Befutott az ‘It’ trailere: ettől garantáltan feláll a hátadon a szőr

Korunk egyik leghíresebb alakja, a horrorregények koronázatlan királya, Stephen King könyve 1986-ban íródott, amiből aztán 1990-ben gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb horror filmjét készítették el, az ‘Az’ (It) címmel.




Sokáig vártunk hogy újra hozzányúljanak a témához a filmesek, s bár nemrég még úgy tűnt, hogy rendező nélkül marad a film, Andrés Muschietti beült a székbe és szerencsére úgy alakult a projekt, hogy idén szeptemberben már a moziban élhetjük át a legmélyebb félelmeket.

A regényíró több sikerkönyve is a mozivásznon debütált (jó néhány csak a televízióig jutott), hol több, hol kevesebb sikerrel.

Sajnos zömében nem képviseltek olyan minőséget, ami a regények színvonalához lett volna méltó, noha számos alkalommal maga a mester is közreműködött a művek elkészítésében.

Az It-ből készített első film óta 27 éve volt a horror műfajának fejlődni, és nagyon úgy tűnik, hogy valóban jó kezekbe került az alapanyag.

A nemrég napvilágot látott előzetes ugyanis a hűen visszaadja azt az atmoszférát, amit King művei megteremtettek és a szemeket a képernyőre tapasztja, holott tudjuk, hogy olyan dolgokat fogunk látni, amit nem szeretnénk, de akkor is látnunk kell.

It (Az) trailer (katt és lenyílik)

Pontosan ez a pattanásig feszült idegállapot fogja vonzani a mozikba a félelemfüggőket, mert a legsötétebb dolgok látnak napvilágot a vásznon, hogy aztán örökre elmenjen a kedvünk a bohócoktól (is).
A regény érdekessége, hogy Stephen King egyik leghosszabb könyve, az amerikai első kiadás 1138 oldalból állt, ami évek múlva nálunk két kötetben jelent meg.

A történet pár fiatalról szól, akik a 60′-as évek Amerikájában egy kisvárosban nőttek fel és összetalálkoznak a megtestesült gonosszal, aki egy bohóc formájában jelenik meg a számukra.

A sztori második része már a felnőttkorukban játszódik 27 évvel később (pont ennyi évvel ezelőtt mutatták be a korábbi filmet).

A Warner Bros produkciójában készült legújabb hátborzongató film a gyerekekről fog szólni. Ahogy a trailerből látjuk a nyomasztó hangulat, a misztikus történet és a félelem is központi szerepet kap majd.


Apró érdekesség, hogy a Stranger Things nevű sorozat több dolgot ihletett a regényből és az egyik főszereplő Finn Wolfhard is játszik majd az Az-ban.
Maga Stephen King számára is meggyőző volt életműve egyik gyümölcsének az ismételt feldolgozása, úgyhogy most már csak ki kell húzni valahogy szeptemberig, de az már nincs is olyan messze, nem igaz?
[fb_button]

4
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
#HesstegAttila RaczZsolt Megyei Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Zsolt Megyei
Vendég
Zsolt Megyei

Valahol olvastam,hogy King látta már a filmet és nagyon tetszett neki.Én meg benne és az ízlésében bízok meg,mert tavaly nyáron kiposztolta,hogy a Train to Busan baromira tetszett neki és egyik személyes kedvence lett.Én már hónapokkal előtte láttam a filmet,de az a film mindent vitt tavalyról és az öregnek meg jó ízlése van.Szóval szerintem ez a film rendben lesz.