5 (!) perces Aquaman előzetes érkezett

Valahogy mindig ilyen esetekben esik le a tantusz, hogy mennyire rohan az idő és menet közben észre sem veszem.
Csak leesik, hogy úristen, elrohant 3 hónap úgy, mintha csak pár hét lett volna. Hiszen idestova negyed éve futott be az Aquaman előzetese, s még javában a forró nyár közepén jártunk, amikor hideg zuhanyként ért a felismerés: lehetséges, hogy még maga James Wan sem lesz elég ahhoz, hogy a DC szekerét rendesen kibillentse a gödörből.

Pedig bármennyire is furán hangzik ez, az utóbbi években messze az Aquaman-t várom a legjobban a DC palettájáról. Egyrészt azért, mert maga a karakter feltételezi, hogy ezúttal szakítani kell az eddig alkalmazott sötét tónusú hangvétellel, másrészt pedig mert Jason Momoa rendkívül szimpatikus színész és hiszem, hogy nála keresve se találhattak volna jobbat Arthur Curry karakterének.

A hab a tortán pedig maga James Wan volt, aki eddig nem nagyon tudott hibázni – meg is fordult a fejemben, hogy vajon hogy vették rá, hogy beüljön a direktori székbe, de aztán eszembe jutott Dadan bölcsessége, miszerint amit nem tudsz megoldani pénzzel, azt oldd meg sok pénzzel.

A DC-re pedig ráfér a javítás. Nem, szó sincs arról, hogy a Marvel mekkora király – nem erre akarom terelni a mondanivalót, ráadásul nem is gondolom így, de tény ami tény, jól megy a szekerük és amit vállalnak, azt általában hozzák is.

Ezzel szemben legyünk őszinték: sem a Justice League, sem a Suicide Squad nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket – és akkor még finoman fogalmaztam, főképp az utóbbi mozi esetében.

Eme lelkesedésem a fent említett forró júliusi napig ki is tartott, amit láttam az azonban erőteljesen elvette a kedvem az egésztől. Tengermélyi varázs helyett egy vizes Fekete Párduc köszöntött vissza a képernyőről – ez azonban még a kisebbik baj, sokkal zavaróbb volt, hogy még a trailerről is ordított az a fajta nagyon kétezres évek CGI megoldása, aminek láttán a Justice League-re is zokszó nélkül ráhúzom a gagyi jelzőt.

Ma meglepetésszerűen befutott egy öt perces előzetes. Hagyom, hogy ezt picit ízlelgessétek.

Ez az anyag ugyanis elsősorban két dologról árulkodik. Az eleje arról, hogy megpróbáltak összevágni egy olyan ízelítőt, amiben a humorra és a történetre helyezték a hangsúlyt, valamit meg akarták mutatni nekünk, hogy csiszolnak a CGI-on, a hossza pedig arról, hogy a Warner nem kicsit aggódik a film fogadtatását és sikerességét illetően.

Sajnos (bár az első másfél perc tényleg tetszetős) nem lettem optimistább a végkifejletet illetően, inkább azt érzem, hogy most már a stúdió is aggódik, hogy egy újabb blama érkezik decemberben és megpróbálják valahogy jól beadagolni.

Mert a tenger alatti (és úgy általában az) akciójelenetek még mindig nem festenek túlságosan fényesen. S hogy őszinte legyek, egyszerűen nem hiszem el, hogy a Warnernél nem látják, hogy a CGI mennyire….pocsék. Nem csak az Aquaman-ben, hanem úgy általában a DC filmekben.

Ez kizárt, hogy költségvetési probléma, ennélfogva ötletem sincs, hogy hol csúszik hiba a gépezetbe, de valahogy egy fogaskerék nem passzol.
Aztán majd meglátjuk persze, a bemutatóig azért még bőven van idő csiszolni a látványon. Egy biztos, én megelőlegezem a bizalmat Wan-nak, és ott leszek decemberben a premieren.
Lessétek meg az öt perces előzetest a szokásos módon, a lenyíló részre kattintva.

Aquaman 5 perces előzetes (katt ide és lenyílik a videó)

6
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Casztor30Dave006MackDC moviesshazam Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

shazam
Vendég
shazam

Jó lesz ez nincs ezzel semmi baj, amúgy is a Bosszúállók 3 volt csak idén képregény filmben a mi megütötte azt a szintet amire már azt lehet mondani hogy jó, a Feket Párduc meg a Hangya és a Darázs valami oltári szerencsétlenség lett tényleg csak 12 éven aluliaknak ajánlottak megtekintésre, talán a Venom az ami még szódával elment, Szóval azt eddigi trailerek alapján simán nézhető film lesz Aquaman.

DC movies
Vendég
DC movies

Végig olvastam, majd megnéztem az előzetest!
Mivel van probléma?
A Marvel filmeknél használt CGI néhány helyen, és csak bizonyos filmeknél, harmat gyengére sikerült, csak a gyors cselekmény és a történetre figyelés miatt észre sem vette senki, csak többszöri nézésre veszi észre az ember, de addigra már nem érdekel senkit.
A DC filmeket meg mindenki nagyítóval vizsgálgatja. Ugyan már!
Jó film lesz, egy másik előadásmód lesz mint a Marvel. Ezzel már tisztában lehetne mindenki!
És várjuk a többi DC mozit is! (Joker, Flash, Shazam, Batman …)

Mack
Vendég
Mack

A szerény véleményem, hogy a jó szuperhősös képregény-adaptációt az különbözteti meg a rossztól, hogy előbbinek értelmes története van. Ez megmagyarázza, hogy miért volt jó a Bosszúálók vagy a Batman: Kezdődik, és miért volt hulladék a Fekete Párduc vagy az összes Superman film.
Ebből a tényleg hosszú és lenyűgöző előzetesből kiderült, hogy CGI-t toltak bele, szürkeállományt pedig nem. Várhatóan ritka nagy szarnak nézünk elébe…

Casztor30
Vendég
Casztor30

Ez ugyanaz lesz, mint a Bosszúállók 3, egy drága animációs film. Akkor már miért nem rajzolják le? Beleraknák Arielt is és akkor lehet még a Disney is besegítene. Nevetségesek ezek a képregényfilmek. Mióta Joker meghalt nem csináltak normális filmet. Se Marvel, se DC oldalon. RIP Heath!

Dave006
Vendég
Dave006

Sok itt az elkeseredett hozzá nem értő filmes szakértő selejt 😀 😀 😀

Casztor30
Vendég
Casztor30

Ugyan nézzetek már meg egy Titánok harcát v haragját!!! Fele annyiba se került és mégis látványosabb, élethűbb (ha már CGI-ről van szó). Nevetséges, hogy egy sztori mennyivel jobban tudja befolyásolni a nézőket. Lehet, hogy nem fogja annyira vonzani a képregény-rajongókat egy görög mítosz, de sokkal jobb, mint egy ilyen marhaság :D. Még ha Poseidon lenne a címe…