A sárkánypecsét rejtélye (2019) – villámkritika

User Rating: 2.5

Egy vérbelinek tűnő fantasy, Jackie Chan és Arnold Schwarzenegger főszereplésével?




Közel sem erről van szó sajnos. A 2014-es Viy kvázi folytatása bőven (de bőven) alul múlja az elődöt, pedig az sem volt egy jól sikerült nekifutás.

Jonathan Green (Jason Flemyng) térképész beleveti magát a távoli keletbe, és ott aztán olyan kalandokban lesz része, amiket egy darabig nem felejtünk el. Mondjuk nem azért, mert elégedettségünkben újra nézzük a filmet, erről szó sincs. Sokkal inkább azért, mert még napokkal később is szekunder szégyent érzünk majd amiatt, hogy nem nyomtuk ki a felénél.

Nektek kedves olvasóim nagyobb szerencsétek van: itt vagyok én, hogy szóljak. És én teljesítem is a kötelességem, már most szólok: nem hogy a felénél tovább ne nézzétek, de lehetőség szerint neki se álljatok. Tudom, hogy mostanság ritkán jön ki bármilyen néznivaló is, a vírus új erőre kapott, a mozik bezárnak, a filmek tolódnak. De… inkább fogjatok meg egy jó könyvet.

Vegyetek elő valami régi klasszikust. Álljatok neki Dr. House-t darálni (én épp azt teszem, megéri!). De egy ilyen érthetetlen katyvaszra ne pazaroljátok az időtöket.

Bár villámkritikát terveztem – és próbálom is tartani magam, mert nem látom értelmét, hogy több ezer karakteren keresztül ekézzek bármit, legyen bármilyen silány -, azért muszáj kitérnem arra, hogy ilyen clickbait (watchbait?) plakátot és előzetest, meg beharangozást rég nem láttam már.

Jackie Chan és Arnold Schwarzenegger mi?

A két színészlegenda ha összesen a film 5 százalékában felbukkan, akkor lehet, hogy bőven sokat mondok. Szóval ha esetleg amiatt dörzsölnétek a tenyereteket, hogy majd a két öreg megmenti a produkciót, akkor el kell szomorítsalak benneteket. Valóban üdítő amikor felbukkannak, de ez olyan elenyésző részében történik meg a filmnek, hogy kis túlzással említést sem érdemel.

Emellett pedig amit el lehetett rontani, azt Stepchenko el is rontotta. Hogy hogy volt képes nem tanulni az öt évvel korábbi hibáiból és főképp miért pénzelték a folytatást… azt el nem tudom képzelni. Már csak azt sem, hogy ebben a forgatókönyvben ki látott fantáziát?

Mert a sztori olyan szinten… zavaros, összehányt, nem is tudom mi lenne a megfelelő kifejezés… bugyuta. Annyira mindenképp, hogy egy felnőtt az arcát kaparja, de emellett meg van annyira félelmetes (egy-egy jelenet), hogy az 5-6 éveseknek semmiképp se ajánljam. Szóval így minden korosztály számára nézhetetlen. A CGI pocsék. Tényleg. Lezuhan a zöld vászon a képernyőről, és az “akciójelenetek” koreográfiája is szégyenletes.

Őszintén mondom: a két öregen kívül nincs egy pozitívuma sem a filmnek.

Nem, az “ez annyira rossz, hogy már jó” sem állja meg a helyét. Ez annyira rossz, hogy rossz. Nagyon.




Remélem ez még így belefért a villámkritika kategóriájába, mert a lényeg tényleg annyi, hogy kerüljétek el messzire ezt a két óra kínlódást. Mást nem tudom mondani, kérem kapcsolja ki.

Összegzés
Kerüld el. Jó messzire.
Ezért szerettük
  • Jackie Chan & Arnold Schwarzenegger
Ezért nem
  • minden más
2.5
Szörnyű

1
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kovács László Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kovács László
Vendég
Kovács László

Teljesen jó az összes észrevétel. Én másfél órát kínlódtam, mire kikapcsoltam. Bár előbb olvastam volna, mielőtt belekezdek.