot, Arya érthető módon ki van akadva, Tyrion pedig ennél is továbbmegy: miután megtalálja testvérei holttesteit a romok alatt, a királynő szemébe mondja, hogy amit tett az mészárlás volt, úgyhogy ő köszöni szépen ebből többet nem kér, el is hajítja a Király segítője jelvényét, mire Dany jól elviteti a kisembert.

Jon aztán meglátogatja a fogságban sínylődő törpét, aki azért már hozzászokott ehhez a felálláshoz, nem először van hozzá szerencséje, ezúttal is csak a bort hiányolja. Jó, ennél azért komolyabb vizekre eveznek hőseink: Tyrion, – miután leesik neki a tantusz, hogy Jon még mindig azt hiszi, hogy Dany megfelelő uralkodó lenne,- különböző családi vonatkozású idézetekkel próbálja jó útra téríteni lelki szegény Havasunkat és mindent megtesz annak érdekében, hogy beleverje a fürtös fejébe, hogy ő az egyetlen, aki még változtathat a felálláson.

Mindeközben maga a had éljenzi Dany-t, Szürke Féreg egyenesen lubickol a bosszúhadjáratban, olyannyira, hogy még a teleportálás képességét is elsajátította (gondolom a többiektől, akik az előző részekben már megtanulták).

Ezzel az első 30 perc már el is röppent.

Dany aztán jól elmegy gondolkodni, meg megcsodálni a Vastrónt, teheti ezt nyugalomban, hisz sétáját Drogon őrzi. Ámde Jon ugye Targaryan, úgyhogy a sárkány némi szaglászást követően beengedi, ott a két szerelmes pár világmegváltó mondat után forró csókot vált, ámde jön a csel: Jon jól leszúrja Dany-t, aki annak rendje és módja szerint meg is hal. Drogon egy picit bepipul, leolvasztja a Vastrónt, (messze az epizód legerősebb pillanatai ezek), némi agyalás után Jon életét viszont megkíméli. Na így üljetek fel a trónra, amiért annyit kínlódtatok – gondolja a sárkány, majd karmai közé kapja anyját és elröpül kelet felé. Újabb hat perc telt el.

Ezzel pedig tulajdonképpen vége az izgalmaknak, innen már csak a nem kicsit elnyújtott lezárás következik.

Ugrunk pár hetet, Tyrion nagy sörényt növeszt mire kirángatják cellájából, hogy Szürke Féreg a tanács elé citálja. Ott van mindenki, aki számít, az összes megmaradt nagyúr, Sam, Brienne, Sansa, Arya, Davos, Bran és még sokan mások, ötlettelenül, megfáradva. Hogy aztán Tyrion előálljon a nagy ötlettel: ő rajta csak ne ítélkezzen holmi Szürke Féreg, ő rajta a Király ítélkezzen és hát ha nincs király akkor kell választani egyet gyorsan. De nem akárhogy, hisz az embereket nem a szeretet, meg a pénz, meg a kaja, meg a béke, meg hasonló szirszarok kötik össze, hanem a történetek. És hát kinek is van jobb története, mint Brannek, a tolószékes, megnyomorodott, háromszemű, egyarcú balfasznak, aki ugyan egész eddig nem akart se uralkodni, se semmit a háromszeműhollóskodáson kívül, de most azért gyorsan megválasztják királynak, ő meg hát persze, hogy elfogadja, hisz mit képzeltetek, mégis minek van ő itt még mindig.

Jon megy vissza az Éjjeli őrségbe, mert ez így igazságos, Sansa meg Észak királynője lesz, mer hát Észak az kiválik (a többiek nem, mert hát miért is), Arya elhajózik nyugatnak felfedezni Amerikát, nekünk pedig arra is van időnk, hogy hosszasan nézzük, ahogy Tyrion székeket rendezget mielőtt a sorozat legkínosabb jelenete (Bronn-t valahogy be kellett erőltetni a királyi megbeszélésbe és a lezárásba) megtörténne – őszintén mondom, ezen a ponton már azt hittem, hogy egy paródiát nézek, annyira iszonyat volt az egész.

