Pár nap és vége az évnek, érdemes ilyenkor számot vetni, listát írni, no meg persze fogadalmakat, amiket úgysem tartunk meg, de talán a legjobb, amit tehetünk még a szilveszteri őrület előtt, ha egy kíváncsi pillantást vetünk az újévre és megnézzük, hogy előreláthatóan mivel kedveskedik majd nekünk a játékok terén.

Persze a számtalan ígéretből majd sok nem valósul meg, jó pár cím átcsúszik 2018-ra, lesz pár downgrade miatti felháborodás, sőt, talán még olyan játék is, ami soha nem jelenik meg, de álljunk hozzá pozitívan az újévhez, és higgyünk abban, hogy mindegyik hozza majd azt, amit elvárunk tőle.

A lista természetesen nem teljes, sőt, nyugodtan egészítsétek ki egy-egy olyan címmel, ami ebből a cikkből esetleg kimaradt, legyen szó PC megjelenésről, vagy épp konzol exkluzív játékról, mi most megpróbáltuk azokat sorra venni, amik a lehető legszélesebb körökben vártak, no és persze kiegészítettük egy-két személyes kedvenccel is.

Lássuk, hogy mit tartogat számunkra a 2017-es esztendő, az biztos, hogy elöljáróban ígéretes évnek nézünk elébe, szívből reméljük, hogy az ígéretek nem csupán ígéretek maradnak, hanem jó részük valósággá válik a kezünkben.

(1) Cuphead

Kezdjük is rögtön egy személyes kedvenccel, a Studio MDHR meglehetősen régóta készülő 30-as éveket idéző platformerjátékával. Már két évvel ezelőtt nagy port kavart, amikor megszellőztették az első játékmenet videót róla, s bár már 2016-ban meg kellett volna jelennie, most már biztosra vehetjük, hogy ez átcsúszik a következő évre. Nem kevés ügyességet igénylő játékmenet, a Disney hőskorát megidéző grafika, és természetesen zene vár ránk, ha csak valamit nagyon el nem rontanak a srácok, akkor ez lesz az év indie játéka, ebben szinte biztos vagyok. (Xbox One/PC)

Cuphead trailer (katt ide és lenyílik)

(2) Red Dead Redemption 2

Talán a legnagyobb dobásnak a Rockstar játéka tűnik így előzetesen, nem csoda, hiszen már 7 éve várjuk, hogy folytatódjon a vadnyugati kaland. Eddig mindössze egy rövidke kis szösszenetet mutattak meg belőle a fiúk (és őket ismerve nem is nagyon várhatóak több órás gameplay videók), így a sztoriról túl sok információ egyelőre nem látott napvilágot, de a Rockstar azon kevés fejlesztők egyike, akik még így is bizalmat élveznek, nem is nagyon kell látni belőle semmit, tudjuk mi, hogy jó lesz az. Ezúttal már nextgen grafikával, hatalmas bejárható területtel, és a történetre se lesz panaszunk, az biztos, szóval tűkön ülve várjuk az őszt (ha nem tolnak a megjelenésen) hogy újra lóhátra pattanhassunk. Sajnos a PC tábor ezúttal is kimarad a szórásból, s bár a remény hal meg utoljára, ez biza nem a GTA, egyáltalán nem biztos, hogy a későbbiekben bejelentik majd az asztali gépekre szánt verziót. (PS4/Xbox One)

RDR 2 trailer (katt ide és lenyílik)

(3) Star Wars Battlefront 2

Amennyire vártuk, annyira nem durrant nagyot az EA Star Wars őrülete, azt hiszem őszintén mondhatom, hogy nem véletlenül. Túlságosan is ismerős pályaszerkesztés, az emlékeinkből felbukkanó textúrák, szegényes játékmenet, egyjátékos mód hiánya, az űrcsaták halovány említése csupán. Ha van óriási ziccer, ami mostanában a játékvilágban kimaradt, akkor az a Battlefront volt, hiszen az Ébredő Erő olyan táptalajt biztosított, amit vétek volt nem learatni. A Battlefrontnak azonban sikerül a lehetetlen és a túlzott biztonsági játékkal villámgyorsan kiváltotta a közönség érdektelenségét. Most itt a lehetőség a javításra, reméljük élnek vele, noha a bizalom azért valamelyest megrendült. 2017 őszén kiderül, hogy kiköszörülik-e a csorbát a készítők. (PS4/Xbox One/PC)

(4) South Park: The Fractured But Whole

Az utóbbi időben az egyetlen Ubisoft játék amiben egy szemernyit sem csalódtam – sőt! Hatalmas pozitív meglepetés volt. Hát persze, hogy a The Stick of Truth-ról beszélek, ami mind a kritikusok, mind a közönség tetszését bezsebelte, nem csoda, hogy nem hagyták annyiban és addig ütik a vasat amíg meleg, jöhet a folytatás, naná, hogy jöhet. Ezúttal a szuperhős témára mennek rá a srácok, jöhet Mosómedve és bandája, Tupperware, no meg a mentolos ropogós (ritka kivételek egyike, amikor őszintén sajnálom, hogy nincs magyar szinkron). Nem eresztem bő lére, ha csak az első rész szintjét megüti a minőség, nekem már egy árva szavam nem lesz. Szerencsére nem kell sokáig várnunk, a The Fractured But Whole év elején érkezik. (PS4/Xbox One/PC)

The Fractured But Whole trailer (katt ide és lenyílik)

(5) Ghost Recon Wildlands

A végső reménysugár? Biztos nem mindenki tekint így a Wildlands-re, én mindenesetre igen. Az utóbbi évek Ubisoftos trükkök tárházának bemutatói után ez az a játék, amiben még így utoljára hajlandó vagyok feltétel nélkül hinni és bízni abban, hogy grafikailag nagyjából, játékmenetileg pedig szinte teljes egészében azt kapom majd, mind amit az előzetes videókban láthattam. Nyílt világ, modern kori, latin-amerikai dílervadászat vár ránk ebben a taktikai lövöldében, hatalmas szabadsággal és minden egyébbel, mi szem-szájnak ingere. Már ha az Ubisoft ezúttal tényleg tartja magát a bemutatott anyagokhoz és nem csak az előrendelések száma lebeg a szemük előtt. A remény hal meg utoljára, és március elején minden kiderül. (PS4/Xbox One/PC)

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands trailer (katt ide és lenyílik)

De ezzel még persze nincs vége

Hiszen számtalan olyan cím jön, amiről mindenképpen beszélnünk kell. Mindjárt itt van nekünk a BioWare jól ismert Mass Effect-jének Andromeda epizódja, aminek ugyan már idén meg kellett volna jelennie, de a szerencse a szerencsétlenségben, hogy a csúszás oka valószínűsíthetően az, hogy tökéletesre csiszolják és hogy ez sikerült, afelől nincs egy szemernyi kétségem se. A játékról ugyan túl sok információ nem látott napvilágot, de amennyi igen, az alapján ide vele, de azonnal.

Szintén AAA címnek ígérkezik a Dontnod valamikor 2017 folyamán megjelenő Vampyr című alkotása, amiről nem nagyon kell ódákat zengenem, azt hiszem a téma is magáért beszél. Nagyon jónak tűnik, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Különösebb kísérőszöveg nélkül megemlítendő, hogy a NetherRealm végre valahára a végére ér az Injustice 2 fejlesztésének, így ha minden jól megy, akkor jövőre már a kezünkben lesz a játék, akárcsak a Horizon Zero Dawn, ami egyike azon ritka címeknek, amik elszomorítják azokat a játékosokat, akiknek nincs otthon PS4 a nappaliban. Sajnos a jövő év nem csak ezzel az egy címmel kínozza az Xbox One/PC tulajokat, hiszen év elején érkezik a Gran Turismo Sport, amit a sorozat legjobbjának kiáltottak ki már látatlanul is. Valóban ígéretes, sajnos PS4 exkluzív cím ez is.


