Itt a Kedvencek temetője remake első előzetese

Rajongok Stephen King könyveiért. Talán egy kissé túlságosan mainstream ahhoz, hogy az ember felvágjon vele (viccelek, nyugi), de én akkor is imádom.
Sokszor előjött már baráti beszélgetések alkalmával, hogy kinek melyik az abszolút kedvence, de erre a kérdésre teljes bizonyossággal a mai napig nem tudok válaszolni. Ha mindenképp mondanom kell egyet, akkor általában oda lyukadok ki, hogy az ‘Az’ a kedvenc, de szorosan ott lohol mögötte a Christine is, no és még persze sok másik is. Jaj, nehéz dolog ez.

Aztán persze a könyvek kitárgyalása után azonnal felmerülnek a filmek is, ez pedig már sokkal kevésbé hálás téma. Mert legyünk őszinték: amennyire a könyvek jók (nagy általánosságban), a mozgóképes adaptációk már nem igazán mondhatják el magukról ugyanezt.

Persze van egy pár film, ami tényleg nagyon jól sikerült (Remény rabjai, a ’76-os Carrie, a Tortúra, vagy az Állj mellém!), de ha figyelembe vesszük, hogy hány film készült a mester műveiből (65 mozifilmnél és 29 tévéfilmnél/sorozatnál tartunk jelen pillanatban), akkor az arány egyenesen elkeserítő.

Persze nem tagadom, hogy van jó néhány olyan produktum, aminél a nosztalgiafaktor annyira erősen dolgozik, hogy guilty pleasure-ként egyszerűen kikerülhetetlen (Langolierek megvan?), de ami rossz, az akkor is rossz.

De miért nem képesek megfelelő minőségben adaptálni King könyveit?

Őszintén mondom: nem tudom. Általában vagy a büdzsé mértéke érződik túlságosan a végeredményen, és/vagy az, hogy egy B-filmes csapatot küldtek rá a témára, akik nagyjából akkor olvasták el először az alapul szolgáló regényt. Legtöbbször egyáltalán nem sikerül visszaadni azt a fajta feszültséget, aminek King a nagymestere és ezzel oda is a varázs.

Nyilván sokkal nehezebb vizuálisan megjeleníteni azt, ami egy könyvben működik, ezt nem is vitatom.

De akkor is az kellene, hogy a film nézése közben átfusson rajtam ugyanaz az izgalom, ami a regényeknél – ezt pedig eddig nagyon kevésszer sikerült abszolválni.

A kedvencek temetője se könyvben, se a ’89-es filmváltozatban nem tartozik a kedvenceim közé. Így talán érthető, hogy különösebben nem mozgatott meg a hír, hogy az (amúgy pocsékul sikerült) ‘Az’ után ez is vérfrissítést kap, egész a mai napig.

Most ugyanis befutott a film első előzetese, ami… nos meglehetősen ígéretes.

Végre azt a fajta sötét, megfoghatatlan, megnevezhetetlen gonoszság árad ebből a szűk két percből, amit mindig várok egy King adaptációból.
A stáblista is impozáns és úgy tűnik, hogy végre Kevin Kölsch és Dennis Widmyer képében két olyan rendezőt találtak, akik tisztelettel nyúltak a mester művéhez. Ráadásul a forgatókönyvért az a Matt Greenberg a felelős, aki az 1408-at is összehozta – minden adott hát a sikerhez.
Lessétek meg az előzetest a szokásos módon, a lenyíló részre kattintva.

Kedvencek temetője előzetes (katt ide és lenyílik a videó)

1
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Zooo Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Zooo
Vendég
Zooo

“Pocsékul sikerült Az” 😀 Vicces vagy.