Kaptunk tehát egy nagybetűs Happy Endet a Trónok harca végére, és tudom, hogy ez sokatoknak tetszik, tudom, hogy írjak jobbat, tudom, hogy nekem semmi sem elég jó, de épp ezért mondtam, hogy ez egy 101%-ig szubjektív vélemény, és ez a 101%-ig szubjektív véleményem az, hogy elmegy ez a két szerencsétlen a bánatba (David Benioff, D.B. Weiss: remélem jövő ilyenkor is csuklotok még), és hogy a Disney még mindig tárt karokkal fogad titeket, biztos nagyot alkottok majd a Star Warssal is.

Tudtam – legalábbis sejtettem – előre, hogy amekkora elvárásaim vannak a záróévaddal kapcsolatban, azt képtelenség megugrani, de ilyen mértékű igénytelen írásra a legmerészebb rémálmaimban sem gondoltam volna.

Azt, amit 6 évad alatt felépítettek – és a hetedikben még úgy ahogy megtartottak -, azt most pár epizóddal teljesen lerombolták. Tulajdonképpen ha őszinte akarok lenni, akkor nekem a Trónok harca ott véget ért, amikor az Éjkirály serege áttöri a falat. A többit majd megpróbálom pár év múlva hozzáképzelni, amikor már elfelejtettem ezt, amit most kaptunk.

Félre ne értsetek, a legnagyobb baj az nem a karakterek végső sorsa. Nem az, hogy Bran lett a király. Nem az, hogy mindenki szivárványos rózsaszín befejezést kapott. Hanem az, hogy következetlen, kapkodós, hollywoodi egyennyál lett a végére az egész, amiből végül teljesen eltűnt minden, amit a Trónok harcában annyira szerettem, és ami ezt a szériát tényleg egyedivé tette. Ez a pontszám pedig nem csak az epizódé, hanem az egész lezárásé.
Na de ez csak egy sorozat, ma kimérgelődjük magunkat, aztán ne felejtsük el, hogy ettől holnap még nem lesz olcsóbb a kenyér.
[fb_button]

Összegzés
Felkerült a pont az i-re, kár is lenne ezt túlragozni.
Ezért szerettük
  • Drogon gyásza
  • Az epizód soundtrackje
  • Tyrion egyes pillanatai
  • Szellem végre visszakapta a gazdit
Ezért nem
  • David Benioff
  • D.B. Weiss
  • a szép hollywoodi lezárás
  • elhúzott, nyálas befejezés 40 percben
  • méltatlan karaktersorsok
5
Közepes

57
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
40 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
56 Comment authors
Nem érdekelHAL9000ZolTaxaPista Nyurga Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Artemis Enteri
Vendég
Artemis Enteri

Nincs mit hozzateni, szenvedes volt vegignezni ezt a befejezo reszt.

Pepe90
Vendég
Pepe90

Igazad van rémálom az egész !

Csuzi Gábor
Vendég
Csuzi Gábor

Részben igazad van, a legnagyobb gondom csak az az egésszel, hogy sokan vannak, akik elolvassák amit írsz, és ezentúl ők is úgy gondolják. A gond ezzel csak az, hogyha elkezdenék vitatkozni a cikk írójával, akkor ő ki tudna állni minden szava mellett. Ezentúl akik elolvassák, és akkor “ha neki baja volt ezzel, meg azzal, akkor nekem is”, és teleír egy csoportot hülyeségekkel, és amikor megkérdezed, hogy dehát miért, akkor csak az a válasza, hogy “te nem ezt a sorozatot nézed?”. Apropó, az én véleményem az, hogy szar volt-szar volt, de a könyv úgyis jobb lesz, én season 6óta abban bízom,… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Hayako
Vendég
Hayako

Nekem sem tetszett, minden szavaddal egyetértek. Elsiették ezt. 🙁

Erja
Vendég
Erja

Köszönöm a kritikádat, minden szavaddal egyetértek. Remélem még tervezel írni más sorozatról is, jó lenne :-).

rekszem
Vendég
rekszem

Kínos volt nézni. Elég rendesen feszengtem.
A legjobb szó ami eszembe jut: gagyi

medveállatka
Vendég
medveállatka

Teljesen igazad van, irgalmatlanul elszarta a két rosszmunkásember.
Még egy jó paródiával is jobban jártunk volna, de ez annak is szar lenne, így hát komoly volt. 🙂

Hát ez biza én lennék
Vendég
Hát ez biza én lennék

Valaki megmondja hogy a történések leírása egy kis (egyébként jogos) anyazassal mitől kritika?

