Bosszúállók: Végjáték (2019) – kritika

11 év, 22 film. Vajon hányan gondoltuk az első Vasembert nézve, hogy egy ekkora franchise van kibontakozóban a szemünk előtt? De legyen bármekkora is a hype, bármilyen óriási is a siker, aminek kezdete van, annak előbb-utóbb vége is lesz. Mi pedig elérkeztünk a célegyenesbe, méghozzá a Végjátékkal.
Cikkünk erősen – tulajdonképpen amennyire csak lehet – spoileres!

Akik az előző sor elolvasása után is velünk maradtak, azoknak némi magyarázat: látom én is, hogy szinte csak spoilermentes kritikák jelennek meg (egyelőre legalábbis), és nem azért nem akartam beállni a sorba, mert különleges hópehelynek érzem magam, hanem mert a Végjátékról nagyon nehéz lenne virágnyelven írni. Ez az egyik ok. A másik, hogy némileg értelmetlennek is találom az effajta cikkeket: ha el akarok kerülni minden infót a filmről mielőtt megnézem, akkor semmit nem olvasok el ami a témával kapcsolatos, ha pedig már láttam, akkor nem egy végletekig óvatosan megfogalmazott körülírásra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy mások hogy látták azt, amit én láttam. No de a bevezető bevezetőjéről ennyit, csapjunk a lovak közé.

Bő három héttel a csettintés után veszi fel a fonalat a Végjáték, Tony és Nebula sodródnak az űrben, a többiek pedig a sebeiket nyalogatják, bár az ő tragédiájukat beárnyékolja Barton, akinek az egész családja odavész Thanos tette után: a Bosszúállók csapatának legnagyobb vesztese tehát egyértelműen Sólyomszem.

Az utolsó utáni pillanatban megérkezik Marvel Kapitány és hazarepíti Vasembert űrhajóstól – azt a Vasembert, akinek eddigre már minden reménye odavész. Hazaérve aztán összeborul Pepperrel, összeszólalkozik a Kapitánnyal, majd a maga sajátos módján bejelenti visszavonulását.

Aztán jön egy halovány fénysugár: Nebula tudja, hogy hol rejtőzik Thanos, így a csapat (Tony nélkül) odarepül, de már mindhiába. A titánt ugyan megtalálják, de ő a köveket már megsemmisítette. Minden remény odaveszett s bár Thor végül levágja Thanos fejét, ez a tragédián már nem változtat: valahogy meg kell tanulni együtt élni a történtekkel és értelmet keresni az életben.

5 évet ugrunk az időben.

Natasha próbálja egyben tartani a megmaradt pár – még aktív – Bosszúállót, a Kapitány pszichológusnak áll és gyűléseket tart az élet értelméről, Barton-ból gyilkológép lesz, aki irtja a megmaradt rosszfiúkat, Tony és Pepper pedig családot alapít elvonultan a világ zajától. Mind megpróbálnak a maguk módján továbblépni, persze inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Ekkor azonban szinte a semmiből -illetve a kvantumtérből- betoppan a Hangya, és felsejlik egy lehetséges mód a világ rendjének helyreállítására: az időutazás a kvantumtéren keresztül. Tony ugyan elutasítja az ötletet, Professzor Hulk pedig nem elég professzor, hogy kivitelezze a masinát, végül persze a vasemberi zsenialitás megcsillan: Tony megtalálja a módját annak, hogy visszamenjenek az időben és még Thanos előtt összegyűjtsék a köveket.

Innentől pedig következik a fan service: visszalátogatunk a 2012-es csata helyszínére, Thor Asgardban búcsút vehet az édesanyjától, Tony megölelgetheti a fatert, és így tovább… mígnem hőseink némi kalandok – és áldozat –  árán begyűjtik a végtelen kavicsokat, Hulk csettint egyet és a világ rendje helyreáll.

Persze ilyen olcsón nem úszhatják meg a Végjátékot, különben nem végjátéknak hívnák.

A visszaidőutazott Nebula agya beszinkronizál a másik, még totál gonosz Nebula agyával, így Thanos látja előre az egész jövőjét, úgyhogy a Hulkos csettintésre időzítve jól meg is támadja a Bosszúállókat, akiknek érkezik egy kis segítsége (értsd: MINDENKI), így kialakul a végső, hatalmas ütközet, amiben eldől a Föld sorsa.