Nálunk most ezek a legjobban várt címek, persze egy csomó játék lemaradt (God of War, For Honor, Destiny 2, Days Gone, Prey, Quake Champions, Resident Evil 7 és így tovább és így tovább). De ez itt a mi listánk, és kíváncsiak vagyunk, hogy nálatok melyikek a leginkább várt játékok, mely címeket várjátok epekedve?

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

14 hozzászólás : "Ezeket a játékokat várjuk 2017-ben"

avatar
Molnár Sándor
Vendég
Molnár Sándor

Talán a God of War,habár már az utolsó rész sem közelítette meg a harmadik rész zsenialitását.Igaz,mikor már az isteneket is lenyomtad,totál felesleges ellenfeleket keresni.

Anonim
Vendég
Anonim

Tekken 7

Slambucka
Vendég
Slambucka

Egyértelmű a ps4 fölénye az xbox felett játék terén. Sokkal több olyan játék jön 2017-ben, ami ok lehet valakinek arra, hogy a playstationt válassza az Xbox helyett.

Mamo
Vendég
Mamo

Ezt hol olvastad???

hwka
Vendég
hwka
Nem kell olvasni, ehhez kétség sem fér. 2017-ben megjelenő PS4 ekszkluzív címek: Uncharted: The Lost Legacy The Last of Us Part II God of War Detroit: Become Human Horizon Zero Dawn Gran Turismo Sport Days Gone A VR játékokról nem is beszélve. Xbox one -ra nem sok egyedi cím lesz. Esetleg új Gear of war, új Forza, vagy egy új Halo, de ahogy a Gow -al és Forza-val csinálta, már azok is vannak win10-re így az is veszített a presztizséből. A Halo 5 az utolsó bástya, gondolom a következő játék megejelnéséig, ami biztos lesz Win 10-re… És akkor vége… Talán… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
PrEyaz
Vendég
PrEyaz

Single player játékok terén valóban nagyot aratott az én meglátásaim szerint a ps de valójában mivel én multis típus vagyok ezért az xbox mellet voksolok. Halo , Gears4 olyan ami megragad és nem hagy élni. persze ez nyilván azokra igaz akik inkább a multit preferálják. Én például letenni nem tudom. A single player játékokat pedig kijátszom és ennyi volt számomra a következő részig vagy Dlc-ig. Persze trófeázgatni meg achievmentezni lehet bennük de az nem ugyanaz.

GrizzLee
Vendég
GrizzLee

Csak a PS4!

Halowarsss
Vendég
Halowarsss

Hol van a Detroit: Become Human?

Ps4-re jön csak ki az is, és ez legalább annyira fájlalja a pc/xbox-osok szívét mint a Horizons, vagy a god of war…!

https://www.youtube.com/watch?v=QD1pbWCJcKQ

Halowarsss
Vendég
Halowarsss

Szintén csak ps4-re…
Uncharted: The Lost Legacy
The Last of Us Part II

Lexter
Vendég
Lexter

Outlast 2 kimaradt 😀

Namelessness
Vendég
Namelessness

Én a fentiek közül, és amiket írtatok azok közül egyiket se várom. PC párti vagyok, konzolosok nem érdekelnek egyáltalán.
Amit várok talán az a Prey, Agony és a Quake champions (kivéve, ha csak neten lehet játszani vele)

GrizzLee
Vendég
GrizzLee

kölcsönös az érzés!

kófic
Vendég
kófic

jó lenne egy normális, hangulatos ,szép mafia3 vagy 3.5 🙁 ami hozza az előző részek játék élményét

memora
Vendég
memora

Engem pont csak a “futottak még” szekcióból érdekel néhány: Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport, Mass Effect Andromeda, Resident Evil 7, Days Gone, God of War. Na jó, a Cuphead tényleg elképesztően néz ki, és maga a játék is jónak tűnik. Bár sajna még mindig nincs PS4 (pro)-m, előbb azt kell majd beszereznem.

wpDiscuz