Itt a Guy Ritchie féle Aladdin előzetese

A Disneyre sok rosszat lehet mondani, de azt, hogy tétlenkednének, azt semmiképp sem.
Gyermekkorom meghatározó eleme volt a Disney. Na nem teljesen ugyanaz, mint ami most van, én még kőkeményen a vasárnap délutáni matinén felnőtt generáció vagyok Balu kapitánnyal, a Csipet csapattal, na meg Donaldékkal. De a világ fejlődik, a mesék fejlődnek, jó érzés ugyan néha nosztalgiázni egy keményet, de tudomásul kell venni, hogy már nem 1992-t írunk.

Persze attól még, hogy telnek az évek, nem változik meg a véleményem: ezek azok a rajfilmek (vagy ha úgy pontosabb, és hát pontosabb: mesék), amik még tényleg szívhez szóltak és egy kiskölöknek a valódi kikapcsolódást jelentik.

Az utóbbi időszakban aztán tényleg fordult egy velőset a Disney hozzáállása: egyre több élőszereplős adaptációról keringtek pletykák, és amikor jött Favreau és a Dzsungel könyve, akkor fanyalogva ültem be rá a moziba…

A végén pedig elégedetten csettintettem. Duplán. Mert nem elég, hogy engem simán megvett kilóra az egész, még meg is szerettette velem, holott a Dzsungel könyve azon kivételek egyike, amiknél az eredeti meséért sem rajongtam.

És nem csak én voltam elégedett, hanem a nézők jelentős része is. A remek kritikai fogadtatás mellett a film némi apró híján egymilliárd dollár bevételt termelt, ami nagyon szép eredmény, nem csoda, hogy a fejeseknek a szemében megjelent a dollárjel – ha már Disney ugye – és elkezdtek azon agyalni, hogy miből is lehetne még élőszereplős változatot készíteni.

Nos ahogy a dolog jelenleg áll, úgy tűnik, hogy arra a következtetésre jutottak, hogy nagyjából mindenből: 2019-ben érkezik az Oroszlánkirály, a Dumbo és jelen cikkünk alanya, a trió közül talán a legérdekesebb (furább?) az Aladdin.

No nem azért, mert annyira képtelenség egy élőszereplős Aladdin, szó sincs róla, sőt.

Ami a mozit érdekessé teszi, az két ember.

Guy Ritchie a rendezői székben és Will Smith a Dzsinn karakterében.

Simán lehet persze, hogy ez csak nekem fura, de az előzetes alapján semmi Guy Ritchie-s nincs a filmben, ennélfogva nem igazán értem, hogy miért őt kellett felkérni (és nem csak azért, mert ehelyett csinálhatna valami sokkal másabbat khhhmsherlock3khmm) és ugyanezt mondanám Will Smith-re is.

Akit imádok. De mostanában rendre képes mellélőni a szerepválasztásnál, ráadásul szökő évente egyszer vállal el valamit – akkor is pont ezt? Nem elég, hogy….pont ezt? De még csak azt se mondhatom, hogy annyira nagy poén Dzsinnként. Inkább csak….fura.
Ettől függetlenül az én bizalmamat megkapja a film, a Dzsungel könyve után én egy élőszereplős Disney-t sem írok le előre. Meglátjuk. Bemutató: május 24.
Végül – de nem utolsósorban – lessétek meg a trailert, szokásos módon a lenyíló részben megtaláljátok.

Aladdin előzetes (katt ide és lenyílik a videó)
[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .