Robin Hood előzetes: mintha Guy Ritchie csinálta volna

Az elmúlt 110 évben tucatszám érkeztek a különféle Robin Hood-is mozi és tévéanyagok, s most lehet, hogy úgy tűnik, mintha túloznék, de erről szó sincs, a Wikipedia a tanúm.
Vannak köztük ismertebbek, régiek (klasszikusként legtöbbször az 1938-as The Adventures of Robin Hood-ot szokták emlegetni Errol Flynn és Olivia de Havilland főszereplésével) -lábjegyzet: tudtátok, hogy Olivia de Havilland még mindig jó egészségnek örvend?- és persze vannak újabbak (melyek közül talán az 1991-es, Kevin Costner – Morgan Freeman páros nevével fémjelzett a legismertebb) és vannak még annál is újabbak, gondoljunk csak a 2010-es Ridley Scott féle feldolgozásra.

De nem csak korban különülnek el ennyire a sherwoodi erdő hősének kalandjai, hanem stílusukat tekintve is. Mindenki megtalálja a hozzá közel álló hangvételű feldolgozást, legyen szó romantikusabb, vagy épp sötétebb tónusú moziról.

Azon, hogy ismét érkezik egy feldolgozás, azt hiszem teljesen felesleges fennakadni.

Ez a téma tényleg annyiszor fel lett már dolgozva, hogy hibáztatni a századikat nem lenne fair, így hát örüljünk az újabb kalandnak és lássuk, hogy mire is számíthatunk november végén.

Nos ami engem illet, számomra is messze az 1991-es Kevin Costner féle verzió a legkedvesebb, noha tagadhatatlan, hogy ebben némi romantikus nosztalgia is van. Ugyanakkor imádom Guy Ritchie filmjeit, különösképp a Blöff – Ravasz kettőst és a Sherlock Holmes mozikat (sőt, kövezzetek meg, én az Arthur királyon is jól szórakoztam).

Hogy ez mégis hogy jön ide, amikor nem is Guy rendezi a filmet?

Nos majd a bejegyzés alján a lenyíló részben lessétek meg a trailert és egyből megértitek, hogy miért vagyok lelkes.

A látottak alapján ugyanis Otto Bathurst nagyon ráérzett a Ritchie – Vaughn vonalra és ugyanazt a pörgős, lassításos-lazulós hangulatot hozza, ami a fent említett mozik sajátja -és amiért azokat olyan sokan szeretik velem együtt-.

Persze valahol az is érthető, ha az első reakció az, hogy mégis milyen Robin Hood ez? Katalógusból kilépett modell arcok, hófehér fogsorok, 21. századi beszólások… illúzióromboló.

De akárcsak egy Sherlock esetében, itt is meg kell értenünk: ez hozzátartozik az élményhez. Ez egy heist film, s mint olyan, önmagát sem veszi komolyan, ez jól látszik az előzetes alapján is, arról nem is beszélve, hogy ehhez a stílushoz szemmel láthatóan jól illik a Taron Egerton – Jamie Foxx páros.
A lazaságra tehát tuti, hogy nem lesz panaszunk, én pedig nem is várok többet, mint egy szórakoztató, komolytalan Robin Hood kalandot.

Robin Hood előzetes (katt ide és lenyílik a videó)

2
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
shazamulti Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

ulti
Vendég
ulti

Engem is megkövezhettek,de én már nagyon unom a “gájricsi” stílust 🙁 Az alapműveket- mint a Blöff, a Ravasz….imádom,bármikor megnézem,de ezeknek a klasszikus filmeknek a “ricsis” átdolgozása nekem már nagyon nem jön be…Már nagyon várom,hogy mikor jön egy Hetedik stílusú kőkemény thriller,mert abból nagy hiány van,sajna…

shazam
Vendég
shazam

hát ez egy über fos film én még csak most néztem meg az előzetest de ez kb Asylum studio szint, lehet most már Hollywood -ban az a trend hogy kibír gagyibb filmet rendezni 😆 azért én egy 10/4 es értékelést adnék rá, annyit azért ér így az előzetes alapján.