Hat évvel ezelőtt az egyik kultikus Ubisoft játék nagy költségvetésű mozifilmként köszönt vissza, s hogy őszinte legyek, az átlagos kritikai fogadtatás ellenére én szerettem a Perzsia hercege: Az idő homokját. Nem csak azért, mert Jake Gyllenhaal tökéletes választás volt, hanem mert egy igazán szórakoztató, a játék világát jól visszaadó mozit csinált Mike Newell, amit azok a nézők is simán élveztek, akik számára a Prince of Persia név addig a pillanatig nem mondott semmit. Ez azonban amolyan kivétel, ami erősíti a szabályt film volt: a játékadaptációk ugyanis rendre bukásra vannak ítélve (anyagilag legalábbis mindenképpen), jól mutatja ezt, hogy a Perzsia hercege combos sikernek lett elkönyvelve, holott csak 330 millió dollár körül teljesített világszinten.

Ez ugyan nem tűnik rossz számnak, de ha figyelembe vesszük, hogy nagyjából 200 millióból készült és ebben még nincsenek benne a reklámköltségek, akkor máris kitűnik, hogy nem akkora siker ez. Persze az, hogy a film nem kapott folytatást, már önmagában jelzésértékű.

Most az Ubisoft újra bepróbálkozott, és ha lehet, akkor még inkább biztosra mentek, mint a PoP filmmel, hiszen az Assassin’s Creed sorozatuk messze a legismertebb címük, aminek világszerte több tízmilliós rajongótábora van, a szeptemberi adatok alapján az eladott példányok száma átlépte a 100 milliót, ez pedig egy őrült nagy szám a játékpiacon.

A franciák boszorkánykonyhájában pedig mindent összeszedtek, ami egy jó recepthez kell: hatalmas rajongói táborral bíró cím, egy szekérderék lóvé, hogy minden úgy nézzen ki, ahogy ki kell (125 milliós büdzsé), a főszerepekre megszerezték Michael Fassbender-t, Marion Cotillard-ot, valamint Jeremy Irons-t, de úgy tűnik, hogy ez sem volt elég és Justin Kurzel, valamint a stáb nem tudott megbirkózni a feladattal.

Az, hogy a kritikák nem túl fényesek, az sajnos csak a kisebbik baj. A befutott értékelések szinte mindegyik arról szól, hogy a történet kusza, kapkodós, az egész egy nagy rohanás, s mire belendülne, addigra már vége is a filmnek (erőteljesen a folytatásra kihegyezve a záró képsorokat), noha a játék atmoszféráját azért hellyel-közzel sikerült átültetni a vászonra. Nem túl bizalomgerjesztő ítéletek, a stúdió mégsem emiatt lehet a legjobban elkeseredve.

Sokkal nagyobb baj, hogy az embereket úgy ahogy van, nem érdekli az Assassin’s Creed film. Az első (szerdával kezdődő) hétvégéjén ugyanis mindössze 15 milliót hozott a mozi, amihez a kritikáknak az ég világon semmi köze – annyi történt, hogy egyszerűen az emberek nem ülnek be rá, mert nem érdekli őket.


A nemzetközi piac talán -ismétlem, talán- megmenti a totális bukástól a filmet a következő hetekben, de borítékolható, hogy nem lesz folytatás, és az is, hogy a játékadaptációk sora egy újabb kudarccal bővül, s talán az utolsó szöget veri be a képzeletbeli koporsóba.sav5-01

 • Valaki

  Engem érdekel a film.

 • Djotaro

  Engem is

 • Huresz

  Nem túl meglepő dolog. Maga a játék nagyon komplex, az akciók nagyon kidolgozottak, nehéz ezt átültetni filmbe. Az ötlet nem volt rossz az ubisofttól, hiszen maga a játék véleményem szerint rengeteg lehetőséget rejtett egy egész estét mozihoz, azonban, mint minden eddigi játék adaptáció, ez is valószínűleg egy ótvar forgatókönyvíró és rendező kezébe került akik azt sem tudják, hogy mit rendeznek. Ilyenkor én mindig úgy érzem, hogy ha odaadták volna a dolgokat a communitynek, akkor egy teljesen no name ember sokkal nagyobb sikerre vitte volna a dolgokat. Minden esetre engem is érdekel a film, de biztos vagyok benne, hogy ezért nem fogok elmenni moziba

  • dHugo

   Teljesen egyetértek!
   Viszont nem csak a játék adaptációkat képesek elb@aszni.
   Ha valakinek rémlik még a John Carter(EDGAR RICE BURROUGHS: A MARS HERCEGNŐJE) című sci-fi, sajnos pont ebbe a csapdába esett.
   Maga a könyv tizenéves koromban került a kezein közé és annyira szerettem, hogy sokáig azért imádkoztam, hogy valaki filmesítse meg.
   Viszont amikor magát a filmet megnéztem, nem sok kellett volna hozzá, hogy telibe hányjam a monitort, akkora gyomorszájast kaptam a történet kicsavarásától.
   Ahogy te is mondod, egy rendezőnek és egy forgatókönyv írónak azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit vehet ki az eredeti sztoriból vagy mit változtathat meg, mert ennyi erővel mari néni is megírhatta volna, aki a barátok közt -ön erősödött.
   Ez szerintem már Hollywood szégyene és a profit hajszáé!
   Gratula a loser team -nek!!!

 • ATis

  Azért mert első nap nem tolongtak a moziban, még nem kell egyből lehúzni az egészet. Ne felejtsük el, hogy két ünnep között vagyunk. Ilyenkor nem járkálnak annyian az átlagemberek közül moziba, inkább rokonokhoz mennek, vagy hosszú hétvégézni.

  • Hessteg

   Nem, ez nem így működik sajnos 🙂

   • ATis

    De ez pont így megy. Kicsit butaság premier előtt kijelenteni, hogy senki nem kíváncsi rá…

    • Hessteg

     Olvasd el amit írtam, ha valamelyik részét nem sikerül értelmezni, akkor szólj és kifejtem, lehet, hogy kicsit kuszára sikerültek az összegek a különböző filmeknél. Premier előtt valóban butaság lenne ilyet kijelenteni, de az első hétvégén már túl van a film, a premier december 21 volt (a magyar bemutató dátuma és az itthoni nézőszám teljesen lényegtelen). Nincs azzal baj, ha nem vagy tisztában a filmes bevételek alakulásával, ilyenkor nyugodtan elhiheted az adatokat annak, aki igen 🙂 Nagyjából az év legnagyobb bukása lesz az AC film.

     • Névtelen

      Sajnos az a valaki szerintem sem te vagy. 🙂

      • Hessteg

       Csak a matek a lényeg. Mennyi az annyi, a többi csak belemagyarázás. Hogy a számokon mit lehet vitatkozni, azt mondjuk sosem értettem 🙂

  • Derry

   Tegnap voltam moziban, és már délben tömeg volt.

 • Robi

  Nem tudom mit csodálkoznak rajta, hogy kevés ember ment el. December legvégén kevés ember jár moziba, ha 1 hónappal hamarabb adják le 10-szer annyian mentek volna el megnézni.

  • Hessteg

   na akkor ide is mondom 🙂 ez nem így működik (bár logikusnak tűnhet, de nem) sokan nem dolgoznak ilyenkor, járnak az emberek moziba rendesen. A héten az Assassin’s Creed $10.3 milliós siralmas nyitása mellett még a Passengers ($15.1 millió a hétvégén) és a Sing ($35.3 milliós nyitóhétvége) is is újonc film, a Zsivány Egyes második hétvégéje (tehát csak a hétvége) $64 milliót hozott. Ugyanazon hétvégéről beszélünk. Nem az emberek nem járnak moziba, járnak azok nem is kicsit, csak az AC film nem érdekel senkit.

   • ATis

    Tudod a nagyvárosokban, talán igaz ez amit te írsz hessteg. De hidd el vidéken, ahol a legtöbb helyen mozi sincs, nem az az első az ünnepek alkalmával az emberek nagy részének, hogy moziba menjen (még csak nem is a második). Pontosan ilyenkor nem dolgoznak sokan huzamosabb ideig, éppen ezért elmennek együtt hosszú hétvégére, meg a rokonokhoz, hogy együtt legyenek. Vidéken december végén ez a trend inkább, nem a moziba járkálás a star warsra meg az ac-re. És ez nem csak itthon igaz, de világszerte. Azt pedig nem kell mondani, hogy vidéken még jóval többen élnek most is, mint a nagyvárosokban. Persze vannak kivételek, de akkor sem ez az általános trend. Az meg, hogy a star wars hozott 64 millát, nem csoda, hiszen egyrészt az egyik legnagyobb név a filmiparban, másrészt meg a csapból is az folyt már hónapok óta. Míg az ac-t max a gamerek ismerik, meg esetleg a könyv olvasói, ami semmi a star wars ismeretséghez és promóciójához képest. Egyébként én is, ha választanom kellene inkább star wars, de nem azért mert az ac nem érdekel, csak mert a másik jobban. Ha tehetném, akkor viszont megnézném mindkettőt. Lehet, hogy bukta lesz a film, de nem azért mert az emberek leszarják, hanem azért mert 1. nem volt kellően beharangozva mint pl egy star wars, 2. elég rosszul időzítették a premiert, 3. a célközönség kb fele nem engedheti meg magának (önálló kereset hiányában, vagy csak simán rossz anyagi helyzet miatt) hogy megnézhesse, illetve később megvehesse amikor kiadják.

    • Mates

     3 hónapja nem voltam moziban… hát mit hoz a sors pont most kavarodtam el én is két ünnep között és egy fogpiszkálót nem lehetett leejteni annyian voltak

    • asad

     Mit nem lehet azon megérteni, hogy a magyarországi bevétel nem egy jelentős összeg. Teljesen mindegy, hogy minden hazai mozi tele van-e vagy sem.

    • Shaver

     Olvasgattam itt a fórumot, de ezt nem tudom figyelmen kívül hagyni, illetve válasz nélkül hagyni. Szerintem aki nem ismeri a tényeket, az ne mondjon jelentsen ki olyan általánosított igazságokat, ami nem való világról szól. Evvel együtt a vélemény szabadságát tiszteletben tartom, de a magunk – kis magyar honában – megélt valóság, nem a globális tendencia. Az pontosan az amiről az első hetes bevételi adatok szólnak, és ami a háttérben mögötte van.
     Kezdjük egy tényszerű tévedéssel: a világ népességének mára nagyobbik része városokban lakik, 2015-ben a Világ Bank adatai szerint a teljes emberiség közel 54%-a http://data.worldbank.org/indicator/SP.URB.TOTL.IN.ZS?end=2015&start=1995.
     Erre lehet azt mondani, hogy persze igen: Indiában a nyomornegyedek tengerében nem az AC és a SW Zsiványa között vacillálnak, illetve amikor Kínában havonta húznak fel a semmiből egy Budapest méretű várost ott sem igazán ez a kérdés foglalkoztatja a munkás tömegeket.
     Közelítve a témához egy kicsit: a világ vagyonának 90%-a népesség 10%-ának a kezében van. Ez döntően az USA és Európa fejlett országai és Japán népességét jelenti. A mozi és filmipar számára tehát ez a piac, a fizetőképes kereslet. Ebből is kiemelkedik az USA. Szóval potenciális piacokon a társadalmakat még inkább a nagyvárosi létezés jellemzi – Amerikában egy Debrecen méretű város (hazánk 2. legnagyobb városa) kis túlzással a közepes méretű város szintjét sem éri el.
     És az emberek ilyenkor karácsonykor és a két ünnep között nem dolgoznak, kikapcsolódnak. Ami általában a mozi, nem a kultúrházas táncegylet a fogyasztói társadalmakban. A rokonok itt kisebb szerepet kapnak
     De véleményem szerint itt érkezünk el az AC iránti érdeklődés hiányának igazi okához: amikor tisztelt mozilátogatók a mozi elé álltak elég egyértelmű volt, hogy a heti mozi mi lesz amiért kiadják a pénzt: Star Wars vagy Assasins Creed – még a kockáknak is.
     A hírverésben és marketingben viszont igazad van és ráéreztél: a Star Wars lett a befutó. Véleményem szerint szerencsétlen volt a választás dátuma a bemutatásra, de nem a karácsony miatt. Nem kell hozzá nagy piackutatás, hogy megjósoljuk: a Star Wars-al szemben ugyanakkor és ugyanott a Zsiványra fognak többen jegyet venni. … Hogy utána pedig olvasták a nem túl kedvező kritikákat, már lehet a visszatérő mozilátogató nem az AC-re vesz jegyet.

  • Vitya

   December legvégén kevés ember jár moziba – Hahh mert az emberek akkor inkább járnak amikor munka meg suli van mi? Nem véletlen h. ilyenkor debütál a star wars is, mert ilyenkor járnak az emberek leginkább moziba 😀

 • Tiger

  Egyet értek Huresszel. Én is csak a trailert láttam, abból ítélve érdekel a film. Már csak azért is mert minden részével játszottam. Nagyon nagy potenciál van benne szerintem, ha jól kidolgoznák. Én nem tudom amikor játék adaptációra kerül a sor honnan kukázzák össze a forgatókönyv írót és a rendezőt. Én biztos olyan embereket biznék meg akinek van fantáziája és jatszon a játékkal is, mert így égő rájuk nézve hogy mit koholtak össze és az Ubisoftnak ugyan úgy égő. Legalább a rajongókra gondolhatnának, hogy ne csalodjanak.

 • I’m

  Sokan azt se tudják mi az AC. De elég hü.ye a Ubisoft csapata hogy ha egy forgato könyv íronak adta ki hogy írjak meg a sztorit A könyvet kelet volna alapul venni amit Oliver Bowden írt. Mart a AC IV-et olvasom tőles és nagyon jó.
  .
  Magyarul készvolt az alap hogy jó forgatókönyvet írjanak csak ba.ztak rá.

 • Őszinte

  Láttam benne fantáziát,de ha megnézzük a játéksorozat is kb egy kalap sz*rral egyenlő…még az utolsó bőrt is lehúzzák róla..( sry ac fanok de ez az igazság).

  • Őszintéket eszek reggelire

   Egy barom vagy, nem vagyok én se fan, de tuti a tipikus COD fan hülye gyerek vagy aki ha játszott is bármelyikkel azt se tudta miről van szó. Öcsi, ülj le egyes.

 • Csaba

  Ettől a filmtől kapsz is valamit,meg nem is.
  Olyan ez a film,mint ha azt mondanád egy bűvésznek,h varázsoljon elő a kalapból egy nyulat.De helyette csak a füled mögül vesz elő egy pénzérmét.

 • Reaper

  Csak annyi bőr van rajta amennyi az emberiség történelmén. Szerintem mindegyik rész jó volt ,korhűen megjelenítve az emebreket és városokat. A filmet meg nem volt alkalmam megnézni, szeretném de a kritikák miatt kicsit tartok tőle, hogy csalódás lesz.

 • Richárd

  Hát ahogyan írtad a játékadaptációk, mindazonáltal halálra vannak ítélve, mert megint, nem veszik figyelembe a következő sorokat:

  Játékot gyártok: 8-30 év közöttiek a célréteg.
  Filmet készítek: 14-40 közöttiek a célréteg.

  Nem gondolnak bele ezek a milliárdos nagyhalak, hogy a játékokat kik használják főként. Persze kivétel minden téren van, de ebbe a részbe lehet beletolni kb. a felhasználókat.

  A fiatal srácok, akik nem rendelkeznek még fizetéssel, de aput sem marják le egy játékért, azok letöltik!
  Ugyanezek a srácok, akik letöltötték a játékot, lefogják tölteni a filmet is! – persze mint mondtam lesz kivétel, van aki megveszi, megtudja venni stb…

  De az Assasins Creed, a fiatalok körében ”nagy név”. Mi tudjuk hogy miről szól az egész, de megint lebonthatjuk, hogy a faterom biztosan nem fog megveszni mert AC megy a moziban. De ha egy ilyen kiszuperált témán kívűl esik a dolog, és lát egy dámai filmet, arra beül.

  Alapvetően, véleményem szerint a játék adaptációk, azért buknak meg sorra, mert fiatal a közönség is, aki pedig nem mindig rendelkezik önálló keresettel, és sokkal kisebb esetben viteti el magát moziba is.

  Lásd WOW. Elég nagy fanja vagyok, szeretem sőt imádom, de megint nem nyújt eleget a játékosoknak, amikor egy olyan ember rendez filmet, ír forgatókönyvet, aki nem gubbasztott ott hajnalokat a gép előtt egy-egy raid során! – Sosem élte át a valódi élményét.

  Megkapja a figurákat, aztán összekutyul valami szart belőle a két 12 éves fia tanácsára.
  Nem kellene erőltetni! Ahogy pedig mondták az előttem hozzászólók is, amikor már csak a bőrt húzzák róla, az maga a káosz. Aki minuszos filmet csinál, nem is engedném többet készíteni!

  • Vic

   Ez csak felszínesen igaz. A baj nem a célközönséggel van, arról nem is beszélve hogy az általad említett korosztály nem éppen AC fogyasztó tekintve hogy PEGI-18/ESRB-18-as játékokról beszélünk. Arról nem is beszélve hogy a gamer statisztikákat ismerve a legnagyobb fogyasztók a 25 és 35 év közöttiek (én pl. 33 vagyok és megvan az összes AC – a Chronicles-t leszámítva – eredetiben PC-re és PS3-ra is)

   A rendező magán életét sem ismerjük, úgyhogy nem lehet kijelenteni, hogy nem AC rajongó, vagy hogy nem ismeri a játékokat.

   A probléma egészen más gyökerű, még pedig a két médium közti átjárhatóság/különbség. Annak ellenére, hogy mindkettő audiovizuális szórakoztatás, az egyik passzív, míg a másik interaktív. Ráadásul az AC nyitott világú játék, így nincs két játékos akinek mondjuk Altair/Ezio/Conor/Edward/Arno… kalandja ugyanolyan lett volna. Persze a küldetések ugyanazok, de hogy folyamatosan lopakodsz vagy állandóan neki mész az összes őrnek már csak rajtad áll. Ebből adódóan a film készítői nem tudnak mindenkinek megfelelni. Arról nem is beszélve, hogy egy bosszú sztori (AC 1/AC 2/AC 3/AC Unity…) ami a játékiparban működik, a filmiparban elcsépelt és csak jó ötletekkel lehet benne nagyot alkotni (lásd Tarantino filmek).

   Az hogy az AC a fiatalok körében “nagy név” megint kicsit sarkított dolog. A Call of Duty, GTA, FIFA, Battlefield sokkal ismertebb cím. Amúgy Black Flag óta leszállóban van a játékok teljesítménye. Nem hiába parkolta idén az Ubi a franchise-t.

   A premier valóban rossz időpontban van, a Star Wars még hetekig uralja a kasszákat, utána pedig jön az Oscar időszak. Valamikor márciusban lett volna jó bemutatni, addigra talán az UbiSoft is villantott volna valami a jövőre érkező AC-ből, ami egy kicsit felpörgette volna a közönséget.

   • Vic

    Az el is felejtettem mondani hogy a tizen-/huszonX óra hosszú játékot -ahol a sztorihoz még jön a beépített enciklopédia a sok háttér infóval – egy 2-2,5 órás filmbe lehetetlen bele nyomorítani.