Nagyjából ennyi lenne ugye a történet.

Én pedig itt most szeretném azt mondani, hogy hőseink megkapták a végső drámai lezárásukat, s ez a három óra egy hosszú korszak gyönyörű vége volt. Szeretném. Tényleg. De nem megy.

Azok számára, akik hozzám hasonlóan annyira kerülték az előzetes spoilereket amennyire csak lehetett, nagyjából egyetlen információ ért el az elmúlt egy évben: hogy a filmben 99%, hogy lesz időutazás. Ezt meg is kaptuk, más hatalmas spoilerbe pedig még akkor is nehéz lett volna belefutni, ha készakarva azt akartam volna.

Szóval az volt a duma a Russo fivérektől, hogy nincs az az isten, hogy ezt a lezárást 3 óránál rövidebbre lehet venni, ebből a filmből egyszerűen nincs mit vágni. Ezzel szemben, amikor már a második ásítást nyomtam el a film közepénél, szívesen ollót ragadtam volna és egy huszáros mozdulattal kinyestem volna Kapitány huszonharmadik távolbarévedős életbölcsességét. Mert az van, hogy kellően erősen és drámaian nyit a Végjáték, és így is zár le. De ami a kettő között történik, az bizony csalódást keltő.

Így, hogy aludtam rá egyet, még erősebb bennem a gondolat: az egyetlen meghökkentő pillanat – az egész filmben – az Nat halála. Az, hogy végül búcsút veszünk Tony-tól és a Kapitánytól is, az senki számára nem lehetett meglepő, ez a kettő olyan biztos volt, mint az adó, meg a halál. Hogy Tony lesz a kulcsa annak az egy forgatókönyvnek, amiről Strange beszélt, az sejthető volt, Rogers pedig megkapta azt az életet, amire mindig is vágyott.

Én vagyok…. Vasember!

A nagy finálé viszont oda lett rakva. Ahogy a moziból kifelé jövet mondtam, azt tartom még ma is: a Végtelen háborúban igazán csak a csatajelenetet nem szerettem, a Végjátékban ellenben igazán csak a csatajelenet tetszett. Az MCU (eddigi) szíve-lelke, Tony Stark méltóképpen búcsúzott, ez előtt le a kalappal, igazi libabőrös pillanat volt. Kár, hogy több ilyen nem jutott a filmbe.

Az, hogy az időutazásra építették fel a lezárást, egyáltalán nem baj, sőt. Annak tükrében sem, hogy különösebb meglepetést ezzel nem sok rajongónak okoztak.

Az, hogy mennyire…khmm… lazán kezelték az időutazást, az egy icipicit kiábrándító. Ugyan egy huszárvágással elintézték, hogy felületesen nézve ne tudjunk belekötni a logikai bakikba (a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Marvel berkekben így működik az időutazás, merőkaszongyák és kész), szép lassan egyre több kérdés kezd el motoszkálni a fejünkben, amikre kielégítő válaszokat nem biztos, hogy könnyen találunk majd a moziból kifelé jövet. A probléma tehát nem is feltétlen az, hogy nem tudományos értelemben időutazgatunk, hanem az, hogy mennyire elbagatellizált, ahhoz képest, hogy ez képzi a film magját.

Emellett pedig legnagyobb sajnálatomra rengeteg apróság rontja az összképet. Kezdve Thorral, amire nincs bocsánat – őt úgy ahogy van beáldozták a dedós humor oltárán, folytatva Marvel Kapitánnyal, akit fájdalmasan nem sikerült beépíteni se a csapatba, se a filmbe. Professzor Hulk is erősen megosztó, maradjunk annyiban, hogy nem ezt a Hulkot vártam.

A sort pedig sokáig tudnám folytatni, valódi apróságokkal, de nem teszem.

Leginkább azért nem, mert tisztában vagyok vele, hogy milyen elvárásoknak kellett -volna- megfelelnie a Végjátéknak és arra tulajdonképpen esélye sem volt. Ezért nem lehetek túlságosan gonosz, vagy épp szigorú. Hisz összességében – a végével – szépen lezárták a fázist. Még a legszőrszálhasogatóbb énem sem panaszkodhat a film utolsó egy órájára.

Az, ami előtte történik, az már sajnos korántsem ennyire impozáns. A dráma működik egy ideig, de brutálisan túl lett tolva. A film maga egyáltalán nem igényli a három órás játékidőt és valahogy most is úgy érzem, hogy amennyire a Végtelen háború egységesen össze lett rakva, amekkora problémát ott kavartak, annak ára volt. Az volt az ára, hogy azt olyan minőségben helyrehozni a Végjátékban már nem lehetett.

Nem távoztam elégedetlenül – és az nem is lehet kérdés, hogy látnod kell-e a filmet, ha végig követted a Marvel Univerzum kalandjait – de elégedetten sem. Féltem, hogy nem lesz képes felnőni a Végjáték a feladathoz (a feladat a Végtelen háború szintjének megütése, ne adja az ég meghaladása lett volna) és így is lett. A Végtelen háború szinte kivétel nélkül minden elemében… jobb. Igen, azt hiszem le merhetem írni ezt így.
Isten veled Vasember! Köszönjük Kapitány! Várunk vissza Nat, lássuk hogy volt az a Budapest!

Összegzés
Nagyon nehéz feladata volt a Végjátéknak, a Russo tesók bicskája pedig félig bele is tört. Egy korszak azonban lezárult, nem semmi kaland volt, köszönjük Marvel!
Ezért szerettük
  • Baromi ütős csatajelenet
  • Mindenkit IS felvonultat
  • Méltó búcsú Vasembertől
  • Nat halála sokkoló meglepetés
Ezért nem
  • Túlságosan - és indokolatlanul - hosszú
  • Rengeteg gyermetegen hatásvadász pillanat
  • A film közepe erősen vágható lett volna
  • Thor
  • Thanosból mostanra csak egy sablongonosz maradt
7
Nagyon Jó

58
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
33 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
57 Comment authors
Runomarvel fanapofiszZotyaLeguanembrio Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tamás
Vendég
Tamás

Az eddigi legjobb film! Sajnálom ezt az elkeseredett kritikust! Érdekes a külföldi kritikusoknak mind tetszett!!!

Ákos
Vendég
Ákos

Teljes mértékben egyet tudok érteni a kritikával. Az egyik legjobb MCU film, viszont egy-két dolog logikát/magyarázatot nélkülöző (például ha csak egy út volt oda-vissza az időben a pim részecske hiánya miatt, hogy a fenébe sikerült Thanost egy komplett hajóval áthozni?) és persze a Thor, Hulk páros… A Ragnarök óta ez a két karakter csak az alpári, gyenge és mindenféle értelmet nélkülöző poénok forrása.
Ráadásul csak anyit tudok az előző hozzászóláshoz írni, hogy a Ragnarök is magas értékeléseket kapott mégis a legminőségtelebb volt az összes közül…

K.Best
Vendég
K.Best

Nagyon adom amit írtál. Nekem olyan dekoncentráltak voltak a karakterek. Óriási volt a tét hogy mindenkit megmentsenek és elkezdtek ilyen amerika legjobb seggével poénkodni meg ilyen fos humorokkal. Ezek meg még egy csomó hiba volt a filmben és egy űr maradt utánam hogy ez meg mi a szar volt ? Ha ez volt a lezárás és itt csucsosodott ki a 22 film akkor ennek a filmnek kellett volna a legeslegizgalmasabbnak lennie akkor itt kellett volna igazán mindent felülmulni nem pedig a végtelen háborúban. Az utolsó harcjelenet volt a legtutibb mind közül ez tény de az csak kb 20 perc volt.… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Zsu
Vendég
Zsu

Én is egyetértek a kritikával, meg pár korábbi hozzászólással is. Ezt az új okos és megfontolt hibrid Hulkot utáltam, bár piruló arccal kell beismernem: nekem tetszett ez a szétesett Thor. Ezen kívül szinte semmi nem jött be… mármint miért pont Tony és Natasha??? Chris Evans volt, aki már elég régóta lebegtette, hogy nem kíván tovább Amerika Kapitány lenni, meg amúgy is Kapitánynak mindig baja volt az “identitásával”, meg mindig mindenért az életét akarta adni, erre őt csak simán visszaküldték a múltba, Tony-t meg kinyírták? Elmehetnek a sunyiba… És amit nem értek, hogy ha Rogers a végén visszament Peggyhez, akkor nem… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Elégedetlenke
Vendég
Elégedetlenke

A film megnézése előtt olvastam, hogy időutazásos lesz, így már előre sejtettem, hogy el lesz rontva a történet. Ennél sokkal jobbat is lehetett volna kitalálni, lásd rajongói találgatásokat. Sajnos tényleg nem jó ez a sztori. Az időutazás mindig is egy kényes téma, mert mindenki másképp gondolkodik róla, (ha pedig Thanos olyan szuper fejlett volt mint ebben a részben látjuk, már rég kitalálta volna ő is, főleg, hogy volt időköve). Nekem az volt az elképzelésem, hogy mivel már láttuk Odin fegyvertárában a kesztyű másolatát, valószínű Odin is használta valamire, pl lehet hogy ő teremtette az egész univerzumot és nem meghalt csak… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

K.Best
Vendég
K.Best

Még egy észrevétel a logikai hibára.
Múlt Thanos ha meghalt a jövöben soha nem
Csettinthette volna el az univerzum felét mert őt
Megölték tehát az ő létezése megszünt létezni ergo soha nem szerezte meg a köveket.Soha nem csettitenett nem öltr meg sem Gamorát sem senkit soha Viziónak is élnie kell .

Valaki
Vendég
Valaki

Újabb vélemény egy újabb Kapitány fantól. Akkor is ennyire örülnél a filmnek ha Kapitány halt volna meg?
Ez a film a 2. legrosszabb (Marvel film Marvel Kapitány az első) de ez okozta a legnagyobb csalódást. Szörnyű. Ennek a filmnek meg sem kellett volna történnie… Nem így!

Zsolt0506
Vendég
Zsolt0506

Szerintem is jó film lett, sokkal jobban nem lehetett volna lezárni az eddigi filmeket, szép munka volt, nyilván lehet siratni karaktereket, de ennek be kellett következni, a film a karakterekkel méltóságteljesen bánt úgy gondolom, már azokkal biztosan, akiktől meg kell válnunk. De a film nagyon összetett, több megnézés szükséges a felfogásához és megértéséhez.

abc123
Vendég
abc123

Az utóbbi két Bosszúállók egyáltalán nem jó film olyan szempontból, mint például a Die Hard vagy A keresztapa, hogy egy kellemes estén szórakozzon az ember, gyakorlatilag annyi a sikerük, hogy sok másik film van, és minden karaktert beleraktak, mintha egy sorozatban 30 régebbi szereplő vendégeskedne egy évadzáróban. Ilyen szempontból az első Vasember vagy Amerika kapitány kenterbe veri a legtöbb MCU-filmet. Sőt, az első Bosszúállók néhány hatalmas logikai bukfencet leszámítva még mindig a legélvezhetőbb csapatfilm, de ami a legszomorúbb, hogy a Végjáték abszolút nem veszi komolyan magát, szerintem ízléstelenül túl sok volt benne a poén, ráadásul nem is kifinomult humor, hanem… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Ádám
Vendég
Ádám

Kérdés / elmélet !

Erről sem a cikkben sem hozzászólások között nem olvastam.
A végcsatánál hogy kerül oda Thanos, hadserege és mindenki más ha csak Nebulának marad egy kraftnyi időutazás az “órájában” ?!
Nebula valamit buzgerál a kapuval mikor visszajon (mondjuk hogy a brébe ért hozzá elsőre)… mit ? Ettől mindenki utazgathat az időben ? Egy egész sereg is ?

Vagy a sereg az éppen aktuális Thanos serege ami az első csettintés után megmaradt és akiket ott a jelenidőben értesítettek, hogy gyertek újra balhé van ?

