Noha alapvetően az ilyen híreket faarccal, tényszerűen illik tálalni, van, amikor az ember úgy van vele, hogy ti, kedves olvasók majd úgyis meglesitek a trailert, eldöntitek magatokban, hogy rátok milyen hatással van, azt én, mint hírközlő, úgysem tudom és nem is akarom befolyásolni, így hát miért ne mondhatnám el én is, hogy milyen az első benyomásom.

Szóval a Prometheus aránylagos sikertelensége után a címet kukázni kellett, de a Covenant ettől még annak a folytatásaként érkezik, ezúttal azonban Ridley Scott nagy esküjével, egy igazi, ízig-vérig Alien filmet ígérve. Én pedig azt vettem észre, hogy simán, faarccal, bármilyen érdemi reakció nélkül végignéztem ezt a bő két percet és egy pillanatra sem kapott el az “azonnal ide vele” érzés.

Persze azt azért gyorsan leszögezném, hogy egy darab előzetes alapján nem szabad és tényleg nem érdemes elkönyvelni jónak, vagy épp rossznak a filmet, az viszont tény, hogy nem egy szerencsésen vágott trailer ez. Ez alapján ugyanis kicsit nehéz eldönteni, hogy ez egy Alien reboot, egy remake, egy előzmény, egy folytatás, Prometheus 2, vagy ezeknek az érdekes elegye.

Ez persze önmagában még nem baj, hiszen ott van az a kicsit sem elhanyagolható lehetőség, hogy ezt a trailert most egy kicsit “becsapósra” vágták Scott-ék, tanulva a Prometheust ért kritikákból és ezúttal a népet szólították meg, hogy tessék özönleni a moziban, lesz itt kérem szépen minden, ami szem szájnak és az Alien világnak ingere, s én értem is ezt, mégis valahogy végig az az érzésem, hogy Ridley már saját magától lop és az egész olyan, mintha nem nagyon értené, miért is imádtuk annyira az igazi Alien hangulatot, ahol a feszültség építése nem abból állt, hogy mindjárt megmutattak mindent, hanem azon izgultunk, vajon ki meddig húzza majd.

Ahogy ebből a trailerből felsejlik, ezúttal nem ezt a receptet követi – félreértés ne essék, ettől még simán lehet, hogy egy iszonyatosan jó filmet kapunk, hisz az izoláltság vizuális megjelenítése és úgy a fényképezés nagyon rendben van, a dupla Fassbender egy igen érdekes húzás lehet, és egyelőre még a feszültséget sem érdemes leírni.

Ugyanakkor tartom, hogy nem biztos, hogy így kellett volna ezt a trailert összevágni/tálalni, lehetett volna ez ennél sokkal sejtelmesebb, jobban átgondolt, minőségibb zenével megpakolt (és akkor a zuhanyzós jelenetről ne is beszéljünk, az a rész már-már a B kategóriás tévéfilmeket idézte fel).


Az érzéseim felemásak, persze ettől még nem lett kevésbé várós a film és szerencsére már nem is kell sokat aludni, hogy belevethessem magam a körömrágásba (reméljük), hiszen az Alien: Covenant bemutatója 2017 május 19-én lesz esedékes.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

5 hozzászólás : "Alien: Covenant – megérkezett a trailer"

avatar
Azie
Vendég
Azie

Hát igen, a prometheus is ott veszett el nálam, amikor debil módon egy kutatócsapat pofával berongyol a keltetőbe. itt is egy random bolygón mindenruha nélkül cowboykodnak aztán meg csodálkoznak ha jön az arctámadó. Kétezerkétszáhuszonikszben nem hallottak még az alien sorozatról, vagy nem néztek a szereplők retro Z kat zombis-szörnyes filmeket? Komolytalan.

Richárd
Vendég
Richárd
Egy film attól válik filmmé, hogy naív embereket zárnak be a tv-be! 😀 Eszedbe nem jutna bemenni világítás nélkül egy helyre amit nem ismersz, a filmekben bemennek a 20-on éves csajok 😀 A filmekben mindenkinek földig érő töke van, (még a csajoknak is, ekkora egó jut) és nulla intelligencia. Ott érzed egy filmről, hogy érdemes nézni, és jól sikerült, amikor olyan fordulatokat alkalmaznak, amire a tv néző nem is gondolt, illetve olyan csavarokat megoldásokat használnak, amire úgy érzed, hogy te magad nem jöttél volna rá magadtól, vagy nem lennél képes. Ergo felül kell múlja magát a tv néző határait! Hát… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Blazer
Vendég
Blazer

Aki szexel az meghal: ez Jason, Freddy és Michael Myers asztala…

Yosico
Vendég
Yosico

Honnan, mit folytat ez a rész, már nem tudom követni ezt a katyvaszt.

Nochtros
Vendég
Nochtros
Az első rész 1979-ben készült, ergo lassan 40 éves lesz. Nálam az alien sorozt az első két részből áll és ennyi. Mindegyik rész tartogatott kliséket, volt benne tökös hazafiasság, nagyvállalati antiszocialitás, android vs ember, alien vs ember, ember vs ember, láttunk tapasztalatlan Ripley-t, anyatigrisként harcoló Ripley-t, kimerült Ripley-t és végül újraéledő Ripley-t. Bár a szakvélemény, a kritika általában szerintem szubjektív dolog és meg kell, hogy jegyezzem, hogy H. R. Giger fanatikus vagyok és imádom a sorozatot, de azt azért valljuk be, hogy nem azért szerettük az alien sorozatot, mert olyan nagyon okos és tele van fordulattal. Egyszerűen csak egy elmebeteg… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
wpDiscuz