Vendég
Vendég
Vendég

Szerintem erre illik pont, hogy amit láttunk, az kritikán aluli 🙂
De tényleg.
Én is csak ültem és végig azon tanakodtam, hogy ez meg mi a f0s.
Van nem kevés rossz sorozat lezárás, mindenkinek nem is lehet megfelelni és nem is kell, de azért na 🙂
A Dexter lezárása jutott eszembe tegnap.
Azon buktam ki utoljára így 🙂

Valakiakisenki
Vendég
Valakiakisenki

Teljesen egyetértek a kritikával, pontosan ezt gondoltam én is az egészről. A forgatókönyvírót a rendezővel együtt rúgtam volna ki páros lábbal ha ilyen szemetet tálal befejezésnek, és nekem kell jóváhagyni.

Nehallgassrám
Vendég
Nehallgassrám

Éljen Bran a megnyomorított, éljen a sorozat vége a MEGNYOMORÍTOTT. És igen joggal érezhető szerintem, hogy ezt az egész több mint 8 év alatt felépített sorozatot most jól szétzilálták a végére. Végűl is valahol ez az igazi Trónok harca, 7 éven át építgetjük, szépítgetjük mindenki kedvére és ezért megszeretjük, majd az utolsó 8. évadban az egészet szét…juk, de úgy ahogy van beleköpünk egyet az egésznek a közepébe, főleg a nézőébe. Ez igen. Eltekintve mindentől a teleportálásoktól, az sorozatbeli szeszélyes időjárásól (amit egy jelenet kedvéért hol tél, hol nyár) , és a karakterek telljesen ellentmondó változásaitól akkor végűl is az egésznek… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Vérpocok
Vendég
Vérpocok

Kiírta ezt a kritikát? Miért nincs kint a neve?

BlueGiraffe
Vendég
BlueGiraffe

Igyekszem elfelejteni az egész évadot. A szar az szar marad, ha várat is építenek belőle… A szereplők 7 évadon keresztüli jellemfejlődése eltűnt a 8. évadra, alapos homloklebeny műtéten eshettek keresztül az írók részéről… Csak pár gondolat részemről… Arya , aki arctalan és hidegvérű gyilkossá kondicionáltak, visszaváltozott menekülő, megmentésre váró kis fruskává… miután egy tőrdöféssel megmentette a világot a legfőbb több ezer éves ellenségétől… Tyrion szinte a legszimpibb volt a 7 évadban, szeretem a gondolkodó embereket… De ebben az évadban csökkent az IQ-ja… Taktikus gondolkodása megszűnt… Csak sápítozott, és töprengett, mit is kellene tenni… Talán egy orákulumra lett volna szüksége… Danyról… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Laci
Vendég
Laci

Martin elindította az elmúlt 30 év (talán) legígéretesebb és legnagyobb ívű eposzát, csodálatos 1.-5, évaddal.Minden perce élmény. Még a 6. és 7. évad sincs bosszantóan eltolva. És akkor jön ez a két szerencsétlen, tehetségtelen, középszerű benioff és weiss, és lesilányítja egy fantáziátlan, C kategóriás hollywoodi förmedvénnyé. Ez van, amikor az ostobaság becsvággyal párosul… Méltatlan, és felháborító, büntetőjogi kategória.!!! A 8. évad 3. részének végével – Aryanindzsa akciójával – indult a meredek lejtmenet, helyrehozhatatlan kárt okoztak, a 4. 5. 6. rész már kín-szenvedés. Kár érte ! Nincs mit tenni, meg kell várni a könyveket, ezért a 8. évadért meg sárkány általi… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Hyper
Vendég
Hyper

Szerintem is borzalmas volt. Adott volt egy remek, hét (inkább hat) évad alatt felépített történet amiből ezt a borzalmat sikerült kihozni. Azért maradt bennem néhány kérdés: – mi volt az Éjkirály és a mások valódi célja. Azért pár szót “mondhattak” volna a pusztulásuk előtt – hová tűnt Meera, az apja ott volt Ned Starkkal Jon születésénél. Ez is egy cselekmény lehetett volna – Jaqen H’ghar is el lett felejtve – Bran mondja amikor újra Deresben van, hogy ő nem lehet Deres ura, nem lehet semmi ura mert ő a háromszemű holló. De azért király lett 🙂 És még sorolhatnám. Kapkodós,… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Hangucsa
Vendég
Hangucsa

[/spoiler]
Sikerült még egy kis Harmadik birodalmas utánérzést, de még Demónát (!) is belecsempészni. Amúgy minden szóval egyet értek. Azért kár ezért az évadért…:( Ja, és a Night King szál is homályban maradt. Ehhez azért nagy “művészet” kellett.

Betty
Vendég
Betty

Nagy csalódás ért a sorozat végével! Már én is csak abban reménykedem, hogy egyszer végre megírja George R. R. Martin a könyvek folytatását, mert az legalább élvezhető lenne! Attól félek, hogy erre már nem fog sor kerülni, mert 2014 óta nem írta meg a folytatást! Nagyon nagy kár, a maga nemében egyedülálló történet, sajnos rossz megfilmesítéssel!

Flashback92
Vendég
Flashback92

Nem hinném, hogy a legértelmesebb embereknek készítenének filmeket, és sorozatokat. Tehát kezeljétek a Trónok harcát is fenntartással. Elszarták az utolsó évadot? Vagy jópár évadot?. Meglehet, de hát ez ennyit ér. Nem az értelmiségieknek készítik ezeket, hiszen azokból csak egy marék van, és akkor a nézettség valahol a béka combjai mögötti hátsó kis lukacskájában lenne, tehát a béka segge alatt. A játékokkal is ez a helyzet. Olyat készítenek, amit még a többség megeszik. Szóval felesleges kritikákat csapni ezekről. Ez erre a célra készült, és ennyit ér! Az értelmiségieknek maximum könyvekben adnak ki dolgokat. Magyarul aki igényes story-t és igényes hangulatot és… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Zoltan Nagy
Vendég
Zoltan Nagy

udv Mindenkinek.
Az en szemely szerinti velemenyem se kulonbb attol amit itt olvastam.
Kapkodas,hibak hibara halmozasa.a karakterek sorsa , a forgato konyv, befejezes Mind Mind Kuka.
Sajnos tudom hogy nem lehetseges, de en vissza hivnam ezt az utolso evadot egy teljes atdolgozasra.

Remelem Hogy az iro latva ezt a fortelmet befejezes keppen megirja azt a verziot , amire mind varunk .

Saba1
Vendég
Saba1

Nem vagy egyedül a véleményeddel, kb. ugyanezt érezte mindenki. Ezek után már csak azért imádkozok, hogy ne engedjék a közelébe se ezt a két balféket az Old Republic sorozatnak, de sajnos, tudom, hogy ez meg fog történni. Mert aki ennyire nem érzi, hogy miként kell lezárni egy sztorit, az inkább menjen vissza mosogatni egy étterembe. Mert mindenki tudja, a rajongók, az egyszeri nézők, csak ők nem. Sajnos eszembe kell jusson George Lucas és a Jedi visszatér esete, ahol a készítők (még maga a nagy Harrison Ford is), azzal traktálták a mestert, hogy jobb lenne egy sötétebb fordulat a trilógia végére.… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Péter41
Vendég
Péter41

Kár azon vitatkozni egy filmnél ,h jobb lett volna így vagy úgy … ezt így kaptuk meg és kész. Sajnálhatunk szereplőket ki miért hal meg ,nem ezt érdemli ,de ez a sorozat mindig a meglepetések miatt is volt érdekes. Jómagam 2015-ben csatlakoztam a sorozat nézői közé (ismerősöm ajánlotta) és nekiálltam nézni az első évadot. Nem tudtam ,h ez egy fantázia sorozat és nem egy sima középkorban játszódó történet. Hát amikor már előkerült egy élőhalott és megszülettek a sárkányok akkor már tudatosult bennem ,h itt bármi megtörténhet 🙂 Az első 5 -évadot pár hónap alatt megnéztem -egyre jobban tetszett.(egymás után 2-3… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Meli
Vendég
Meli

Danyből miért kellett negatív szereplőt csinálni? Nekem ő volt a hősöm…Cercei bármilyen volt, a szerelme elfogadta, és úgy szerette…Danynek ilyen sem jutott…:(

Boga
Vendég
Boga

Kva an*ádat HBO!

Andi
Vendég
Andi

Vicc az egész… a nyomorék gyerek lett a király?? a söpredék lúzer csapat a tanácsadója?? a jogos örököst kicsapták északra?? egyedül a vörös csaj örülhetett, hogy királynő lett… ezért kár volt majdnem 2 évet várnom… 🙁

Stotü
Vendég
Stotü

Én elégedett voltam a befejezéssel. Igaz nem ontották ki a belét senkinek vagy nem erőszakoltak meg senkit 30-an ami többek számára zavaró lehet. De mégis min lehetett volna még pörögni ez a nagy kérdésem? Ha Jon lett volna a kirély az nem lett volna arcul csapás az egész sorozatra nézve? Nekem kellően megható és izgalmas volt a záró epizód. Ha látványos izgalmakra vágyom azokat a részeket nézem meg mikor még a törpe hajtotta a nőket és a piát. 🙂

Drizzt Do'Urden
Vendég
Drizzt Do'Urden

Elmentek ti a fanyalgó bús retekbe. A sok egyetértek meg minden szavad arany, satöbbi. Legyen már saját véleményetek ember. Merje már azt mondani valaki, hogy nem ezt vártuk, de jó volt. Megszoktuk, soha nem az történik, amit várunk. És ha ennyire nem volt jó, akkor mi a francnak kellett megnézni. Mikor jön el az a pillanat, amikor azt mondjátok, hogy ez tényleg annyira rossz, hogy nem nézem tovább. Vagy mindanyian mazochisták vagytok, és sanyargatjátok magatokat a tv előtt, hogy “Annyira szar, hogy azt már muszáj nézni”? Én nem értem az egészet. Valamikor a második évad tájékán kezdtem el nézni a… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

höntyömpöntyöm
Vendég
höntyömpöntyöm

Hűha, sajnos most többmindenben egyetértünk, mint eddig. Én majdnem minde platformon védtem a sorozatot, mondván: pénz beszél, kutya ugat, el kell menni, el kell menni, ennyi játékidőből kihozták azt, amit lehetett, meghogy Dany karakterfejlődése nem lett kidobva a kukába, hanem így volt érelme, stb. De a sorozat ezúttal nem kedvezett nekem. Ugyanis most követték el a legnagyobb bakit, ami a karaktereket illeti. Ugyanis Daenerys őrülete/ámokfutása skizofrén lett. Az egész évadban azt építették fel, hogy hogyan csúszik ki a lába alól a talaj, hogyan veszíti el egyik szerettét a másik után, hogyan kerülnek ki az indulatait konszolidálni képes hangok a környezetéből,… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

waterresist
Vendég
waterresist

Ahogy Jon leszúrta a szerelmét akiből egyetlen másodperc alatt kiszeretett, amint megtudta, hogy rokonok… az bizony eddig a rosszfiúk szálelvarrós módszere volt. Az, hogy Dothrakiak nőnek ki a földből -makulátlanokról nem is beszélve – meg sem lepett. Az, hogy a sárkány a trónt pusztítja el, némi intelligenciára utal, ami eddig nem nagyon tűnt ki. De mindegy is, hiszen innen már csak a Gyűrűk urát idéző nyáltenger befejezés marad. Legalább egy valami biztos lett, az elkövetkező Star Wars filmekben csak pozitívan csalódhatunk, hiszen ennél már nincs lejjebb. Illetve de: egyetlen – a történet szempontjából teljesen felesleges – Me too-s és PC… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Csak egy névtelen kommentelő
Vendég
Csak egy névtelen kommentelő