(Az is fura/vicces, hogy Hulk csettintése után Thanos szarrá bombázza a főhadiszálást, de mindenki szinte egy karc nélkül megússza…)

EVa
Vendég
EVa

Oké, szerintem ez a film akkor el lett baltázva, amikor kitalálták, hogy időutazás lesz a megoldás a csettintésre… Pont azért is, ami a kommentekből is kiolvasható: annyi logikai bukta és különféle értelmezés lehetséges, hogy a végén csak egy katyvasz lesz. Nekem abból is kezd elegem lenni, hogy a legtöbb sorozat, film kötelezőnek érzi, hogy a végén kinyírjon egy/vagy több fontos/népszerű karaktert, ahhoz, hogy “ütős” legyen a búcsú. Sok helyen olvasom, hogy ez MÉLTÓ befejezése a 22 filmnek. Aztán miért? Mert aki szerint az, hogy kinyírják azt a karaktert, aki a hátán vitte az egészet és miatta indulhatott el az egész… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Viki1080
Vendég
Viki1080

Sajnos teljesen egyetértek az értékeléssel és a leírással is,én is brutál nagyot csalódtam és pont hasonlóak miatt.Nem ezt,nem így vártam ez részemről nagfyon el lett trottyva.

beasty
Vendég
beasty

Már sokadszor értek egyet az itt olvasható kritikákkal. Mindig próbálok egy filmet objektív nézőpontból megítélni nem pedig az én saját igényeim szerint, és mintha itt is ez történne. Nem is lehetne tömörebben az egész filmet megfogalmazni: “Mert az van, hogy kellően erősen és drámaian nyit a Végjáték, és így is zár le. De ami a kettő között történik, az bizony csalódást keltő.” Előre is leszögezve szuper hősös filmről beszélünk, tehát az ember joggal várja el a hozzá kapcsolódó érzelmi hullámok (wow, libabőr, b…kiii) generálódását. Na most nekem (próbálok objektív maradni 🙂 ) itt ez hiányzott. Thor katasztrófa volt ezzel a… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Erté
Vendég
Erté

Nem sokszor olvastam ezt az oldalt, de azt kell mondom, hogy sokkal értékelhetőbb mint jó pár másik “népszerű” oldal írása, tényleg igazi pro és kontra érvek vannak említve és ami nagy előny, hogy nem rugaszkodik el a valóságtól.
Csak így tovább !

Polihisztor
Vendég
Polihisztor

Végre egy objektív kritika! Egyetértek minden egyes betűjével. Jól bemocskolták a kedves készítők a Végtelen háborút. Sajnálom, hogy megnéztem a Végjátékot.

ZsZs
Vendég
ZsZs

[spoiler title=”az egész”] Teljesen egyetértek, sőt én azt mondom, hogy nagyon csalódottan távoztam a moziból. Lehet a film első 2 órája, ami szétesett teljesen vette el a kedvem a csatajelenettől, de nekem az is sok volt. A Végtelen háború után nagyon reméltem, hogy egy méltó befejezést sikerül összehozni a Russo-knak, de nem. Amikor a film elején elkezdtek minden egyes életben maradt hősnek saját kis drámát adni, féltem, hogy szét fog esni a film. Egy ideig nem is volt baj, de amikor 3 csapat 3 idősíkba utazott, ott kezdődtek a problémák. Elkezdett darabokra hullani a film. Marvel Kapitány nem is szerepelt… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

K.Best
Vendég
K.Best

Öreg kapitány kitől vette el a pajzsot ? Saját magától ? Mert ugyebár az övét szanaszét ütötte Thanos. Aztán az elején sodródnak az űrben Tonyék és meséli a hangüzenetbe pepernek hogy 1000 fényévre vannak, aztán jön Marvel kapitány aki ( X ) nap alatt 1000 fényév távolságot repült , viszont másnapra elfogyna a levegő tony mondja az üzibe ezért visszarepül megint szupaszónikus sebességgel különben elfogyna a levegő. ( MIVAN ?) Ha ilyen gyors akkor miért nem repült át thanoson csak ugy egyszerüen . Mert a sebessége elképesztő. A wikipédia szerint váltom át. 9500 petaméter osztva 24 el kapnánk meg az… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

enginev3.0
Vendég
enginev3.0

Nekem sem tetszett Piszok hosszú unalmas volt a közepe, feleslegesen, túl gyerekes és egyszerű lett az időutazás, és a kövek megszerzése, semmi küzdelem. Thor apatestét nagyon túltolták, és elmajomkodták az egész karaktert, ahogy Hulkot is, még ha a képregényben is professzor lett, de talán egy pofont sem látni tőle az egész filmben, rohadt kiábrándító. és Gamora jövőbeni énje, aki előjött a jelenbe, hogy maradt életben, ha igazából ebben a jelenben meghalt? Mert ha a jövőbeni énjüket vissza lehet hozni a jelenbe, akkor így Nat és Stark is élhetne, de elmondták hogy egyszerűen ilyen nincs, mindenkinek megvannak számolva az órái, és… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

mr. Fixxit
Vendég
mr. Fixxit

Szokás szerint nem kritikát kaptunk, hanem a film lett nagy vonalakban elmondva. Ezért “nem álltál be a sorba”.

Sanyi
Vendég
Sanyi

[spoiler title=” “]Az összes logikátlanságra amit itt említetek én még rátennék egy lapáttal, ami nálam verte ki a biztosítékot. A galaxis őrzői-nek az első részében azt sulykolták belénk, hogy a végtelen köveket nem foghatja meg halandó ember mert azon nyomban szörnyet hal (mint láthattuk a collector segédjén). Na most ebbe a részbe elküldjük a “sima halandókat” hogy szedjék össze a köveket.

Hát kérem szépen nekem az már inkább egy “brazil szappanopera” volt nem Marvel film.

Nucci
Vendég
Nucci

“Kezdve Thorral, amire nincs bocsánat – őt úgy ahogy van beáldozták a dedós humor oltárán” – ezt már a Ragnarök is produkálta és akkor sokaknak nagyon bejött. Nekem már akkor sem.
Amúgy meg logikát keresni egy szuperhős filmben, elég logikátlannak tűnik. 🙂

Kirurgi
Vendég
Kirurgi

Bár még nem láttam a filmet, de azért meg fogom nézni. Ha ez valóban igaz: “Féltem, hogy nem lesz képes felnőni a Végjáték a feladathoz (a feladat a Végtelen háború szintjének megütése, ne adja az ég meghaladása lett volna) és így is lett. A Végtelen háború szinte kivétel nélkül minden elemében… jobb. Igen, azt hiszem le merhetem írni ezt így.”, akkor én pont azt fogom kapni, amit vártam. Az összes Marvel film közül a Végtelen Háború volt messze-messze a legnagyobb csalódás! Költhették volna inkább azt az egy milliárd dollárt kórházakra, vagy rászorulók támogatására, mint arra a szemétre. A Hangya első… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

reverseengineer4
Vendég
reverseengineer4

Nekem alapvetően tetszett a film, de a logikai gubancok közül mégis kiemelnék egyet aminek befolyása lehetett volna az eseményekre, ez pedig a lélekkő, illetve ennek megszerzése/használata. Ennek a kőnek a megszerzéséhez ugye a birtokolni vágyónak először is fel kell áldoznia valamit amit nagyon szeret. Namost ennek már szerintem Barton/Nat esetében el kelett volna buknia, mivel mind a ketten magukat akarták feláldozni (önmagukat szerették legjobban?), illetve Barton nem áldozta fel Nat-et, hanem az magától ugrott mélybe a visszatartás ellenére, de nevezzük mégis feláldozásnak, bár ez önfeláldozás volt tehát Nat-nek járt volna a kő. Aztán Prof Hulk nemhogy birtokba vette a követ,… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Googly
Vendég
Googly

Három óra unalom és mindez Mr Stark csökönyösségének köszönhetően…
Ugyanis, ő ragaszkodott a lányához. Ha nem tette volna, elég lett volna egy követ megszerezni. Vagy kinyírni űrmajmot, aki csak kétszer menthette volna meg a világot a Végtelen Háborúban.

