Mi lett veled Telltale Games?

2018. szeptember 21-én váratlanul érkezett a hír, miszerint napjaink egyik legaktívabb kalandjáték (egyben interaktív film) fejlesztő csapata a Telltale Games bezárja kapuit előttünk.
Mindez azt jelenti, hogy feladhatjuk vágyainkat arról, hogy valaha is játszani fogunk egy Stranger Things installációval vagy épp, hogy folytathatjuk Bigby kalandját a The Wolf Among Us második évadjában. Na, de lássuk is hogy mi is áll emögött a hirtelen döntés mögött, és hogy nektek mi a véleményetek róla!

Ha valaki egy héttel ezelőtt azt merte volna állítani, hogy a Telltale Games be fog zárni, szerintem jól képen röhögtem volna az illetőt, mert biztosan nem hittem volna neki. Ugyanis úgy vélem, hogy a játékosok körében senki sem érzékelte, hogy ennyire rosszul állna a helyzet az amerikai cégnél.

Persze, sosem nevezhettük könnyű műfajnak a kalandjátékok készítését, de ezt a helyzetet megjósolni, hogy ilyen hirtelen fejeződjön be egy csapat pályafutása, nem tudta volna senki, kivéve az ott dolgozó embereket. A cudar munkaköri helyzetet több forrás is megerősítette, amik szerint már régóta benne volt a levegőben a bezárás lehetősége.

Pénteken pedig a Telltale Games hivatalos twitter fiókja bejelentette, hogy 225 embert elbocsájtottak, így a 250 fős csapatból mindössze 25 ember maradt, akik már csak partneri kötelezettségek miatt maradnak.

„A társulat azt nyilatkozta, hogy egyetlen dolgot fognak tovább fejleszteni, a Netflixnek készülő Minecraft: Story Mode-ot!”

Természetesen a dolgok mögött nem is állhatna más, mint a pénzügyi szűke, a csőd. Egyes információk szerint a cégnél az első The Walking Dead játék után egyik projekt sem volt nyereséges, a Batman sorozat pedig egyenesen katasztrofális eredményeket hozott.

Ilyenkor gondolkodjunk el, mely játékok is készültek el ezen időintervallum alatt: The Wolf Among Us; Game of Thrones; Tales From the Borderlands; Minecraft: Story Mode; Marvel’s Guardians of the Galaxy; és még három The Walking Dead széria, köztük a TWD: Michonne minisorozat. Most lényegében felsoroltam a Telltale fő műveit, amelyeket ha megemlítünk, mindenki tudja, hogy ki készítette.

Sőt, a cég hiteles segítséget kapott több feldolgozáshoz is, említhetném itt a Warner Bros.-t, a Marvelt vagy épp az HBO-t, akikkel karrierjük során együtt dolgoztak.

„Másik nagy szívfájdalom, hogy a bejelentés szerint Clementine történetének sem lesz befejezése, mert a The Walking Dead: The Final Season 2. epizódjának megjelenésével abba marad a széria!”

Részemről én nagyon nem örülök az alábbi hírnek, mivel mindig is hatalmas rajongója voltam a Telltale Games játékainak. Szeretni lehetett bennük az epizodikus felbontást, a jól megírt szövegeket, a remekül kitalált szereplőket, a csavaros fordulatokat… összességében mindent! 14 év munkáját pedig így hirtelen abbahagyni, csak mert most akadt egy nagyobb „technikai malőr”, hát, nem kívánom egyik játékfejlesztő csapatnak sem.

Mindenesetre az biztos, hogy rajtam kívül még sok játékos és egyben rajongó fog emlékezni eme csapat kiváló munkáira oly módon, hogy megállás nélkül fogja visszatekerni az epizódokat még vagy egy tucat ismételt végigjátszásra! 🙂
NEKTEK mi a véleményetek a Telltale Games hirtelen jött bezárásáról? Esetleg örültök neki vagy kimennétek tüntetni az utcákra, ha lenne rá lehetőség? Melyik volt a kedvenc szériátok a kiadótól? Mit gondoltok, lesz valaha folytatása a csapat munkájának, köztük a The Walking Dead-nek?
[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .