Hat évvel ezelőtt az egyik kultikus Ubisoft játék nagy költségvetésű mozifilmként köszönt vissza, s hogy őszinte legyek, az átlagos kritikai fogadtatás ellenére én szerettem a Perzsia hercege: Az idő homokját. Nem csak azért, mert Jake Gyllenhaal tökéletes választás volt, hanem mert egy igazán szórakoztató, a játék világát jól visszaadó mozit csinált Mike Newell, amit azok a nézők is simán élveztek, akik számára a Prince of Persia név addig a pillanatig nem mondott semmit. Ez azonban amolyan kivétel, ami erősíti a szabályt film volt: a játékadaptációk ugyanis rendre bukásra vannak ítélve (anyagilag legalábbis mindenképpen), jól mutatja ezt, hogy a Perzsia hercege combos sikernek lett elkönyvelve, holott csak 330 millió dollár körül teljesített világszinten.

Ez ugyan nem tűnik rossz számnak, de ha figyelembe vesszük, hogy nagyjából 200 millióból készült és ebben még nincsenek benne a reklámköltségek, akkor máris kitűnik, hogy nem akkora siker ez. Persze az, hogy a film nem kapott folytatást, már önmagában jelzésértékű.

Most az Ubisoft újra bepróbálkozott, és ha lehet, akkor még inkább biztosra mentek, mint a PoP filmmel, hiszen az Assassin’s Creed sorozatuk messze a legismertebb címük, aminek világszerte több tízmilliós rajongótábora van, a szeptemberi adatok alapján az eladott példányok száma átlépte a 100 milliót, ez pedig egy őrült nagy szám a játékpiacon.

A franciák boszorkánykonyhájában pedig mindent összeszedtek, ami egy jó recepthez kell: hatalmas rajongói táborral bíró cím, egy szekérderék lóvé, hogy minden úgy nézzen ki, ahogy ki kell (125 milliós büdzsé), a főszerepekre megszerezték Michael Fassbender-t, Marion Cotillard-ot, valamint Jeremy Irons-t, de úgy tűnik, hogy ez sem volt elég és Justin Kurzel, valamint a stáb nem tudott megbirkózni a feladattal.

Az, hogy a kritikák nem túl fényesek, az sajnos csak a kisebbik baj. A befutott értékelések szinte mindegyik arról szól, hogy a történet kusza, kapkodós, az egész egy nagy rohanás, s mire belendülne, addigra már vége is a filmnek (erőteljesen a folytatásra kihegyezve a záró képsorokat), noha a játék atmoszféráját azért hellyel-közzel sikerült átültetni a vászonra. Nem túl bizalomgerjesztő ítéletek, a stúdió mégsem emiatt lehet a legjobban elkeseredve.

Sokkal nagyobb baj, hogy az embereket úgy ahogy van, nem érdekli az Assassin’s Creed film. Az első (szerdával kezdődő) hétvégéjén ugyanis mindössze 15 milliót hozott a mozi, amihez a kritikáknak az ég világon semmi köze – annyi történt, hogy egyszerűen az emberek nem ülnek be rá, mert nem érdekli őket.


A nemzetközi piac talán -ismétlem, talán- megmenti a totális bukástól a filmet a következő hetekben, de borítékolható, hogy nem lesz folytatás, és az is, hogy a játékadaptációk sora egy újabb kudarccal bővül, s talán az utolsó szöget veri be a képzeletbeli koporsóba.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

54 hozzászólás : "Nagy bukás az Assassin’s Creed film"

avatar
Valaki
Vendég
Valaki

Engem érdekel a film.

Djotaro
Vendég
Djotaro

Engem is

Huresz
Vendég
Huresz
Nem túl meglepő dolog. Maga a játék nagyon komplex, az akciók nagyon kidolgozottak, nehéz ezt átültetni filmbe. Az ötlet nem volt rossz az ubisofttól, hiszen maga a játék véleményem szerint rengeteg lehetőséget rejtett egy egész estét mozihoz, azonban, mint minden eddigi játék adaptáció, ez is valószínűleg egy ótvar forgatókönyvíró és rendező kezébe került akik azt sem tudják, hogy mit rendeznek. Ilyenkor én mindig úgy érzem, hogy ha odaadták volna a dolgokat a communitynek, akkor egy teljesen no name ember sokkal nagyobb sikerre vitte volna a dolgokat. Minden esetre engem is érdekel a film, de biztos vagyok benne, hogy ezért nem… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
dHugo
Vendég
dHugo
Teljesen egyetértek! Viszont nem csak a játék adaptációkat képesek elb@aszni. Ha valakinek rémlik még a John Carter(EDGAR RICE BURROUGHS: A MARS HERCEGNŐJE) című sci-fi, sajnos pont ebbe a csapdába esett. Maga a könyv tizenéves koromban került a kezein közé és annyira szerettem, hogy sokáig azért imádkoztam, hogy valaki filmesítse meg. Viszont amikor magát a filmet megnéztem, nem sok kellett volna hozzá, hogy telibe hányjam a monitort, akkora gyomorszájast kaptam a történet kicsavarásától. Ahogy te is mondod, egy rendezőnek és egy forgatókönyv írónak azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit vehet ki az eredeti sztoriból vagy mit változtathat meg, mert… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
ATis
Vendég
ATis

Azért mert első nap nem tolongtak a moziban, még nem kell egyből lehúzni az egészet. Ne felejtsük el, hogy két ünnep között vagyunk. Ilyenkor nem járkálnak annyian az átlagemberek közül moziba, inkább rokonokhoz mennek, vagy hosszú hétvégézni.

Derry
Vendég
Derry

Tegnap voltam moziban, és már délben tömeg volt.

Robi
Vendég
Robi

Nem tudom mit csodálkoznak rajta, hogy kevés ember ment el. December legvégén kevés ember jár moziba, ha 1 hónappal hamarabb adják le 10-szer annyian mentek volna el megnézni.

Vitya
Vendég
Vitya

December legvégén kevés ember jár moziba – Hahh mert az emberek akkor inkább járnak amikor munka meg suli van mi? Nem véletlen h. ilyenkor debütál a star wars is, mert ilyenkor járnak az emberek leginkább moziba 😀

Tiger
Vendég
Tiger

Egyet értek Huresszel. Én is csak a trailert láttam, abból ítélve érdekel a film. Már csak azért is mert minden részével játszottam. Nagyon nagy potenciál van benne szerintem, ha jól kidolgoznák. Én nem tudom amikor játék adaptációra kerül a sor honnan kukázzák össze a forgatókönyv írót és a rendezőt. Én biztos olyan embereket biznék meg akinek van fantáziája és jatszon a játékkal is, mert így égő rájuk nézve hogy mit koholtak össze és az Ubisoftnak ugyan úgy égő. Legalább a rajongókra gondolhatnának, hogy ne csalodjanak.

I'm
Vendég
I'm

Sokan azt se tudják mi az AC. De elég hü.ye a Ubisoft csapata hogy ha egy forgato könyv íronak adta ki hogy írjak meg a sztorit A könyvet kelet volna alapul venni amit Oliver Bowden írt. Mart a AC IV-et olvasom tőles és nagyon jó.
.
Magyarul készvolt az alap hogy jó forgatókönyvet írjanak csak ba.ztak rá.

Őszinte
Vendég
Őszinte

Láttam benne fantáziát,de ha megnézzük a játéksorozat is kb egy kalap sz*rral egyenlő…még az utolsó bőrt is lehúzzák róla..( sry ac fanok de ez az igazság).

Őszintéket eszek reggelire
Vendég
Őszintéket eszek reggelire

Egy barom vagy, nem vagyok én se fan, de tuti a tipikus COD fan hülye gyerek vagy aki ha játszott is bármelyikkel azt se tudta miről van szó. Öcsi, ülj le egyes.

Csaba
Vendég
Csaba

Ettől a filmtől kapsz is valamit,meg nem is.
Olyan ez a film,mint ha azt mondanád egy bűvésznek,h varázsoljon elő a kalapból egy nyulat.De helyette csak a füled mögül vesz elő egy pénzérmét.

Reaper
Vendég
Reaper

Csak annyi bőr van rajta amennyi az emberiség történelmén. Szerintem mindegyik rész jó volt ,korhűen megjelenítve az emebreket és városokat. A filmet meg nem volt alkalmam megnézni, szeretném de a kritikák miatt kicsit tartok tőle, hogy csalódás lesz.