 • Soltimolti

  Nagy rajongója vagyok a játéknak, ezt a filmet vártam a legjobban idén (kissé félve is). Bejött az amitől féltem, hiába a kedvenc játék, kedvenc színész, ez értékelhetetlen lett, úgy sem tudtam követni az eseményeket (már amiről szólt) hogy ismerem a játékot. A karakterek egyenlők a nullával, össze-vissza kapkod a cselekmény, és még sorolhatnám oldalakon keresztül a negatív véleményt. Mi tegnap néztük meg a Westend-ben, és ha már az emberek nem járnak moziba, mert ünnepek, hagy fűzzem hozzá, ekkora tömeget én még életben nem láttam, telt házas volt a terem, mindenütt kígyózó sorok. Sajnos egy szónak is száz a vége, ez a film pocsék! Senkinek nem ajánlom, gamereknek pedig pláne nem, mert még a játéktól is elmegy a kedvük!

 • Gáboor

  Én tegnap néztem meg az Assassin’s Creedet. Szerintem nagy on jól sikerült a film, rengeteg látványos jelenet volt benne, tény és való aki nem igazán olvasta az AC könyveket, illetve nem játszott vele az nem igazán tudta teljes mértékben felfogni miről is szól a film(én az összes könyvet, beleértve az új AC New York-i felkelés könyvet is,amely valóban utalt a filmre)(illetve sokat is játszottam gépen), így lehet, hogy elfogult vagyok, sőt bevallom, hogy egyes részek lehettek volna hosszabbak hiszen rengeteg izgalmas rész volt benne, de szerintem összességében az, hogy ez az első AC film, nagyon jól sikerült. Azt még hozzá teszem, hogy igen merész volt a premier dátuma, hiszen egy új Star Wars premierje is nem rég volt és sokan azt akarják megnézni és mivel ünnep van kevesebben mennek moziba, de aki mégis elmegy az inkább a Star Wars-t nézni meg. Mivel ez az első AC film így én véleményem szerint k*rva jó lett(másodjára is nyomatékosítom), már elnézést a kifejezésért. Remélem a közeljövőben felmérve az igényeket el fog készülni a folytatása és minden eddigi filmet követően egy olyan Assassin’s Creed filmet fogunk látni, ami a filmek történetében még soha ekkora sikert nem aratott film lesz, és megismertet mindazokkal egy olyan történetet, kalandot amely egy egészen más fantasztikus utazáson kísér minket végig. Én teljesen beleéltem magam a filmbe, mintha ott lettem volna. Szerintem tök fölösleges a film miatt egymás nyakára menni. Valóban igaz az AC csak a fiatalság körében ismert, viszont remélem, hogy egyre jobban elterjed és ismertebbé fog válni, mert maga a történet(ek)(AC könyvekre gondolok), valami istenien jó(k) és nem egy elveszett dolog lenne, ha az AC Film folytatásában az egész Assassins vs. Templomosok küzdelmei kifejtésre kerülnének és megannyi jeles Assassin karakter bemutatása vagy a megannyi híres Templomos bukása……megannyi, megannyi hihetetlen történet melynek csak a képzeletünk szab határt.
  Illetve még annyit aki nagyon kritizálná meg minden, teszem hozzá én már rohadtul unom, hogy mindenhol azt a szar Star W-t látom, egy filléres szar, semmi története semmi akció, semmi, de semmi értelme már tovább húzni ezt a S. W-t, rohadt unalmas, multkor én hülye megnéztem az ébredő erőt, életem legelpocsékoltabb ideje volt 2 órán keresztül nem ment a történet majd az utolsó fél órában, mindenki megdöglött, mondjuk rohadtul vicces volt Han Solo halála,mert ilyen jelentéktelenül meghalni, az elég szomorú mondjuk, hogy a mai elbutuló társadalomnak tetszik egy ilyen filléres film(nem,nem a költségvetésre gondoltam), sajnos elszomorító, nekem a régebbiek jobban tetszettek, persze nem akarom megsérteni az S.W. fanokat(“Az erő legyen veletek ezen vészterhes időkben”)….. Na mindegy. Én örülök ennek az Assassin’s Creed filmnek és én optimista vagyok a folytatással kapcsolatban, hogy a következő sokkal jobb lesz. Éljen a Testvériség, és ne felejtsétek el,
  Az orgyilkos krédó három alapelve:
  1. Soha ne ontsd ártatlanok vérét!
  2. Soha ne fedd fel magad! Vegyülj el a tömegben!
  3. Ne tégy semmit, ami bajt hozhat a Testvériségre!

 • Gábor

  Jó volt!

 • Jani

  Nekem bejött, ráadásul a párom (aki nem is ismeri a játékot) még jobban tetszett, mint nekem. a mozi jegy árát simán megéri szerintem, de amúgy kinek mi jön be ez olyan dolog 🙂

 • stanny

  nem láttam a filmet de szerintem kicsit butaság volt berakni egy Start Wars mellé , lehetett volna olyan időpontot is választani ahol kevesebb “scifi”-szerű film van épp a mozikban

 • Ani

  Szerintem nagyon jó volt, és még egyszer meg fogom nézni.

 • AlerMeta

  Nem volt jó. Vagyis jobbat vártam. Sokkal jobbat.
  Az első könyvet olvastam, a játékok elkerültek.
  A scifi és a középkori “fantasy” nem igazán működött együtt.
  Nem igazán tudom megmagyarázni, de valahogy az egész béna lett. Legalábbis számomra.

 • Grafreak

  Bezzeg a Saul fia ki*****tt jó film 😀 😀 😀

 • Zoli

  Azért elég gagyi a kritika tartalma, várjuk ki a végét. Nem mérvadó, de – ezt a számot tudom biztosan – kis ország átlagos városa, mint Pécs, azért elég szépen kaszált a filmből az elmúlt pár nap alatt. Nem lesz kasszasiker és nem is egy frenetikus alkotás, de azért álljon már meg a menet. Sírtak a tizenX éves gyerekek akik csak a játékot ismerték – és most nem megbántva őket – , pedig direkt nem a platformokra kidobott sorozat szereplői és színhelyere volt a filmben, mivel azt úgyis csak az ismeri aki azzal játszik is. Látványra és sztorira is teljesen rendben volt az egész, el kell kezdeni felépíteni az AC univerzumot is. Olvastam valahol, hogy nem magyarázzák meg az Abstergot, hogy mire jó. Ez is marhaság, annyira nem volt rohanós a film, hogy ne lehetett volna élvezni. Látvány az egész mozi, mint a játék is, nem is értem mit várnak mást ettől? Aki nem ismerte a játékot előzőleg és megnézte a filmek, azok csak jókat mondanak róla. Ez a kritika is szubjektív sztori, én személy szerint biztosan nem X.Y. bloggernek hiszem el a tutit, amikor szét hype-olják pl Tarantinot, holott jó ha van 1 értelmes filmje, ami szintén egy vélemény csak a sok közül, speciel az enyém. Van akinek ez jön be, van akinek meg nem, de az Assassin’s Creed mozi messze nem volt olyan rossz, mint amilyennek beállítják. Idén nagyon kevés kivétellel csak rosszabb filmeket adtak le ettől, a népek mégis képesek az agyhalott Miért pont Ő, vagy a hivatali karácsonyon is visítani. Na, azok valóban gagyik és kukába valók, bár rengetegen mentek el ezekre is. Mindenki döntse el, hogy neki mi jön be és kész.

  • Hessteg

   Milyen kritikáról beszélsz? :O

 • paladin

  lassan rá kéne jönni hogy a mozifilm formátum nem megfelelő a játékadaptációk számára. a sorozatoké a jövő ilyen téren is

  • hayo

   ámen!