Amúgy, kik is laknak Új Asgardban? Hisz az űrhajót a menekülőkkel együtt elpusztította Thanos, még az előző film elején…

DaVeN
Vendég
DaVeN

Nekem összességében tetszett a film, de a kritikát olvasva és rendszerezve a dolgokat tényleg van pár színvonal esés. – Hogy az jó-e hogy melyik karakterrel mi lett a film végére, nézőpont kérdése, legalább érthetően összehozták. – A film hosszából tényleg lehetett volna levágni, elég sok volt a “merevített kép”, meg voltak benne időhúzó értelmetlen poénok (Pl. a segges, akkor még fel se tűnt, csak így utólag. Oké. hogy Stark / Fogalmazzunk úgy – / hibát keres a kapitányban és megemlíti hogy előnytelen, de utána már felesleges volt tovább tolni a poént, át is váltott sokra. Azt szerettem a Marvelben hogy… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Viktor
Vendég
Viktor

Én szerettem az összes filmet. Nyilván van amelyiket jobban,és van melyeket kevésbé. Sorrendet állítani nem tudnék,de nem is tartom fontosnak. 1éve olvasom különféle fórumokon,hogy a frenchise legjobb része,az Awangers-végelen háború. Olyan emberektől,mint a fentebb írt kritika szerzője. Nekem is tetszett,de legalább annyi,és olyan negatív kritikát írhatott (Írhattak) volna az ezt megelőző rész után. Bosszúállók: V.Háború! THOR már végtelen h. előtt megértette,felfogta,(közölte vele a tényt Odin) hogy ő nem a kalapács istene,és nem a mjölnir-ből meríti az erejét. Ez még nem ügy. (ha csak ennyi lenne,el sem kezdtem volna) HULK. Ok,alá becsülte Tanos erejét az első összecsapásnál,de ez így nagyon kényelmes… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Lallr
Vendég
Lallr

mesefilm..azt kaptuk amit vártunk.. nem tudnak veszíteni, így akkor visszamennek a jövőbe..semmi eredeti nem volt benne, de hát ez kell a népnek

eremita
Vendég
eremita

…de most komolyan, Ámberek! Logikátlan a filmben az időutazás? Miért van időutazás? Vannak szuperhősök? Tomésjerrysen verekedő HŐSÖK? A Szulejmánban tuti több logika van, csak az engem nem érdekel! A Marvel filmek igen. (mikor Peter Parker korú voltam és a képregényeket bújtam péntek délután, míg anyámék az Ablak műsorát nézték, arról ábrándoztam hogy ezt szeretném látni nagyban…hát megkaptam) Nem csalódtam, mert szórakozni mentem a moziba. Jól szórakoztam, látványos filmeken. Persze hogy vannak tartalmasabb filmek, ha mondjuk a Számkivetett-ben becsapódott volna a parti fövenybe egy asgardi isten, akkor megdöbbentem volna. De szerencsére ott nem volt ilyesmi… A másik kedvencem hogy Thor miért… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Toriell92
Vendég
Toriell92

Hát szerintem nagyobb volt a lángja mint a füstje az egésznek… 2 és fél óra ásítás majd 15 perc pupilla tágulat ennyit adott az egészz szar film. Szánalmas volt az egész.

hello
Vendég
hello

nekem a feminista kapitány nem tetszett, ha ránéztem, azt a gusztostalan, gyűlölt feministát fedeztem fel benne, örülök, hogy nem rakták bele sok jelenetbe, kb a film 20%-ban játszhatott? igaz, bele sem szabadott volna tenni

apofisz
Vendég
apofisz

a moziba láttam k nagyot csalotam egy kalap s,,,,,,,,,

marvel fan
Vendég
marvel fan

nem ertem azt a reszt hogy a mult beli Nebula hogy hozot egy egesz sereget a mult bo a jovobe ,azzal hogy matat az ido kapuban…..
enyi erovel a jo Nebula is utazgathatot volna pim reszecske nelkul barkit …………….
ezt az egyet szerintem el kurtak.

Runo
Vendég
Runo

Tegnap végre megnéztem.
Én egyszerűen csak ÉLVEZTEM a filmet, nem kerestem benne logikai buktatókat, meg ilyesmiket!
Elégedetten távoztam a 3 órányi élménnyel, és 1 másodpercet sem gondolkodtam azon, hogy mi, miért nem lehetett volna…