Egyetértek azzal, hogy lehetett volna sokkal de sokkal jobb is, de szerintem felesleges ugyanazokat a készítőket anyázni, akik az eddigi évadokat is csinálták, amiket pedig szerettünk…

Májkel
Vendég
Májkel

Olyan a kritikád mintha a sorozat alatt bennem is végigfutott gondolatokat játszottam volna át a tolladba! Mélységesen egyet értek vele(d)! Elmondhatatlanul elcseszte amúgy szerintem az egész 8. évadot ez a két szerencsétlen, agyatlan idióta! Ilyen hülyegyerekek irányítják ma a filmipart? Komolyan mondom úgy basznám ki őket az összes filmstúdióból ahogy vannak 😀 Számomra teljes mértékben tönkre tették a GoT-t. Pedig a befejező rész miatt hajnalban felketem, hogy frissen megnézzem… Hát nem kellett volna!

KáBé
Vendég
KáBé

‘Arya elhajózik nyugatnak felfedezni Amerikát.’ Ezen besírtam xD

Gikszer
Vendég
Gikszer

Mindenki nyugodjon meg. Bran elveszítette az uralmát a havas csúszós úton lejtmenetben menekülve a kékszeműek elöl, kiesett a kerékből és beverte a fejét, most ocsúdik a 8. évad rémálomból…

Andras
Vendég
Andras

Amikor Sam megsólalt, hogy a népnek kéne megválasztani a királyt. Na annál már nem volt lejjebb.

Gabe Bladesmith
Vendég
Gabe Bladesmith

Helló! Szia/Sziasztok!!!
Én megmondom őszintén, hogy “csak” a S08 E03 -ig néztem meg!!! És nem is áll szándékomban tovább nézni!!! > (Majd talán, egyszer[?]!!!) Nekem OTT és AKKOR véget ért ez a sor. és még ÍGY IS méltatlannak érzem/éreztem!!! Erre a még + 3 részig tartó “vakarózásra” én már SEMMIKÉPP SEM vok. kíváncsi!!! < Végül is nem vagyok én “Fáncsi”!!! < — ? A legjobbakat neked Tisztelt Szerkesztő és MINDEN olvasónak IS!!!!! ? ? ? ? ? Helló: Gabe ? ? ?

István
Vendég
István

Igen, Egyetértek a kritikával. (Sajnos…)

Pista Nyurga
Vendég
Pista Nyurga

A 8. évadban az volt a jó, hogy már nem várom a 9-iket.

Taxa
Vendég
Taxa

Teljes mértékben megfogalmazta az én véleményemet is. Szuper írás!

Zol
Vendég
Zol

Dettó.

HAL9000
Vendég
HAL9000

Nem értem a kritikát, de tényleg… fogalmam nincs mit vártatok volna. Le tudna valaki ide írni egy olyan befejezést amivel elégedett lett volna?

Én végiggondoltam párszor, de nem tudom, hogyan fejeztem be volna jobban. Győznek a halottak? Danarys megerőszakolja a Jon-t vagy mi?

Ez egy film, amit be kell fejezni valahogy, ez most így sikerült, szerintem semmi baj nincs vele,

Nem érdekel
Vendég
Nem érdekel

Én az elmúlt két hónap alatt néztem meg a teljes sorozatot, most először láttam, de többször nem fogom megnézni. Ezért számomra a 8. évad semmivel sem volt gyengébb, mint az előzőek, és a befejezést sem tartottam rossznak, sőt meg voltam elégedve azzal, hogy sem a pszichopata Dany, sem a balfácán Havas Jon nem foglalta el a Vastrónt, hiszen egyikük sem volt alkalmas az uralkodásra.
Így Brandon sem volt rosszabb választás, mint bárki más a még életben maradt szereplők közül.
Azt én sem értem, hogy a többi kiskirályság miért nem akart kiválni. .
A “mások” szál pedig eleve felesleges volt az egész sorozatban, szerintem.