 • Wrong

  Nagyon jó a film szerintem. Lehetett volna kicsit hosszabb is meg kicsit jobban dúúsíthatták volna a sztorit de rögtön beleugrottak a forrókásába… De Nekem tetszett…

 • Halowarsss

  Szerintem Eszméletlen jó volt.
  Visszadta a játékok hangulatát, és nagyon élveztem első perctől az utoslóig.
  Kár lenne, ha nem lenne folytatása, szerintem ez is a kivételek közé tartozik, hogy lehet jó játék adaptációt csinálni!!

 • Névtelen

  animebe sokkal jobb lett volna de így hát csalódás

 • Misi

  Nekem is csalódás volt a film. A játékbeli lopakodásról semmi nem került be a filmbe. Mintha egy Van Damme filmet néztünk volna komolyan mondom. Nekem ráadásul úgy tűnt, hogy a “jelenben” sokkal többet játszódott a film mint a “múltban”. Ezeket a részeket a játékban is utáltam.(Anymus)

 • Pépé

  HellÓ! Ez az első hozzá szólásom vmilyen filmehez, de azt kell hogy mondjam számomra ez hozta azt az érzést amit egy MOZI filmnek adni kell. Látvány, akció, és igen várom mi lesz tovább. Nem ismerem ezt a játékot, de a filmet nagyon vártam és nem csalódtam, nem úgy mint az idei marvel vagy DC – s filmek némelyikében.

  Üdv Mindenkinek!

 • GYUx2

  Konkrétan? ÚŰgy vártam, mint a messiást! ELALUDTAM RAJTA!!! 🙁

  • Norbi

   Te most azt akarod bemesélni valakinek hogy elaludtál? Jo sokat kellene keresni még egy ojan filmet ameikbe ennyi akcio volt szerintem mennyél el orvoshoz….

 • István

  Nagyot csalódtam benne!

 • Rhéka

  Én nagyon-nagyon vártam már és nekem nem volt csalódás, sőt. Fassbander csodálatos munkát végzett, az Animust meg jobban megcsinálták, mint a játékban és a visszaemlékezések *-*-*-*-*-*-* nem gondoltam volna, hogy mindezt ki tudják hozni belőle! :)) Akcióban nem volt hiány, mintha csak játszottam volna. :))
  Jó, kicsit (nagyon) szaladt a sztori, a karakterek meg kidolgozatlanok maradtak, de akkor is, számomra egy fantasztikus élmény volt. 😀 Sajnálom, hogy nem lesz folytatása, kíváncsi lettem volna mi vár még ránk.

 • Róbert

  Hello,

  Ez részben spoiler, ha még nem láttad! (Negatív kritika)
  Nem lett jó a film. A keret történet feleslegesen nagy hangsúlyt kapott.
  A “belső” történés nagyon kevés. Nagyon pörgös lett. De nagyon egyszerű is egyben. Túl egyszerű! Unalmas!
  Ráadásul, időrendben ugyanazon idő környékén játszódik, mint Ezio története. És ugyanúgy az almát akarják megszerezni. Akkor melyik a követendő cselekmény szál? És melyiket vegyük félvállról? (Üti egymást a kettő!)
  A másik, hogy Aguilar nem is egy orgyilkos karakter, (cselek, orgyilkosság, lopakodás/rejtőzködés, trükkök sora, stb) csak egy ninja-fighter.
  Egyébként, meg úgy fejezték be a “belső” történetet, hogy nem is lehetne folytatni. Csak egy teljesen új bevezetéssel kezdődő, külön részt tudok elképzelni. Hogy mi lesz a folytatás, csak a keret történettel lehetne továbbvinni. De az AC rajongót a belső történet sokkal jobban érdekli. Nekem ez a benyomásom.

  Üdv

 • ZSK

  Nekem tetszett a film, de talán nem két ünnep között kellett volna piacra dobni..

 • anyud

  Ez az oldal, akárcsak ez az írás, egy rosz vicc…

  • Hessteg

   Ez fájt. Nagyon betaláltál. 🙁

 • kakkucsi

  Én játszottam a játékkal is és láttam a filmet is. Szerintem szuper lett mind kettő.

 • lionelmessi

  Megnéztem….szerintem jó volt 🙂