Richárd
Vendég
Richárd
Hát ahogyan írtad a játékadaptációk, mindazonáltal halálra vannak ítélve, mert megint, nem veszik figyelembe a következő sorokat: Játékot gyártok: 8-30 év közöttiek a célréteg. Filmet készítek: 14-40 közöttiek a célréteg. Nem gondolnak bele ezek a milliárdos nagyhalak, hogy a játékokat kik használják főként. Persze kivétel minden téren van, de ebbe a részbe lehet beletolni kb. a felhasználókat. A fiatal srácok, akik nem rendelkeznek még fizetéssel, de aput sem marják le egy játékért, azok letöltik! Ugyanezek a srácok, akik letöltötték a játékot, lefogják tölteni a filmet is! – persze mint mondtam lesz kivétel, van aki megveszi, megtudja venni stb… De az… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Vic
Vendég
Vic
Ez csak felszínesen igaz. A baj nem a célközönséggel van, arról nem is beszélve hogy az általad említett korosztály nem éppen AC fogyasztó tekintve hogy PEGI-18/ESRB-18-as játékokról beszélünk. Arról nem is beszélve hogy a gamer statisztikákat ismerve a legnagyobb fogyasztók a 25 és 35 év közöttiek (én pl. 33 vagyok és megvan az összes AC – a Chronicles-t leszámítva – eredetiben PC-re és PS3-ra is) A rendező magán életét sem ismerjük, úgyhogy nem lehet kijelenteni, hogy nem AC rajongó, vagy hogy nem ismeri a játékokat. A probléma egészen más gyökerű, még pedig a két médium közti átjárhatóság/különbség. Annak ellenére, hogy… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Vic
Vendég
Vic

Az el is felejtettem mondani hogy a tizen-/huszonX óra hosszú játékot -ahol a sztorihoz még jön a beépített enciklopédia a sok háttér infóval – egy 2-2,5 órás filmbe lehetetlen bele nyomorítani.

Soltimolti
Vendég
Soltimolti
Nagy rajongója vagyok a játéknak, ezt a filmet vártam a legjobban idén (kissé félve is). Bejött az amitől féltem, hiába a kedvenc játék, kedvenc színész, ez értékelhetetlen lett, úgy sem tudtam követni az eseményeket (már amiről szólt) hogy ismerem a játékot. A karakterek egyenlők a nullával, össze-vissza kapkod a cselekmény, és még sorolhatnám oldalakon keresztül a negatív véleményt. Mi tegnap néztük meg a Westend-ben, és ha már az emberek nem járnak moziba, mert ünnepek, hagy fűzzem hozzá, ekkora tömeget én még életben nem láttam, telt házas volt a terem, mindenütt kígyózó sorok. Sajnos egy szónak is száz a vége, ez… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Gáboor
Vendég
Gáboor
Én tegnap néztem meg az Assassin’s Creedet. Szerintem nagy on jól sikerült a film, rengeteg látványos jelenet volt benne, tény és való aki nem igazán olvasta az AC könyveket, illetve nem játszott vele az nem igazán tudta teljes mértékben felfogni miről is szól a film(én az összes könyvet, beleértve az új AC New York-i felkelés könyvet is,amely valóban utalt a filmre)(illetve sokat is játszottam gépen), így lehet, hogy elfogult vagyok, sőt bevallom, hogy egyes részek lehettek volna hosszabbak hiszen rengeteg izgalmas rész volt benne, de szerintem összességében az, hogy ez az első AC film, nagyon jól sikerült. Azt még hozzá… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Gábor
Vendég
Gábor

Jó volt!

Jani
Vendég
Jani

Nekem bejött, ráadásul a párom (aki nem is ismeri a játékot) még jobban tetszett, mint nekem. a mozi jegy árát simán megéri szerintem, de amúgy kinek mi jön be ez olyan dolog 🙂

stanny
Vendég
stanny

nem láttam a filmet de szerintem kicsit butaság volt berakni egy Start Wars mellé , lehetett volna olyan időpontot is választani ahol kevesebb “scifi”-szerű film van épp a mozikban

Ani
Vendég
Ani

Szerintem nagyon jó volt, és még egyszer meg fogom nézni.

AlerMeta
Vendég
AlerMeta

Nem volt jó. Vagyis jobbat vártam. Sokkal jobbat.
Az első könyvet olvastam, a játékok elkerültek.
A scifi és a középkori “fantasy” nem igazán működött együtt.
Nem igazán tudom megmagyarázni, de valahogy az egész béna lett. Legalábbis számomra.

Grafreak
Vendég
Grafreak

Bezzeg a Saul fia ki*****tt jó film 😀 😀 😀

Zoli
Vendég
Zoli
Azért elég gagyi a kritika tartalma, várjuk ki a végét. Nem mérvadó, de – ezt a számot tudom biztosan – kis ország átlagos városa, mint Pécs, azért elég szépen kaszált a filmből az elmúlt pár nap alatt. Nem lesz kasszasiker és nem is egy frenetikus alkotás, de azért álljon már meg a menet. Sírtak a tizenX éves gyerekek akik csak a játékot ismerték – és most nem megbántva őket – , pedig direkt nem a platformokra kidobott sorozat szereplői és színhelyere volt a filmben, mivel azt úgyis csak az ismeri aki azzal játszik is. Látványra és sztorira is teljesen rendben… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
paladin
Vendég
paladin

lassan rá kéne jönni hogy a mozifilm formátum nem megfelelő a játékadaptációk számára. a sorozatoké a jövő ilyen téren is

hayo
Vendég
hayo

ámen!

Wrong
Vendég
Wrong

Nagyon jó a film szerintem. Lehetett volna kicsit hosszabb is meg kicsit jobban dúúsíthatták volna a sztorit de rögtön beleugrottak a forrókásába… De Nekem tetszett…

Halowarsss
Vendég
Halowarsss

Szerintem Eszméletlen jó volt.
Visszadta a játékok hangulatát, és nagyon élveztem első perctől az utoslóig.
Kár lenne, ha nem lenne folytatása, szerintem ez is a kivételek közé tartozik, hogy lehet jó játék adaptációt csinálni!!

Anonim
Vendég
Anonim

animebe sokkal jobb lett volna de így hát csalódás

Misi
Vendég
Misi

Nekem is csalódás volt a film. A játékbeli lopakodásról semmi nem került be a filmbe. Mintha egy Van Damme filmet néztünk volna komolyan mondom. Nekem ráadásul úgy tűnt, hogy a “jelenben” sokkal többet játszódott a film mint a “múltban”. Ezeket a részeket a játékban is utáltam.(Anymus)

Pépé
Vendég
Pépé

HellÓ! Ez az első hozzá szólásom vmilyen filmehez, de azt kell hogy mondjam számomra ez hozta azt az érzést amit egy MOZI filmnek adni kell. Látvány, akció, és igen várom mi lesz tovább. Nem ismerem ezt a játékot, de a filmet nagyon vártam és nem csalódtam, nem úgy mint az idei marvel vagy DC – s filmek némelyikében.

Üdv Mindenkinek!

GYUx2
Vendég
GYUx2

Konkrétan? ÚŰgy vártam, mint a messiást! ELALUDTAM RAJTA!!! 🙁

Norbi
Vendég
Norbi

Te most azt akarod bemesélni valakinek hogy elaludtál? Jo sokat kellene keresni még egy ojan filmet ameikbe ennyi akcio volt szerintem mennyél el orvoshoz….

István
Vendég
István

Nagyot csalódtam benne!

Rhéka
Vendég
Rhéka

Én nagyon-nagyon vártam már és nekem nem volt csalódás, sőt. Fassbander csodálatos munkát végzett, az Animust meg jobban megcsinálták, mint a játékban és a visszaemlékezések *-*-*-*-*-*-* nem gondoltam volna, hogy mindezt ki tudják hozni belőle! :)) Akcióban nem volt hiány, mintha csak játszottam volna. :))
Jó, kicsit (nagyon) szaladt a sztori, a karakterek meg kidolgozatlanok maradtak, de akkor is, számomra egy fantasztikus élmény volt. 😀 Sajnálom, hogy nem lesz folytatása, kíváncsi lettem volna mi vár még ránk.

Róbert
Vendég
Róbert
Hello, Ez részben spoiler, ha még nem láttad! (Negatív kritika) Nem lett jó a film. A keret történet feleslegesen nagy hangsúlyt kapott. A “belső” történés nagyon kevés. Nagyon pörgös lett. De nagyon egyszerű is egyben. Túl egyszerű! Unalmas! Ráadásul, időrendben ugyanazon idő környékén játszódik, mint Ezio története. És ugyanúgy az almát akarják megszerezni. Akkor melyik a követendő cselekmény szál? És melyiket vegyük félvállról? (Üti egymást a kettő!) A másik, hogy Aguilar nem is egy orgyilkos karakter, (cselek, orgyilkosság, lopakodás/rejtőzködés, trükkök sora, stb) csak egy ninja-fighter. Egyébként, meg úgy fejezték be a “belső” történetet, hogy nem is lehetne folytatni. Csak egy… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
ZSK
Vendég
ZSK

Nekem tetszett a film, de talán nem két ünnep között kellett volna piacra dobni..

anyud
Vendég
anyud

Ez az oldal, akárcsak ez az írás, egy rosz vicc…

kakkucsi
Vendég
kakkucsi

Én játszottam a játékkal is és láttam a filmet is. Szerintem szuper lett mind kettő.

lionelmessi
Vendég
lionelmessi

Megnéztem….szerintem jó volt 🙂

wpDiscuz