Nyílt világú Harry Potter játék készül – kiszivárgott videón az álleejtős játékmenet

Nos ha van hír, ami megérdemli az általam amúgy nem túlságosan kedvelt BRÉKING jelzőt, akkor azt hiszem, hogy erre a hónapra ezt egymagam megszavazom ennek a bejegyzésnek, noha még csak másodika van.
Bombaként robbant ma a hír, miszerint kiszivárgott egy videó, amin a Rocksteady (más források szerint részben, vagy egészben az Avalanche) műhelyében készülő Harry Potter világában játszódó, nyílt végű RPG játék látható.

Noha a történet – a rendelkezésre álló infók alapján, ami nem túl sok egyelőre – jóval a Harry Potter sorozatban megismert történések előtt, valamikor az 1800-as években játszódik, a jól megismert hangulat gyönyörűen visszaköszön a képernyőről.

Jó szerepjátékhoz méltón nyolc mágustípusból rakhatjuk össze főhősünket, akivel keresztül-kasul bejárhatjuk a jól ismert környéket (Roxfort, Roxmorts, Tiltott Rengeteg), sőt, olyan helyszíneken is járhatunk majd, amelyekkel eddig sem a regényekben, sem a filmeken nem találkozhattunk.

Karakterünk ötödikesként vág bele a nagy kalandba, hogy professzorával összefogva megfékezze a sötét erőt, ami nem csupán az iskolát és környékét, hanem az egész világot fenyegeti. A varázslat rendszer ütősnek és tökéletesen kidolgozottnak tűnik és…

szóval itt egy picit személyes kikacsintásba kell átmennem, mert…. muszáj.

Szóval először is: hála a jó égnek, április elseje mindkét irányban nagyon messze van. Tényleg minden jel arra mutat, hogy ez nem egy mesterien előkészített átverés, hanem ez a játék valóban készül és a WB soron következő nagy dobása lehet.

Hogy ennek örülünk-e? Nos még ha a legvisszafogottabb énemet is engedem rá a billentyűzetre, akkor is csak azt mondhatom, hogy végre elkészülhet az a Harry Potter világába kalauzoló játék, amire mindig is vágytam.

Az egész játékmenet, a látvány, a varázslatok, a környezet, a minőség… mind-mind vérprofinak hat, s én ugyan alig egy percet láttam a videóból (a hírek szerint vannak, akik órányi anyagot is végignéztek), az eddigi tapasztalataimból kiindulva bátran mondhatom, hogy ha ez egy átverés, akkor valaki(k) nagyon sok munkát feccöltek bele. Túlságosan is sokat.

Szóval tényleg úgy tűnik, hogy ez a játék készül, bár még én sem merem elhinni.

A pletykák szerint a megjelenés valamikor 2019-ben lehet esedékes, a hivatalos bejelentésig (ami talán a The Game Awardson-on megtörténik) azonban természetesen mindezt csak pletykaszinten szabad kezelni.
Amennyiben szerencsétek van és nem töröltetik, akkor a rövidke videót >ITT< meg tudjátok nézni.

A látottak alapján nektek mi a véleményetek? Várjátok a játékot? Nem túl késő (ugyan, hogy lenne túl késő…) egy Harry Potter világban játszódó játékhoz?

[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .